Haberler

Şırnak Devlet Hastanesi her ay 100 hasta sevki yaparken bu sayı 4'e düştü: 1 yılda bin 234 anjiyo ameliyatı yapıldı

Güncelleme:

Şırnak Devlet Hastanesi her ay 100 hasta sevki yaparken bu sayı 4'e düştü: 1 yılda bin 234 anjiyo ameliyatı yapıldı Şırnak Devlet Hastanesi'nde 1 yıl önce faaliyete giren anjiyo merkezi, bölgenin sağlık üssü oldu.

Şırnak Devlet Hastanesi her ay 100 hasta sevki yaparken bu sayı 4'e düştü: 1 yılda bin 234 anjiyo ameliyatı yapıldı

ŞIRNAK - Şırnak Devlet Hastanesi'nde 1 yıl önce faaliyete giren anjiyo merkezi, bölgenin sağlık üssü oldu. Hastane, 150 yatak kapasiteli ile bir yılda 546 bin hastaya poliklinik hizmeti sundu.

Hastanede açılan anjiyo merkezi sayesinde 2020 yılında 317 olan hasta sevk sayısı geçen yıl 33'e düştü. Bir yıldır hizmet veren anjiyo merkezinde bin 234 kişi anjiyo yapıldı.

Şırnak Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Veysi Can, 1 yıl önce açılan anjiyo merkezinde yapılan başarılı ameliyatlarla diğer illere sevkleri önemli sayıda azalttıklarını söyledi.

"Çevre illere her ay 100 hasta sevki sayısı 4'e düştü"

Şırnak'a göreve başladığımda anjiyo merkezinin olmadığını aktaran Uzm. Dr. Veysi Can, "Anjiyo merkezinin açılması için ciddi anlamda çaba sarf ettik. 2021 yılı mart ayından itibaren yaklaşık şu ana kadar bin 234 hasta anjiyo yaptık. Özellikle Şırnak merkez ve ilçelerden hasta alıyoruz. Bazen diğer çevre illerden de anjiyo amaçlı gelen hastalarımız oluyor. Yaptığımız işlemlerde genellikle başarılı oluyoruz. Dışarıya sevk oranımız neredeyse acil ve açık kalp ameliyatı dışında olmuyor. Anjiyo merkezimiz olmadan önce her ay yaklaşık 100 hastayı çevre illere sevk ediyorduk. Anjiyo merkezimiz açıldıktan sonra bu sayı ayda 3 ile 4'lere düştü" dedi.

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Fuat Polat da ise hastalarının başka merkezlere gitmeden, ölüm oranlarını yükseltmeyecek şekilde Şırnak olarak hastaları kabul edip, işlemlerini yaptıklarını kaydetti. Dr. Polat, doktor arkadaşlarıyla bu konuda yetkin ve işlemlerini başarılı bir şekilde gerçekleştirmekte olduklarını, vatandaşın da, bu konuda memnuniyetlerini kendilerine sık sık ilettiklerini ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Şırnak Devlet Hastanesi Şırnak Sağlık Haberler

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Bakmadan Geçme

Blum coin ne zaman listelenecek? Cuma mesajları | Anlamlı, kısa, ayetli, dualı ve hadisli hayırlı cumalar mesajları nedir? Dualı, anlamlı, güzel ve ayetli Cuma mesajları! 31 Mayıs resimli Cuma sözleri neler? #129330 İnstagramda sorun mu var 31 Mayıs 2024? #129300 İtalya Türkiye milli maç ne zaman? A Mili Takım 2024 hazırlık maçı ne zaman? #128681 #127987 31 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 31 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 31 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 31 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 31 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 31 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 31 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Liseliler dikkat! Devamsızlık 5 gün olursa teşekkür belgesi alınır mı? Lisede devamsızlık 5 gün olunca belge veriliyor mu?
Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title