Haberler

5. Uluslararası Gıda ve Beslenme Forumu'na "Milano Protokolü"

Güncelleme:

Milano'da düzenlenen Uluslararası Gıda ve Beslenme Forumu'nda, "Geleceği Birlikte Yazmanın Zamanı Geldi" sloganıyla kaleme alınan "Milano Protokolü" sunuldu

BCFN 5. Uluslararası Gıda ve Beslenme Forumu'na "Milano Protokolü" Damgası

Barilla Gıda ve Beslenme Merkezi (BCFN) tarafından bu yıl beşincisi 26 - 27 Kasım tarihlerinde Milano'da düzenlenen Uluslararası Gıda ve Beslenme Forumu'nda, "Geleceği Birlikte Yazmanın Zamanı Geldi" sloganıyla kaleme alınan "Milano Protokolü" sunuldu

Dünya'nın lider makarna markası Barilla'nın sağlıklı gıda, beslenme ve tarımda sürdürülebilirlik vizyonundan yola çıkarak kurduğu Barilla Gıda ve Beslenme Merkezi (BCFN) tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası Gıda ve Beslenme Forumu'nun beşincisi, 26-27 Kasım tarihlerinde Milano'daki Bocconi Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Etkinlikte bu yıl da Nobel Ödüllü kişiler, uluslararası organizasyonlar, üniversiteler, bilim insanları, uzmanlar, şirket temsilcileri ve dünyanın dört bir yanında genç araştırmacılar bir araya geldiler. Londra King's College ile Doğu ve Afrika Çalışmaları Okulu Profesörü (SOAS) Tony Allan, Avrupa ve Orta Doğu Brahma Kumaris Dünya Ruhani Dünya Üniversitesi Direktörü Kardeş Jayanti Kirpalani, Gıda Politikası, Gıda Politikası Merkezi Profesörü Timothy Lang, Küresel Su Fonu Kurucusu ve Sorumlu Müdürü Stella Thomas, Küresel Etki Ağı Başkanı, Kenneth E. Boulding Ödülü sahibi ve Slow Food International Kurucu Başkanı Carlo Petrini gibi önemli isimlerin konuşmacı olarak katıldığı foruma bu yıl "Milano Protokolü" damgasını vurdu.

"Beşinci Forum'un ne büyük rüyası gıda ve beslenme konusunda küresel bir anlaşmanın ilk tohumlarını atmaktı" diyen BCFN Başkanı Guido Barilla şunları söyledi: "1997 yılında çevreyi korumak için bir grup öncü lider tarafından sunulan Kyoto Protokolü'nden esinlediğimiz Milano Protokolü ile dünyanın geleceği için açık bir taahhütte bulunarak tarihin bir parçası olma fırsatımız var".

Milano Protokolü'nün üç makro hedefi var: 2020 yılında, farkındalığı artıracak kampanyalar, tarımla başlayacak ve tüm gıda zincirini içine alacak uzun dönemli anlaşmalarla, inanılmaz bir miktar olan yıllık 1,3 milyar ton israf edilen gıda miktarını %50 oranında azaltılması; tarımsal reformların uygulanması ve gıda-temelli biyoyakıt kullanımı ile ilgili sınırlamalarla gıda fiyatlarındaki mali spekülasyonlara karşı mücadele; Amerika Birleşik Devletleri'nde Michelle Obama tarafından gündeme getirilen çocukluktan başlayarak, sağlıklı yaşamın teşvik edildiği gıda eğitimine yönelik örnekleri takip ederek obeziteyle mücadele.

BCFN Başkanı Guido Barilla ve ardından İtalya Başbakanı Enrico Letta'nın konuşmalarıyla başlayan forum, FAO Expo 2015 Yöneticisi Marcela Villarreal, Avrupa Komisyonu Sağlık ve Tüketici Genel Direktörü Paola Testori Coggi ve Tarım, Orman ve Çevre Politikaları Müsteşarı Maurizio Martina'nın sunumlarıyla devam etti.

BCFN 5. Uluslararası Gıda ve Beslenme Forumu'nda sunulan Milano Protokolü, sürdürülebilir bir değişim için birlikte çalışmaya olan bağlılığı ortaya koyuyor: BCFN; forumun tüm katılımcılarını, kuruluşları, uluslararası liderleri ve Expo 2015'e katılacak tüm ülkeleri, gezegeni ve tüm nüfusu etkileyen paradoksal sorunları çözmek için birlikte politikalar üretmeye davet etti. Forumun ikinci günü boyunca Milan Protokolü'nün hükümleriyle bağlantılı olarak, özellikle sürdürülebilir bir gezegen için vazgeçilmez bir kaynak olan suyun da tartışıldığı üç farklı yuvarlak masa toplantısı yapıldı. Gün sonunda Water Footprint kurucusu Tony Allan, Küresel Su Fonu kurucusu ve başkanı Stella Thomas, CNN'nin 2011 Yılı'nın 10 Kahramanı arasında yer alan İtalyan şef Bruno Serato ve Global Footprint Network (Küresel Ayakizi Ağı) Başkanı Mathis Wackernagel gıda ve beslenmenin değeri üzerine bir analiz gerçekleştirdiler. Forum, Londra Kent Üniversitesi Gıda Politikaları profesörü Timothy Lang ile 2007 yılı Nobel Barış Ödülü sahibi ve Milano Protokolü'nün resmen sunan Riccardo Valentini'nin konuşmalarıyla sona erdi.

Bu önemli etkinlikte gerçekleştirilen sunumlarla birlikte Milano Protokolü'nün tüm detaylarına barillacfn.com adresinden ulaşılabilir.

Kaynak: Bültenler / Sağlık

Londra Milano Sağlık Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title