Haberler

    BioNTech ve Pfizer'in koronavirüs aşısına AB onayı

    Güncelleme:

    BioNTech ve Pfizer'in koronavirüsün alt varyantlarına karşı geliştirdiği aşıya AB Komisyonu onay verdi. Aşının 18 Eylül'den itibaren kullanılması bekleniyor.

    BioNTech ve Pfizer'in koronavirüsün alt varyantlarına karşı geliştirdiği aşıya AB Komisyonu onay verdi. Aşının 18 Eylül'den itibaren kullanılması bekleniyor.Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Alman biyoteknoloji firması BioNTech ile ABD'li (Amerika Birleşik Devletleri) ilaç şirketi Pfizer'in geliştirdiği, Omicron'un alt varyantı XXB.1,5'e karşı üretilen aşıya yeşil ışık yaktı.

    AB Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, aşı "hastalıkla mücalede önemli bir dönüm noktası" olarak tanımlandı. Aşının 18 Eylül'den itibaren kullanılması bekleniyor. BioNTech ve Pfizer'in aşısı yetişkin, çocuk ve altı ay ve üzerindeki bebeklerde kullanılabilecek.

    Avrupa İlaç Ajansı (EMA) ve Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi'nin (ECDC) önceki tavsiyeleri doğrultusunda, yetişkin ve beş yaşından iibaren çocukların daha önce aşı olup olmadıklarından bağımsız tek doz aşılanması öngörülüyor.

    AB Komisyonu'na göre onay, üye ülkelerin sonbahar ve kış aylarındaki aşı kampanyalarına hazırlık yapabilmesi için hızlandırılmış bir prosedör kapsamında verildi.

    Aşının ruhsat alabilmesi için, Avrupa İlaç Ajansı'nın (EMA) ardından AB Komisyonu'nun da aşıya onay vermesi gerekiyordu. Almanya'daki Daimi Aşı Komisyonu (Stiko), özellikle belirli gruplara sonbaharda bu aşıyı yaptırmaları tavsiyesinde bulunuyor. Bu kişiler 60 yaşın üzerindekiler ve kronik hastalığı olanlar. Normal koşullar altında koronavirüse karşı yaptırılan son aşı ya da hastalığın üzerinden en az 12 ay geçmesi halinde yeniden aşılanma öneriliyor.

    dpa,KNA / HT,ET

    DW Türkçe'ye VPN ile nasıl ulaşabilirim?

    Kaynak: Deutsche Welle / Sağlık

    Koronavirüs Pfizer Eylül Sağlık Haberler

    Bakmadan Geçme

    Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title