Haberler

Canan Karatay, koronavirüsten korunmanın sırrını tek tek anlattı

Güncelleme:

Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede birçok ülkede can almaya başlayan koronavirüsten nasıl korunulması gerektiği konusunda önerilerde bulunan Canan Karatay, "Lahana, turp, kereviz, sarımsak, soğan, pancar bunlar çok önemli. Bir tanesi kelle paça" ifadelerini kullandı.

Konuk olduğu canlı yayında tüm dünyaya korku salan koronavirüsle ilgili değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, bu salgından korunmanın birçok yolu olduğunu belirtti.

"BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİN GÜÇLENMESİ LAZIM"

Bu virüsten korunmak için bağışıklık sistemini güçlendirmenin önemli olduğunu vurgulayan Karatay, "Korunmaya gelince birçok yönü var. Bir tanesi kelle paça. Bir kere senelerden beri söylüyoruz, kişinin bağışıklık sistemini güçlendirmesi lazım. Bağışıklık sistemi güçlenince virüsleri çok iyi atlatabiliyoruz. Yaşam biçimi çok önemli. Kış aylarında dışarıda dolaşacağız, soğuktan korkmayacağız. Kış aylarında evlerimizi havalandıracağız. Bol su içeceğiz, kristal kaya tuzuyla. Kristal kaya tuzunda 84 tane dengeli mineral var" ifadelerini kullandı.

"DOĞA ZATEN SİZE YOL GÖSTERİYOR"

Doğanın sunduğu nimetlerin önemine dikkat çeken Karatay, "İkincisi vücudun kuvvetlenmesi nasıl olacak? Lahana, turp, kereviz, sarımsak, soğan, pancar bunlar çok önemli. Bunların hepsi toprağın içinde. Doğa zaten size yol gösteriyor, kışın bunları yiyin diyor. Gelecek sene karşımıza çıkacak virüslerin ne olduğunu bilmiyoruz. Grip virüsleri her zaman kılıf değiştiriyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Canan Karatay Karatay Sağlık Güncel Haberler

Bir tarafta yas bir tarafta eğlence! İran'da muhalifler, Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünü havai fişeklerle kutladı

Bir tarafta yas bir tarafta eğlence! İran'da muhalifler, Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünü havai fişeklerle kutladı

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran'da Reisi'nin ölümünün ardından yönetimi geçici olarak 'Muhbir' devraldı

İran'da Reisi'nin ölümünün ardından yönetimi geçici olarak "Muhbir" devraldı

Reisi'nin ölümü sonrası gözlerin çevrildiği İsrail'den ilk yorum: Dahlimiz yok

Reisi'nin ölümü sonrası gözlerin çevrildiği İsrail'den ilk yorum: Dahlimiz yok

500

Yorumlar (19)

ömer ağır:

hocaya bunları yedirelim çıne yollayalım sağ geri dönerse dediğini yapalım

37
4
yanıtYanıtla
kazeke:

çok doğru. bizim aile geleneği, grip olan kişiye haşlama et verilir ve suyu baharatlı olarak içirilir. ilaç kullanmaya gerek yok

22
5
yanıtYanıtla
Ergin:

Griple öldürücü bir virüsü aynı kefeye koymakta sana nasip oldu Hacı abi :)Bilim denen zımbırtıya ne gerek var değil mi adamlar kan revan içinde aşı üretmeye çalışıyorOysa sizin aile geleneğinizi uygulayıp Haşlama et yedirip suyunada baharat atıp içirseler hasta turp gibi olur :)Bak bu dediklerine inanıp güvenip virüsü kapmamaya çalış sonu hoş olmaz :)

yanıt10
yanıt5
AYARCI:

ergin kardeş çok bilimselsin korona bir tip grip virüsüdür. Dünyada her yıl çeşitli grip çeşitlerinden 650 bin kişiye yakın insan ölüyor, bunların hepsi kronik hasta, koronadan ölenlerin yüzde 80ini risk grubu, hiçbir grip türünün tedavi edici ilacı yok, sadece sempton azaltmaya yönelik tedavi var. Onun için arkadaşın ve canan hocanın da dediği gibi tek yöntem korunmak

yanıt5
yanıt1
Adınızı Yazın:

Üşütmüş

7
18
yanıtYanıtla
Adınızı yazın:

Ya yapmayın !!!!!!!!Bu Bünyenin zayıflığıyla alakası yoooooook . Bünye zayıf olsada olmasada Vürüste herikisinide denemiştir Çinliler. Laboratuvarda denemiştir olmamıştır demekki iş çok Ciddi baksanıza sıcak bölgelerde bile çıkıyor . Akıllı Çinliler , Japon’lar bile tedavisini bulamamışken biz kelle paça içerekmi koruncaz iyi ozaman içelim kendimizi güvende hissederek dışarıya çıkalım . Saçmalamayın ve kalabalık yerden uzak durup Hijyeni bir okadar arttırıp önlemi sıkılaştırmak

13
9
yanıtYanıtla
cd:

aklını kendine sakla, bulaştırma

yanıt2
yanıt3
RACO:

kafayı yemiş bu

6
12
yanıtYanıtla
blade:

ya boşver korona yı falan sen dolandırıcılardan nasıl kurtuluruz onun reçetesini yaz muhakka bağışıklık kazanmışsındır sen :D bu kadını dinleyip dediklerini yapan mall bir kesim de var allah milletimize biraz akıl fikir zeka versin ki koyun gibi her konuşanın arkasına gitmesin. . . .

3
6
yanıtYanıtla
Erhan Şenyüz:

CANAN HOCA DİNLEMEYEN TOPLUM GERİ KALMAYA MAHKUMDUR

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title