Haberler

Kalp Bulunamayan Gazeteci Öldü

İstanbul'da 8 Yıl Ekonomi Muhabirliği Yapan, Hamilleliğinde Gelişen Kalp Yetmezliği Nedeniyle Yaşamak İçin Yeni Bir Kalp Bekleyen Gazeteci 32 Yaşındaki Halise Dinç, Yaşamını Yitirdi.

İSTANBUL'da çeşitli televizyon kanallarında 8 yıl ekonomi muhabirliği yapan, hamilleliğinde gelişen kalp yetmezliği nedeniyle yaşamak için yeni bir kalp bekleyen gazeteci 32 yaşındaki Halise Dinç, 3 aydır hasretini çektiği oğlunu göremeden yaşamını yitirdi.

Halise Dinç'in kalp bulunamaması yüzünden ölümü, tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Hastanesi Kalp Nakli Merkezi ekibini de üzdü. Doç. Dr. Tahir Yağdı, “Umutla bağış bekledik, çıkmayınca çıkmıyor. Kalp bulunamadığı için hastamızı kaybettik, çok üzgünüz” dedi.

Çeşitli televizyon kanallarında ekonomi muhabiri olarak çalışan Halise Dinç, 4.5 yıl önce oğlu Baran'ı dünyaya getirdi. Hamileliğinin 5'inci ayında rahatsızlanan, doğumdan sonra kalp yetmezliği ortaya çıkan genç annenin oğlunu büyütmek için kurduğu hayalleri, yıkıldı. Kalp kasları işlevini yitiren Halise Dinç, anneliğin sevincini hastane yollarında buruk yaşadı. 4 yıl ilaç tedavisi gördü, 5 ay önce İstanbul'da Siyami Ersek Hastanesi'ne kaldırıldı. 2 aya yakın burada tedavi gören Halise Dinç'e kötü haber verildi, ilaç tedavisinin yetmediği, kalp nakli gerektiği bildirildi. Bunun üzerine Halise Dinç, oğlunu eşi Berat Dinç'e bırakıp şifa bulmak için İzmir'e geldi.

Ege Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Kilinği'ne yatırılan Dinç'in iyice zayıflayan kalbi, Kurban Bayramı arifesinde genç kadını zora soktu. Buradan Kalp Damar Cerrasihi Kliniği Yoğun Bakım Ünitesi'ne kaldırıldı, cihaza bağlandı. Cihaz ve ilaç tedavisi ile ölümün eşiğinden dönen ama aylardır yatağa mahkum olan Halise Dinç yeni yıla yeni bir kalple girmeyi umut ediyordu. Ancak, DHA aracılığıyla 3 aydır göremediği oğlu Baran'a “Senin için direniyorum” diye seslenen gazeteci Halise Dinç, organ bağışlarının yetersiz olması yüzünden hayatını kaybedenler arasındaki yerini aldı. Bugün öğle saatlerinde yaşama veda eden Halise Dinç'in cenazesi ailesi tarafından toprağa verilmek üzere İstanbul'a götürüldü.

Doç. Dr. Tahir Yağdı, “Umutla bağış bekledik, çıkmayınca çıkmıyor. Acil çağrı listesindeki hastamızı, kalp bulunamadığı için kaybettik, çok üzgünüz” dedi.

Halise Dinç, “Burada ailemden çok uzaktayım. Oğlumun psikolojisi bozuldu. Elbiselerimi kokluyor, fotoğraflarıma sarılıyormuş. Bir an önce iyileşip ailemle oğlumla vakit geçirmek istiyorum. İyileşip ona kavuşacağıma inanıyorum” demişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title