Haberler

Diyabetik Ayak Konseyi Hizmete Başladı

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi bünyesinde Diyabetik Ayak Konseyi hizmete girerek hasta kabul etmeye başladı.

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi bünyesinde Diyabetik Ayak Konseyi hizmete girerek hasta kabul etmeye başladı.

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kısa süre önce sağlık hizmeti vermeye başlayan Çiğli Bölge Eğitim Hastanesinde diyabetik hastaların ayak tedavilerine yönelik birim faaliyete geçti.

Hastane Başhekim Vekili Opr. Dr. Teoman Şen başkanlığındaki Diyabetik Ayak Konseyi'nde, Endokrinolog Uzm. Dr. Gökçen Ünal Kocabaş, Ortopedi Uzmanı Opr. Dr. Emin Ersoy, Kalp Damar Cerrahı Uzm. Dr. Çağatay Bilen, Dermatolog Uzm. Dr. Aylin Kazancı, Plastik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Güliz Yılmaz ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Hacer Deniz Özkaya'dan oluşan uzman ekip yer alıyor.

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Başhekim Vekili Opr. Dr. Teoman Şen, konusunda uzman hekimlerin bir araya geldiği Diyabetik Ayak Konseyi'nde hastaların tedavilerini eksiksiz yerine getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Diyabetik ayak rahatsızlığı bulunan hastaların, multidisipliner yani çok branşlı bir yaklaşım ile değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Şen, "Konseyde, hastalarımızın eksiksiz bir şekilde tedavilerine devam etmelerini sağlıyoruz. Çünkü bu tedavinin bir ekip yaklaşımı gerektirdiğini biliyoruz. Hastanemizde Diyabetik Ayak Konseyini kurarak, hastalarımızın daha kaliteli sağlık hizmetine erişim sağlayabilmelerinin önünü açtık." bilgisini verdi.

Endokrinolog Uzm. Dr. Gökçen Ünal Kocabaş ise "diyabetik ayak yaralarının" çoğunlukla tek bir bölüm tarafından değerlendirildiğinde, bölümler arasında uzunca süren konsültasyon trafiğine sebep olduğunu, bunun da hastaların sıkıntı yaşamasına, hasta ve hekimin motivasyonunu bozulmasına neden olduğunu bildirdi.

Kocabaş, "Yaşanan olaylar zaman kaybına ve tedavide aksaklıklara yol açabiliyordu. Diyabetik Ayak Konseyi tüm bu olumsuzlukları ortadan kaldıran, düzenli, sürekli ve hızlı hasta değerlendirmeye zemin hazırlayan bir yer aline geldi. Dolayısıyla tedavi süresini kısaltıp, başarıyı artırarak ihtiyacı olan hastalarımıza daha kısa sürede sağlık hizmeti vermekten mutluyuz." görüşlerini aktardı.

Konseyin ilk hastası 16 yıldır diyabet rahatsızlığı bulunan, bu nedenle 1 yıl önce ayağını kaybeden 54 yaşındaki Hasan Ali Kadayıfçı da Menemen'de yaşadığını, tedavisi için daha önce kentin diğer ucundaki Dokuz Eylül Üniversitesine gitmek zorunda kaldığını belirterek, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesinde Diyabetik Ayak Konseyi'nin kurulmasından dolayı memnuniyetini ve teşekkürlerini iletti.

Kaynak: AA / Sağlık

Kocabaş Gökçen Teoman Çiğli Sağlık Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title