Haberler

CHP'li Pala, Bursa'daki Hastanelerin Durumunu ve Açılış Tarihini Bakan Koca'ya Sordu

Güncelleme:

CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi ve Çekirge Devlet Hastanesi'nin son durumuna dair Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın birbiriyle örtüşmeyen açıklamaları nedeniyle sorularını yeniledi. Bakan Koca'nın 3 aydır yanıt vermediğini belirten Pala ayrıca, hizmete açılması beklenen Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin ne zaman açılacağını da sordu. Pala, Sağlık Bakanlığı'nın hastaneyi ivedi olarak hizmete açması çağrısında bulundu.

Vedat YÜCEBAŞ/BURSA - Bursa'da kapatılan devlet hastanelerine ilişkin 06 Temmuz 2023 tarihinde 7/1455 sıra sayılı yazılı soru önergesi ile Bakan Koca'ya soru önergesi veren Pala'ya cevap 2023 yılı aralık ayına kadar gelmemişti.

14 Aralık 2023 tarihinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın makamına yaptığı ziyarette bu hastanelerin durumu hakkında sorularını hatırlatan Pala'ya Bakan Koca, "Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi taşınmayacak, hizmet sunumuna hizmetin kapsamı genişletilerek devam edilecek" yanıtını vermişti.

Prof. Pala bu yanıtı Hastaneyi ziyaret ederek, sağlık çalışanlarıyla ve yöneticilerle paylaşmıştı.

CHP'li Pala, Bursa'daki Hastanelerin Durumunu ve Açılış Tarihini Bakan Koca'ya Sordu

06 Temmuz 2023 tarihinde sorduğu sorulara 12 Ocak 2024 tarihinde yazılı olarak yanıt alan Pala, verilen yanıt karşısında, "Yüz yüze görüşmemizde hastane taşınmaycak diye açıklama yapılıyor tam bir ay sonra yazılı olarak Çekirge Devlet Hastanesi ile Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesinin taşınarak birleştirileceği, taşınan hastane binalarının sunulacak hizmetlerin niteliklerinde değişiklik olsa da sağlık hizmeti sunumunda kullanılmaya devam edeceği açıklanıyor. Bakan'ın bu hastanelerin son durumu hakkında yazılı ve sözel açıklamaları birbiriyle örtüşmüyor!" dedi.

Pala, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya konu hakkındaki 1 Şubat 2024 tarihinde verdiği son soru önergesinde:

"Sizinle 14 Aralık 2023 tarihinde makamınızda yaptığımız görüşmede, Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesinin taşınmayacağını, hizmet sunumuna hizmetin kapsamı genişletilerek devam edeceğini açıklamıştınız. Buna karşın soru önergesine verilen yanıtta hastanenin taşınacağı açıklanmıştır. Muradiye Devlet Hastanesinin kapatılmasının ardından o bölgede kalan tek devlet hastanesinin de kapatılması, hastaların sağlık hizmetlerine erişememesine yol açacaktır. Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi ile ilgili son kararınız nedir?" sorularını yöneltti.

CHP'li Pala, Bursa'daki Hastanelerin Durumunu ve Açılış Tarihini Bakan Koca'ya Sordu

Pala ayrıca aynı soru önergesinde, Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesinin açılması sırasında taşınacağı açıklanan Çekirge Devlet Hastanesinin binasının ve arazisinin taşınma sonrasında hangi amaçla kullanılacağını ve binada nasıl bir sağlık hizmeti sunulacağını da sordu.

Üzerinden 3 ay geçmesine karşın Bakan Koca bu iki hastanenin son durumu hakkında sessizliğini koruyor!

Bu arada, 2022 yılında hizmet sunumuna başlaması hedeflenen Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesinin ne zaman açılacağı da belirsizliğini koruyor.

1315 yatak kapasitesi ile (231'i yoğun bakım yatağı) sağlık hizmeti sunumuna başlayacağı açıklanan Ali Osman Sönmez Devlet hastanesinin bir türlü açılamaması, hastane yatağı ve yoğun bakım yatağı ihtiyacı olan hastaları zor durumda bıraktığını söyleyen Pala, Sağlık Bakanlığının söz konusu hastaneyi ivedi olarak hizmete açması çağrısında bulundu.

Pala ayrıca, Bursa'da hasta yatağı ve yoğun bakım yatağı ihtiyacının karşılanması için Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi ve Çekirge Devlet Hastanesinin kapatılmaması, hizmet sunumuna devam etmesi gerektiği konusundaki görüşünü de tekrarladı.

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Ali Osman Sönmez Sağlık Bakanlığı Devlet Hastanesi Fahrettin Koca Sağlık Bakanı Milletvekili Kayıhan Pala Bursa Bursa Sağlık Politika Haberler

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Bakmadan Geçme

3 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 3 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! A101 6 HAZİRAN AKTÜEL KATALOG | 6 Haziran'da A101'de neler olacak? 4 Haziran Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 4 Haziran burç yorumları nedir? Hafta sonu 3 milyondan fazla aday YKS'ye girecek! 2024 YKS'ye kaç kişi başvurdu? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 3 Haziran günün maçları nereden izlenir? Düzenli tüketmek karaciğeri tertemiz yapıyor! Karaciğeri temizleyen besinler nelerdir? KURBAN BAYRAMI 9 GÜN TATİL Mİ? Kurban Bayramı'nda kaç gün tatil olacak? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 3 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? FENERBAHÇE ŞAMPİYONLAR LİGİ ÖN ELEME NE ZAMAN? Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları hangi tarihte? #9917 2024-TUS 1. Dönem yerleştirme sonuçları açıklandı mı? 2024-TUS sonuç ekranı! MİLLİ MAÇ NE ZAMAN? #9917 İtalya Türkiye milli maçı ne zaman, hangi gün, saat kaçta, hangi kanalda? #129349 Sıcaklıklar yakıp kavuracak! Sıcaklıklar kaç derece yükselecek? Bu yaz hava nasıl olacak?
DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title