Haberler

Uzmanlardan Kirli ve Çizik Gözlük Uyarısı

Uzmanlardan kirli ve çizik gözlük uyarısıDİYARBAKIR - Kirli ve çizik gözlük camının oluşturduğu tehlikelere karşı uyarıda bulunan göz hastalıkları uzmanları ve optisyenler, gözlük camlarının hassas olduğunu, bu nedenle camların özenle temizlenmesi gerektiğini söyledi.

Uzmanlardan kirli ve çizik gözlük uyarısı

DİYARBAKIR - Kirli ve çizik gözlük camının oluşturduğu tehlikelere karşı uyarıda bulunan göz hastalıkları uzmanları ve optisyenler, gözlük camlarının hassas olduğunu, bu nedenle camların özenle temizlenmesi gerektiğini söyledi. Kirli ve çizik gözlük camının görme azlığına neden olduğunu söyleyen uzmanlar, hassas olan gözlük camlarının kravat, tişört, peçete ile asla silinmemesi gerektiğini ve gözlüklerin silinmeden önce is suyu ile yıkanması gerektiğini dile getirdi.

Kirli ve çizik gözlük camının tehlikeli olduğunu söyleyen Memorial Diyarbakır Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Selahattin Balsak, kirli ve çizik gözlük camları görmede bulanıklığın, ışık kamaşma, yansıma yaparak görme azlığına sebep olabildiğini belirtti. Dr. Balsak, "Küçük yaş çocuklarda, göz tembelliğini ve şaşılığı tedavi amaçlı gözlük verdiğimiz için, bu çocuklarda gözlük camının kirli ve çizik olması görmeyi azaltacak, istediğimiz ideal görmeyi sağlamaya yetmeyeceği için tedavide yetersizliğe sebep olabilmektedir. Bu sebeple gözlük camlarının belli bir sıklıkta kontrol edilmesi, kirli camların ultrasonik temizlik ile temizlenmesi, çizilen camlar ise yenisiyle değiştirilmelidir" dedi.

"Peçete veya tişört ile kesinlikle temizlenmemesi lazım"

Uzman optisyen Kahraman Özer ise gözlükleri silmeden önce yıkamak gerektiğini, sonra kuru bir bez yardımıyla silerek kullanılmasının fayda vereceğini söyledi. Özer, "Kesinlikle peçete veya tişört olmaması lazım çünkü temiz bir gözlük bezi olursa, daha sağlıklı bir şekilde gözlük camından kaliteli bir görüntü elde ederiz. Gözlük seçiminde fiyatına değil kalitesine önem vermek gerekiyor, göze duruşuna göze yakışması anlamında başkasında görerek aynısı bende de duracak diye bir şey yok herkesin kendi zevkine, ölçüsüne ve kalitesine göre gözlük seçmek gerekiyor. Kaliteli ve kalitesiz gözlük arasındaki fark kaliteli gözlük daha net, kaliteli görüş sağlar. Kalitesiz gözlüklerde ise görüş kalitesi ister istemez düşecektir" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Diyarbakır Sağlık Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde 'İngiliz modeli' var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde "İngiliz modeli" var

Aliyev Ankara'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'yi tanımayan Azerbaycan'ın Dostluk Grubu adımını olumlu karşıladı

Aliyev Ankara'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'yi tanımayan Azerbaycan'ın Dostluk Grubu adımını olumlu karşıladı

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Bakmadan Geçme

Yusuf Yazıcı hangi takımda oynuyor? Yusuf Yazıcı hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Semih Kılıçsoy hangi takımda oynuyor? Semih Kılıçsoy hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Cenk Tosun hangi takımda oynuyor? Cenk Tosun hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Bertuğ Yıldırım hangi takımda oynuyor? Bertuğ Yıldırım hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Arda Güler hangi takımda oynuyor? Arda Güler hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Barış Alper Yılmaz hangi takımda oynuyor? Barış Alper Yılmaz hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Kerem Aktürkoğlu hangi takımda oynuyor? Kerem Aktürkoğlu hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Kenan Yıldız hangi takımda oynuyor? Kenan Yıldız hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Yunus Akgün hangi takımda oynuyor? Yunus Akgün hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? İrfan Can Kahveci hangi takımda oynuyor? İrfan Can Kahveci hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Salih Özcan hangi takımda oynuyor? Salih Özcan hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Orkun Kökçü hangi takımda oynuyor? Orkun Kökçü hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Okay Yokuşlu hangi takımda oynuyor? Okay Yokuşlu hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Kaan Ayhan hangi takımda oynuyor? Kaan Ayhan hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? İsmail Yüksek hangi takımda oynuyor? İsmail Yüksek hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024?
Şanlıurfa'daki kuduz köpekleri Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı

Şanlıurfa'daki kuduz köpekleri Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title