Haberler

Uzmanından korona virüs ile ilgili cilt belirtileri uyarısı

Güncelleme:

Uzmanından korona virüs ile ilgili cilt belirtileri uyarısı Uzm. Dr. Şermin Ülgün: "Korona virüs bazı hastalarda çıkmadan önce kaşıntı ve döküntü şikayeti oluyor" Özel Melikgazi Hastanesi Cildiye Uzmanı Dr.

Uzmanından korona virüs ile ilgili cilt belirtileri uyarısı

Uzm. Dr. Şermin Ülgün:

"Korona virüs bazı hastalarda çıkmadan önce kaşıntı ve döküntü şikayeti oluyor"

KAYSERİ - Özel Melikgazi Hastanesi Cildiye Uzmanı Dr. Şermin Ülgün, "Korona virüs bazı hastalarda çıkmadan önce kaşıntı ve döküntü şikayeti oluyor" dedi.

Uzm. Dr. Şermin Ülgün korona virüse yakalanan hastaların vücudunda belirli döküntülerin, kaşıntıların ve yaraların çıkabileceğini söyleyerek, "Covid sistemi öncelikle solunum yolu enfeksiyonu olarak başlıyor. Daha sonra bütün sistemleri etkileyen bir hastalık, mikro damarlarda tıkanmalara yol açıyor. Tabi bu her sistemi etkiliyor, akciğerlerden tutun, beyin ve zaman zaman cildi de etkiliyor çünkü bu damarlardan cildimizde de mevcut. Bu hastalığın zamanla ciltteki etkilerini, yaşadıkça ortaya çıkıyor. En önemli etkisi ciltten kaşıntılı dökülmelere yol açıyor. Bunlar bizim ürtiker dediğimiz hastalıktan tutunda vaskülit dediğimiz diğer deri bulgularına kadar yol açabiliyor. Mikrotrombüs dediğimiz özellikle damarlara giden, özellikle parmaklara giden, kan damarlarından tıkanıklığa yol açarak orda nekroz dediğimiz küçük yaralara yol açabiliyor. Otoantikor dediğimiz, tüm sistemi etkileyen otoantikor nedeniyle de bazen saç dökülmelerine kadar etkileri ortaya çıkabiliyor. Bazı hastalarda ise kullanılan ilaçların yan etkileri olarak da döküntülere yol açabiliyor. Cildimizde dediğim gibi diğer sistemler de ortaya çıkan bilgilerle birlikte bu bulgulara da rastlamaktayız" dedi.

Cilt rahatsızlıkları şikayeti olanların daha sonradan yapılan testlerinde virüs belirtileri gösterebildiğini belirten Uzm. Dr. Şermin Ülgün, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Bazı hastalar da bu hastalık çıkmadan önce ilk bulgu olarak da kaşıntı ve döküntü şikayeti, vücudundan kabarıklık, kızarıklık şeklinde de bize başvuran hastalarımız olmuştur. Bunlardan daha sonra yapılan tetkikler sonucunda da hastaların covid hastası olduğu ortaya çıkmıştır. Bunun yanında bir de dolaylı olarak cildimize yaptığı durumlar olabiliyor. Covid dolayısıyla ellerimizi çok sık yıkamamız gerekiyor, dezenfektan çok kullanıyoruz. Buda cildimizde aşırı kuruluğa yol açıyor. Aşırı kurulukta, eğer zamanla cildimizi nemlendirmezsek, bu sefer egzamalara yol açabiliyor. Egzamalar da kaşıntıya buda bir kısır döngüye yol açıyor. Bunlarda covidin dolaylı yoldan, korunmak amacıyla ortaya çıkan hasarlarıdır. Çok sık cildimizi sabunladığımız dezenfekte ettiğimiz için mümkün oldukça cildimizi nemli tutmamız gerekiyor."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Koronavirüs Melikgazi Buddha Sağlık Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title