Haberler

Sağlıklı İşyerleri, Sizin İçin De Önemlidir, İşiniz İçin De!

Güncelleme:

Avrupa İş Sağlığı Ve Güvenliği Haftası Kapsamında "Güvenli Bakım Kampanyası Kapanış Sempozyumu" Gaziantep Üniversitesi Ev Sahipliğinde Gerçekleşti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından, Avrupa ile eşzamanlı olarak 2010–2011 yıllarında, Avrupa İş Sağlığı ve Güvenliği Ajansı (EU-OSHA) işbirliğinde yürütülen Güvenli Bakım Kampanyası'nın Kapanış Sempozyumu, Gaziantep Üniversitesi ve İl Özel İdaresi desteği ile 18 Mart 2011 tarihinde Gaziantep Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

Sempozyuma, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ilgilileri, EU-OSHA yetkilisi, çeşitli firmaların temsilcileri ve İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları ile Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri katıldı.

Açılış konuşmalarıyla başlayan Sempozyum, 2008–2009 yılları "Risk Değerlendirmesi" kampanyasında, ulusal çapta ilk beşe giren firmalar için hazırlanan plaketlerin verildiği "Ödül Töreni" ile devam etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Sayın İsmail Gerim, yaptığı açılış konuşmasında, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Avrupa İş Sağlığı ve Güvenliği Ajansı her iki yılda bir, iş sağlığı ve güvenliği alanında tüm Avrupa'yı ilgilendiren öncelikli konularda, "Avrupa İSG Haftası" adı altında çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiği ve iki yıl boyunca devam eden, her kampanyada farklı başlıkların kullanıldığı bir çalışma yürütmektedir. Daha önceki yıllarda gerçekleştirilen kampanyalardan bazıları; Stres, Tehlikeli Maddeler, Gürültü, Genç Çalışanlar, Kas-İskelet Sistemi Hastalıkları gibi başlıklar üzerine olmuştur.

Bakanlığımız da son yıllarda gerçekleştirdiği etkinliklerle Ajans çalışmalarına aktif olarak katılmaktadır. Örneğin, "Genç Çalışanlar" konulu "Avrupa İSG Haftası" 2006 Sempozyumu, ilgili tarafların da katılımı ile Ankara'da düzenlenmiştir. Yine aynı şekilde 2007 yılında "Yükü Hafifletin" sloganı ile Kas-İskelet Sistemi Hastalıkları konulu "Avrupa İSG haftası" İstanbul'da gerçekleştirilen bir etkinlikle ülkemizde de kutlanmıştır.

2008–2009 yıllarında yürütülen iki yıllık kampanyanın konusu ise Ajans tarafından "Risk Değerlendirmesi" olarak belirlenmiştir. EU-OSHA tarafından, "Sağlıklı işyerleri, sizin için de önemlidir, işiniz için de!" sloganı ile başlatılan kampanya, özellikle inşaat, sağlık ve tarım gibi yüksek risk taşıyan sektörlerle, küçük ve ortak ölçekli işletmelerin ihtiyaçlarına odaklanmıştır.

İş kazaları ve meslek hastalıklarını azaltmayı hedefleyen, sağlıklı işyerleri ve risk değerlendirmesinin önemi, bu kampanya çerçevesinde Türkiye çapında düzenlenen çeşitli aktivitelerle vurgulanmıştır. Riskin yönetimine odaklanan kampanya, tüm Avrupa ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de yürütülmüş ve ülke genelinde yapılan "İyi Uygulama Örnekleri" yarışması kapsamında konuya dikkat çekilerek, yarışma sonucunda ilk beşe giren örnekler, firma yetkililerince hazırlanan sunumlarla, yaptığımız birçok etkinlikte kamuoyu ile paylaşılmıştır.

Ayrıca, seçilen bu beş iyi uygulama örneğinin ilk ikisi, Avrupa'da yapılan ülkeler arası yarışmaya gönderilmiş ve Nisan 2009 da EU-OSHA tarafından yapılan açıklamaya göre; gönderdiğimiz örneklerden ERDEMİR'in örneği, "Önerilebilen Uygulama Örnekleri" arasına girmeye hak kazanmış ve bu sonuç tüm Avrupa ve Dünya Ülkeleri ile paylaşılmıştır.

Kaynak: Bültenler / Sağlık

Sağlık Güncel Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Bakmadan Geçme

Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title