Haberler

'Sağlıklı Samsun İçin, Sağlıklı Süt İçin' Kampanyası

Sağlıklı Süt Tüketimi Bilincini Oluşturmak Amacıyla 21 Mayıs Dünya Süt Günü Dolayısıyla Valilik, İl Özel İdaresi Organizatörlüğünde Tarım İl Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tetra Pak İşbirliği ile Gerçekleştirilen 'Sağlıklı Samsun İçin, Sağlıklı Süt İçin' Kampanyası Kapsamında Samsun Çat Kapı Projesi'nin İlki İlkadım İlçesinde Gerçekleştirildi

Sağlıklı süt tüketimi bilincini oluşturmak amacıyla 21 Mayıs Dünya Süt Günü dolayısıyla Valilik, İl Özel İdaresi organizatörlüğünde Tarım İl Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tetra Pak işbirliği ile gerçekleştirilen 'Sağlıklı Samsun için, Sağlıklı Süt İçin' kampanyası kapsamında Samsun Çat Kapı Projesi'nin ilki İlkadım ilçesinde gerçekleştirildi.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Sağlık İl Müdürü Mustafa Kasapoğlu ve Tetra Pak temsilcileri ile birlikte proje kapsamında ilk ev ziyaret edildi.

Sağlık İl Müdürü Mustafa Kasapoğlu, proje çerçevesinde sağlıklı süt için bilinçlendirme çalışmalarına başladıklarını belirtti.

Bu kapsamda çat kapı ziyaretlerinin ilkini İlkadım Belediye Başkan Necattin Demirtaş ile birlikte gerçekleştirdiklerini ifade eden Kasapoğlu, 'Amacımız, sütün kaliteli ve bilinçli bir şekilde tüketilmesini sağlamaktır. Bir aylık çalışma süresi içinde toplamda 12 bin hanenin kapısı çalınacak, ortalama 50 bin kişiye ulaşılacaktır. Sağlık İl Müdürlüğü olarak kampanya kapsamında günün anlam ve önemine binaen halk eğitimleri verilmektedir. Ayrıca, ilköğretim okullarına yönelik eğitim faaliyetleri ve tiyatro etkinlikleri ile sütün bilinçli tüketilmesi amacıyla 35 bin öğrencimize ulaşmayı hedeflemekteyiz' dedi.

İnsan sağlığı ve gelişimi açısından sütün büyük önem taşıdığını belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ise kampanyaya belediye olarak destek verdiklerini belirterek, sütün sağlıklı ve bilinçli bir şekilde tüketilmesinin önemine vurgu yaptı.

Samsun İl Özel İdaresi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülecek, 'Beyaz Bir gelecek için beyaz süt için' temalı kampanya kapsamında, Samsun'da 17 ilçe ilköğretim okulunda, okul öncesi 1. ve 2. sınıf öğrencilerine, 270 anaokulu ve ilköğretim okulu olmak üzere toplam 25 bin öğrenciye 'Süt Arkadaşım' müzikli oyun sergilenecek ve anket çalışmaları yapılacak.

Tarım İl Müdürlüğü'nün 'Sağlıklı Gelecek İçin Güvenilir Süt' konulu Dünya Süt Günü Paneli'nde ise, ilköğretim okullarından bir kız ve bir erkek öğrenci 'Süt Temsilcisi' olarak seçilecek ve ilçe ilköğretim okullarında tişört, şapka ve kalem dağıtımı gibi etkinlikler yapılacak.

(DLK-İRE) - SAMSUN

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title