Haberler

MS Hastaları İçin Önemli Gelişme

Güncelleme:

İlaç için aylarca bekleyen ya da ruhsatsız çalışan depolar aracılığı ile ilaç getirtmek zorunda kalan hastaların temin problemlerine ivedilikle çözüm getiren İlaç Dağıtım Merkezi, Sağlık Bakanlığı'ndan yetki belgesi aldı.

İDM, MS, kanser ve az rastlanır hastalıkların tedavisinde kullanılan ve doktor tarafından reçete edilen yurtdışı ilaçları hızla temin edip hastaya ulaştırmasının yanı sıra, kurduğu ilaç takip ve izleme sistemi ile ilaç sektöründeki kayıt dışılığın önüne geçecek.

Bazı hastalıklar için doktorlar tarafından yazılan ilaçların ülkemizde bulunamıyor ya da çeşitli nedenlerle üretimi ve ithalatı yapılamıyor. Bu ilaçların temini için hasta ve hasta yakınları aylarca bekliyor veya yetkisiz kişiler/kurumlar aracılığı ile getirtilen ilaçlara binlerce lira vermek zorunda kalıyordu. Bu mağduriyetin önüne geçmek için harekete geçen Sağlık Bakanlığı "Şahsi Tedavi için Yurtdışından İlaç Temini" hususunda mevzuat değişikliğine gitti.

Bireyin sağlığı her şeyin önünde

Yetkili Kurumlardan İlaç Dağıtım Merkezi Başkanı Ecz. Burhan İsen; MS, kanser, Wilson hastalığı, adrenal yetmezlik, doğuştan gelen metabolik ve enzim eksikliklerine bağlı kronik hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçların ülkemizde zor bulunduğuna dikkat çekiyor. "Hastaların bu sıkıntılarına tanıklık eden arkadaşlarımızla bu sorunu ortadan kaldırmak için global ilaç şirketleri ile özel anlaşmalar yaptık. Hedefimiz hasta ile ilacın buluşmasını mümkün olan en kısa süreye indirmek. Hatta bunun için İDM olarak risk alıyor ve bazı ilaçları stok ediyoruz. Amacımız sağlıklı bir yaşam… Bireyin sağlığını her şeyin önünde tutuyoruz. Bu amaçla dünyanın dört bir tarafındaki sağlık grupları ile sürekli temas halindeyiz."

Şimdiye kadar ithal ilaçların yurtdışından temini, TEB veya kayıt dışı yollardan yapılıyordu. Mevcut yapı üzerinden temin için hastalar aylarca ilaç beklemek zorunda kalıyordu. Hayati sebeplerle bekleyemeyen hastalar ise fırsatçıların kucağına itiliyor ve fahiş fiyatlar ödemek zorunda kalıyorlardı. Sağlık Bakanlığının bu konuda yaptığı düzenlemeyle İDM yurtdışı ilaçlarının temini için yetki alarak, hastalara ilaçlarını ulaştırmaya başladı. İlk yetki alan özel ecza deposu olarak Sosyal Güvenlik Kurumu ile Protokol imzalayarak hastaların mağduriyetini ortadan kaldırdı.

İlaç Dağıtım Merkezi'nden Kamu Yararı Çağrısı

İDM Başkanı Ecz. Burhan İsen; "Biz eczacılar hep hastanın en büyük sağlık danışmanı olduk. Söz konusu ilaçların temini ile ilgili yaşanan sıkıntıları çözmek için işbirliği yapalım. Gelin kurduğumuz modern ve dünya standartlarındaki altyapı ile hem hastaların sorunlarına hızlı çözüm üretelim hem de devletin yükünü azaltalım."

Kaynak: Bültenler / Sağlık

Sağlık Bakanlığı Burhan İsen Sağlık Haberler

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Bakmadan Geçme

17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 17 Mayıs Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Kredi kartıyla kurban satın almak caiz midir? Banka kredisiyle kurban kesilebilir mi? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Yalı Çapkını 71. Bölüm Canlı İzleme Linki! 17 Mayıs'ta Yayınlanan Yeni Bölüm!
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title