Haberler

2 Bin 863 Kilometreden Geldi, Şeker Hastalığına Bursa'da Şifa Buldu

2 bin 863 kilometreden geldi, şeker hastalığına Bursa'da şifa bulduBURSA - Kazakistan'ın Atırav şehrinde yaşayan Azeri kadın 2 bin 863 kilometre uzaktan gelip Bursa'da ameliyat olunca şeker hastalığını yendi.

2 bin 863 kilometreden geldi, şeker hastalığına Bursa'da şifa buldu

BURSA - Kazakistan'ın Atırav şehrinde yaşayan Azeri kadın 2 bin 863 kilometre uzaktan gelip Bursa'da ameliyat olunca şeker hastalığını yendi.

Azerbaycan Bakü doğumlu 60 yaşındaki Hatice Novrızova, 12 yıl önce şeker hastalığına yakalandı. Kazakistan'da eşi Güloğlan Novrızova ile perdecilik işiyle uğraşan kadın, tedavi için günde 4 tane insülin vurulup, 12 tane ilaç içmeye başladı. Belli bir süreden sonra çok ağrılar çeken Novrızova, arkadaş tavsiyesiyle geldiği VM Medical Park Bursa Hastanesi ile iletişime geçti.

2 bin 863 kilometre yol geldi

Novrızova ve eşi, 2 bin 863 kilometre uzaklıktaki Kazakistan'ın Atırav şehrinden tedavi olmak için Bursa'ya geldi. Burada Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Ayhan Kayaoğlu'na tedavi olan Novrızova için ameliyat kararı verildi. 3 ay önce ameliyat olan Novrızova, tekrar eski sağlığına kavuştu. Azeri kadın, şimdi ilk yıl 3 ayda bir kontrole gelecek ve ardından yılda 2 kez kan verecek.

13 yıldır şeker hastası olduğunu ifade eden Novrızova, "Günde 4 defa insülin vuruluyordum. Ayrıca 12 tane hap içiyordum. Her yerim ağrıyordu. Bir arkadaşımız Bursa'daki doktoru tavsiye etti. Buraya Kazakistan'dan geldim. Şu anda çok iyiyim. İlaçların hepsini bıraktık. Oradan buraya gelmek zor, ama ağrılar daha zor. Şeker hastalığını yaşamak istemiyordum. Buraya eşimle birlikte geldim. Birkaç gün otelde kaldık. 3 ay çalışmadım. Buradan döndükten sonra kendime geldim. Ameliyattan sonra her şey geçti. Buradan gittikten sonra hiç yatmadım, hep işimi gördüm. Doktorumuza, hastaneye çok teşekkür ediyorum" dedi.

Şeker hastalığının ameliyatla tedavi edebilir hale geldiğini vurgulayan Prof. Dr. Kayaoğlu ise, "Eskiden ilaç tedavisi uygulanıyordu. Hayat boyu süren hastalıktı. Hastamız geldiğinde insülin ve hap alıyordu. 3 ayda normale döndü. Şeker hastalığı kişiye özel ameliyattır. Kapalı bir ameliyattır. Hastamız şeker hastalığı yanında tansiyon ilaçlarını, haplarını tamamen kesiyor. Kısa bir süre vitamin alıyor. Yakın zamanda onu kestikten sonra hiç ilaç kullanmayacak. Şeker hastalığı kontrolsüzdü. Kötü durumdaydı. Biraz fazla kilosu vardı, onu da veriyor. İlk yıl 3 ayda bir kontrol ediyoruz. Ondan sonra yılda 2 defa kan veriyorlar" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Kazakistan Sağlık Haberler

Hanımağa lakaplı Güniz Akkuş'a silahlı saldırı

Hanımağa lakaplı Güniz Akkuş'a silahlı saldırı

AK Parti'nin Kızılcahamam kampından sızan iddia! Emekli ve asgari ücretliye ek zam yok

AK Parti'nin Kızılcahamam kampından sızan iddia! Emekli ve asgari ücretliye ek zam yok

Ortalık yangın yeri! Aziz Yıldırım'dan Acun'a: Kaşınıyor gerizekalı

Ortalık yangın yeri! Aziz Yıldırım'dan Acun'a: Kaşınıyor gerizekalı

Bakmadan Geçme

Asgari ücrete zam yapılacak mı? Emekli ve memura zam var mı? Çimen Kızılcık Şerbeti dizisinden gitti mi, ayrılıyor mu? Selin Türkmen Kızılcık Şerbeti dizisinden neden ayrılıyor? Müjde Uzman Kızılcık Şerbeti dizisinden gidiyor mu? Kızılcık Şerbeti dizisinden ayrılan oyuncular kim? Aziz Yıldırım, Acun Ilıcalı olayı ne? Aziz Yıldırım Acun Ilıcalı'ya ne dedi, hakaret mi etti? Kayseri'de eğitim uçağı düştü! Kayseri'de olay yerinden görüntüler! ERDEN TİMUR KİMDİR? Erden Timur kaç yaşında, nereli, istifa etti mi? Erden Timur istifa mı, neden Galatasaray'dan istifa etti? Erden Timur ne iş yapıyor? Bahar 15. bölüm izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! 4 Haziran TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 4 Haziran Salı ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Kolay kilo vermenin sırrı! Karpuz diyeti nedir? Nasıl yapılır? Kayseri'de eğitim uçağın neden düştü, ölü var mı? Kayseri'de uçak kazası olayı nedir, ne oldu? Kayseri'de eğitim uçağı düştü! Kayseri uçak kazasında ölü ve yaralı var mı? Son durum nedir? SON DAKİKA: KAYSERİ'DE EĞİTİM UÇAĞI MI DÜŞTÜ? Eğitim uçağı nerede düştü, kaç ölü var? Yonca Evcimik kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yonca Evcimik kaç yaşında, nereli? Yonca Evcimik biyografisi! Selin Türkmen kimdir? Kızılcık Şerbeti'nin Çimen'i Selin Türkmen kaç yaşında ve nereli?
Kayseri'de eğitim uçağı düştü: 2 pilot şehit oldu

Kayseri'de eğitim uçağı düştü: 2 pilot şehit oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title