Haberler

Erzurum'da Kronik Miyeloid Lösemi Günü'nde sağlık çalışanlarına toplantı düzenlendi

Güncelleme:

Erzurum'da, 22 Eylül Dünya Kronik Miyeloid Lösemi (KML) Günü dolayısıyla sağlık çalışanlarına yönelik toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, KML hakkında bilgi verildi ve hastaların bilinçlendirilmesi önemi vurgulandı.

Erzurum'da, 22 Eylül Dünya Kronik Miyeloid Lösemi (KML) Günü dolayısıyla sağlık çalışanlarına yönelik toplantı gerçekleştirildi.

Kentteki bir oteldeki toplantıda konuşan Dünya Aferez Birliği (WAA) Başkanı ve Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, KML hakkında sağlık çalışanlarına bilgi verdi.

Altuntaş, AA muhabirine, tüm dünyada hastalıkla ilgili bilgilendirme, bilinçlendirme ve farkındalık aktiviteleri yapıldığını aktardı.

Hastalık hakkında bilgilendirme yapılan hastalarda yaşam kalitesinin arttığını ifade eden Altuntaş, "Bilgilendirme ve bilinçlendirme yapılan hasta grubunda yaşam kalitesinin daha yüksek olduğu ve yaşam süresinin de daha uzun olduğu tespit edilmiş, bu nedenle bu aktivite tüm dünyada yaygınlaştırılmış." dedi.

Altuntaş, KML'de, bir hapla lösemiyi kontrol altına almanın, uyutmanın, atlatmanın mümkün olduğunu belirterek, löseminin tedavi edileceğini her fırsatta hastalara anlattıklarını söyledi.

"Lösemiyi biz artık şeker hastalığı gibi tedavi ediyoruz." diyen Altuntaş, şöyle konuştu:

"Lösemiyi artık bir tansiyon hastalığı gibi tedavi ediyoruz. Hastalığımız, hapımızı yuttuğumuz müddetçe kontrol altında. Bunun altını çizmek istiyorum. Yani biraz daha hastalığın seyri kendi elimizde. Ancak bu arada ne yapmaları lazım? Hastalarımızın ve hasta yakınlarının kontrollerini aksatmaması lazım. Lösemi tedavisinde kullandığımız bu ilaçlarımız aynı zamanda bazı ilaçlarla etkileşmekte. Bu nedenle bu ilaç etkileşimlerine dikkat edilmesini öneriyoruz. Neyle hangi ilaçları birlikte alacağınız, hangi ilaçlarla birlikte alınmaması gerektiği konusunda hastalarımızın bilinçli olmasını istiyoruz. Bu nedenle hastalarımıza hangi gıdaları tüketip tüketmeyeceği konusunda doktoruna danışmasını öneriyoruz."

Kaynak: AA / Sağlık

Erzurum Lösemi Dünya Eylül Sağlık Haberler

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title