Haberler

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara: Kurallara uymazsak kısıtlamalar olabilir

Güncelleme:

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulmaması halinde kısıtlamaların geri dönebileceğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ateş Kara, son dönemde artan vakalar sonrası tüm Türkiye'nin merak ettiği "Sıkı tedbirler gündeme gelecek mi?" sorusunu cevapladı.

"KURALLARA UYULMAZSA YENİ TEDBİRLER ALINABİLİR"

Virüslerin özellikle havaların soğuduğu veya ani değişim gösterdiği dönemlerde insanlardan insanlara geçişlerinin biraz daha kolay olduğunu dile getiren Kara, "İnsanlar dışarıda biraz daha rahat oluyor. Bir anda dış ortamdaki yaşam şekline adaptayken içeriye aynı rahatlıkla geçebiliyorlar." dedi.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara: Kurallara uymazsak kısıtlamalar olabilirProf. Dr. Ateş Kara

"HER 10 KİŞİDEN 9'U MASKELİ OLMALI"

Prof. Dr. Ateş Kara, kurallara uyulmazsa yeni tedbirler alınması gerektiğini belirterek, "Her 10 kişiden en az 9'unun maskeli olması ve maskeyi doğru şekilde takıyor olması lazım. Eğer biz bu kurallara uymayı sağlayamazsak, bir şekilde mesafe kuralının uygulamaya girmesi gerekecek. Bu da kısıtlamalar şeklinde olabilir mi, olabilir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Ateş Kara Haberler

AK Parti'nin Kızılcahamam kampından sızan iddia! Emekli ve asgari ücretliye ek zam yok

AK Parti'nin Kızılcahamam kampından sızan iddia! Emekli ve asgari ücretliye ek zam yok

Kapadokya'daki balayı tatilinde fenalaşan 2 günlük gelin hayatını kaybetti

Kapadokya'daki balayı tatilinde fenalaşan 2 günlük gelin hayatını kaybetti

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Bakmadan Geçme

Yonca Evcimik kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yonca Evcimik kaç yaşında, nereli? Yonca Evcimik biyografisi! Selin Türkmen kimdir? Kızılcık Şerbeti'nin Çimen'i Selin Türkmen kaç yaşında ve nereli? Kurban Bayramı tatiline 20-21 Haziran eklenecek mi? Bayram tatili kaç gün olacak? EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDEME GÜNLERİ! Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? İşte o tarihler! KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 gün mü, uzatılacak mı? Kurban'da kaç gün tatil? Milyonların beklediği haber geldi! FATMA KARANFİL KİMDİR? Aşk-ı Memnu Şayeste'si Fatma Karanfil nereli, kaç yaşında öldü? Fatma Karanfil öldü mü, kaç yaşındaydı? Fatma Karanfil kanser mi, neden öldü? Mbappe Real Madrid ile sözleşme imzaladı! Kızılcık Şerbeti sezon finali 2. fragmanı izle! Kızılcık Şerbeti'nde kim düştü? Kızılcık Şerbeti yeni bölümde neler olacak? Kayyum neden atılır? Kayyum nedir yetkileri nelerdir? KIZILCIK ŞERBETİ'NDE YAPRAK DÖKÜMÜ! #127916 Kızılcık Şerbeti'nin Alev'i, Müjde Uzman diziden ayrılıyor mu, neden? ESMA ESAD ÖLDÜ MÜ? Beşar Esad'ın eşi Esma Esad neden öldü, ne oldu, olay ne? Survivor ilk eleme adayı kim oldu? 4 Haziran dokunulmazlığı kim kazandı? Survivor Merve eleme adayı mı? Resmi Gazete bugün (4 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Kabine Toplantısı Gündemi: Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı? Emekli bayram ikramiyesine zam var mı? Sokak hayvanlarıyla ilgili yasa teklifi!
Aziz Yıldırım'ın 'Adnan Hocacı' dediği Acun Ilıcalı, sessizliğini bozdu

Aziz Yıldırım'ın "Adnan Hocacı" dediği Acun Ilıcalı, sessizliğini bozdu

500

Yorumlar (4)

Zaman:

Geç kalıyoruz. Kışın geç gelmesi bizim için avantaj değil dezavantaj. Sıkı tedbirleri şimdiden uygulamaya başlamazsak kışın faturası çok ağır olacak.

7
1
yanıtYanıtla
AYNI:

herkes maskeli ama sonuç aynı farklı yöntemlere yönelin

4
2
yanıtYanıtla
Sistem:

Kısıtlamaymış bir barlara getirdiniz kısıtlama cafeler avmler metrolar otobüsler tıklım tıklım dolu denetleme yok kontrol yok restoranlar pavyon gibi cafeler bar gibi çalışıyor kimsede buna en oluyor kardeşim demiyor polis yolunda zabıta bıkmış bakmıyor yani demem o ki boş konuşuyorsunuz yanlış yapıyorsunuz bu sistem fazla sürmez çöker

4
0
yanıtYanıtla
Gökhan:

Bildiğim tek şey herkes yoluna bakıyor. Şuan Fatih ilçesi başta olmak üzere herkes yoluna çıkıyor. Nargile yasak, al şu şekli ilerle. Tamam kral eyw Biz seni görmedik.. gerçekten çok yazık

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title