Haberler

Çinliler Covid-19'un daha ölümcül versiyonunu üretti

Güncelleme:

2019'da ortaya çıkarak salgına dönüşen corona virüsün daha ölümcül bir versiyonu Çinli bilim insanları tarafından üretildi. Laboratuvar ortamında geliştirilen virüsün yapay bir salgın ortamı oluşturma tehlikesi tekrar belirirken virüsün denendiği farelerin gözlerinin tamamen beyaza dönmesi ayrıntısı dikkat çekti.

2019 yılında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve küresel bir salgına yol açan corona virüsün daha ölümcül bir türü Çinli bilim insanları tarafından laboratuvar ortamında üretildi. Milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan corona virüsün Çin'de özellikle üretilip yayıldığı tartışmaları hala sürerken yeni gelişme dünya kamuoyunun şüphesini çekti.

Çinli bilim insanlarının geliştirdiği mutant Covid-19 virüsünün farelerde denendiği ve daha ölümcül özellik taşıdığı tespit edildi. Pekin Kimyasal Teknoloji Üniversitesi'nde görevli bilim insanları, "GX_P2V" olarak kodlanan virüsün insanlara yayılma riskini vurguladı.

Söz konusu virüsün 2017'de Malezya pangolinlerinde keşfedilen bir corona virüsünün mutasyona uğramış bir versiyonu olduğunu belirten bilim insanları, farelerde yapılan denemede sekiz gün içinde ölüme yol açtığı bilgisini paylaştı.

GÖZLERİ TAMAMEN BEYAZA DÖNDÜ

"GX_P2V"nin denendiği farelerin akciğerlerinden kemiklerine, gözlerinden soluk borularına ve beyinlerine kadar birçok organa ciddi oranda zarar verdiği görülürken farelerin ölmeden bir gün önce gözlerinin tamamen beyaza döndüğü kaydedildi.

Araştırmacılar, bu çalışmanın Covid-19'la bağlantılı virüsün farelerde yüzde 100 ölüm oranını rapor eden türünün ilk örneği olduğunu belirterek önceki çalışmaları aştığına işaret etti.

University College London Genetik Enstitüsü'nde epidemiyoloji uzmanı olan Francois Balloux ise araştırmayı "korkunç" ve "bilimsel açıdan tamamen anlamsız" yorumuyla değerlendirdi.

Kaynak: SonDakika.com / Sağlık

Sağlık Dünya Haberler

Denizli'de 6 ilçede yangın! Alevlerin yuttuğu koyun sürüsünün görüntüsü yürek dağladı

Denizli'de 6 ilçede yangın! Alevlerin yuttuğu koyun sürüsünün görüntüsü yürek dağladı

Türkiye'nin dev lastik fabrikasında üretim durdu

Türkiye'nin dev lastik fabrikasında üretim durdu

Yazar Eylem Tok ve oğlu ABD'de tutuklandı! Duruşma tarihi de belli

Yazar Eylem Tok ve oğlu ABD'de tutuklandı! Duruşma tarihi de belli

Gamze Özçelik ve Reshad Strik çifti balayı yerine Tanzanya'ya yardım götürmeye gitti

Gamze Özçelik ve Reshad Strik çifti balayı yerine Tanzanya'ya yardım götürmeye gitti

500

Yorumlar (6)

Kadir:

bunlar insan neslini yok etmeye ant içmişler resmen, ne diye üretiyorsunuz bunları, yakında çok zorlu zamanlar bizleri bekliyor

85
5
yanıtYanıtla
Ayşegül Öztabak:

ya ne gereği var virüs üretmenin. ne aşağılık insanlarsınız. bir şey yapacaksanız insanlığın doğanın tabiatın yararına buluşlar yapın tez elden yok olasınız pislikler

46
3
yanıtYanıtla
Benim Kkk:

Covid de bu pisliklerin urunuydu tramp dogru soyluyordu

40
2
yanıtYanıtla
Ay kural:

Hemen okulları tatil edin..

16
8
yanıtYanıtla
İrem Aslan:

Virus zaten doğal yollarla da çeşitlenir , riskli virus genlerini önceden üretip aşı üretebilmek insanların ihtiyacıdır böylece daha ortaya çıkmamış varyantlarla bile mücadele edilebilir belki. Mikroplar insanlık tarafından antik çağlardan beri kasıtlı veya kasıtsız savaş aracı olarak kullanılıyor zaten.

13
5
yanıtYanıtla
tamer topaloglu:

Böyle virüsler var zaten. Bulaşıcılık ve evrim geçirmesi nedeniyle hiç biri başarıya ulaşamamış. Peki sadece Çinliler olursa dünyada savaş bitecek mi ?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title