Haberler

Bakan Koca'dan maske zorunluluğunun konuşulacağı Bilim Kurulu toplantısı öncesi "eski normal" mesajı

Güncelleme:

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında sona gelinirken pandemiyi yavaş yavaş atlatan Türkiye'de bu hafta içi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında Bilim Kurulu toplantısı yapılacak. Maske zorunluluğunun konuşulacağı toplantı öncesi Bakan Koca, "eski normal" mesajı vererek, "'Nerde o eski Ramazanlar!' Ama en azından üç yıl öncekine çok yaklaştık." dedi.

Koronavirüs salgını 2 yılı aşkın süredir tüm dünyada etkili olurken aşılamanın yaygınlaşmasından sonra etkisini yavaş yavaş yitirdi. Pandemiyle mücadelede önemli bir iş çıkaran Türkiye'de ise salgının yayılmasını engellemek için alınan tedbirler vaka sayılarının düşmesi ve koronavirüsün etkisini yitirmesiyle peyderpey kaldırılmaya başlandı.

MASKE ZORUNLULUĞU BİLİM KURULU'NDA

Bu kapsamda koronavirüs kısıtlamalarında en son HES kodu ve açık alanda maske kullanımı zorunluluğunu kaldıran Bilim Kurulu önümüzdeki hafta yeniden bir araya gelecek. Toplantıda maske takma zorunluluğunun tamamen kaldırılması gündemde olacak.

"ÜÇ YIL ÖNCEKİNE ÇOK YAKLAŞTIK"

Bilim Kurulu toplantısı öncesi "eski normal" mesajı veren Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "'Nerde o eski Ramazanlar!' Ama en azından üç yıl öncekine çok yaklaştık." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca'dan maske zorunluluğunun konuşulacağı Bilim Kurulu toplantısı öncesi 'eski normal' mesajı

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Sağlık Bakanlığı Fahrettin Koca Haberler

500

Yorumlar (4)

mahmut kemal :

Uygulamalarınız olmasaydı 3 yıl öncesinden hiç ayrılmayacaktık 100 bin vatandaşın vebali bilim kurulu ve tüm kapanmaları aşıları zorlayanların üzerindedir.

10
4
yanıtYanıtla
Adana001 Merkez:

90 bin test te 5 bin vaka ise, önceki 360 bin teste göre de 20 bin vaka olur. Risk bence devam ediyor.

5
6
yanıtYanıtla
Sadık:

Almanyada durum berbat, maske mecbur genede günde 50.000 kişi hastalanıyor, ölüm günde 200- 250 arası , Türkiye çok iyi konumda.

4
2
yanıtYanıtla
Merve Sürücü:

Parkda bedava salıncak var diyen vatandaş. Sn işinin bırakıp çocuğunun keyfî için yapılacak işini kenara kokuyor musun. Elin de kahve masa başından oturup bu işimde yarına kalsın diyemiyor Mesele park a gitmek değil Evladının gönlünü yapabilek.İnce çizgi bu?

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title