Haberler

Sağlık'taki Reform Vatandaşı Sevindirdi

Güncelleme:

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Başkanı Memuş, son 10 yılda sağlıkta yapılan reformların vatandaşı sevindirdiğini söyledi.

Memur Sen'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Metin Memuş, son 10 yılda sağlıkta yapılan reformların vatandaşın yüzünü güldürdüğünü belirterek, "Vatandaşların memnuniyet anketi yüzde 76 olarak çıkarken, fazla iş yükü, ücret dengesizliği ve şiddet gibi sebeplerle sağlık çalışanları vatandaş kadar işinden memnun değil. Çalışanların memnuniyet araştırması yüzde 40'ların altında kalıyor" dedi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Bursa Şubesi İl Divan Kurulu Toplantısı yapıldı. Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül'ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcıları Semih Durmuş ve Abdülaziz Aslan, şube yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve işyeri temsilcileri katıldı.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Bursa teşkilatının özveri ve yüksek tempo ile çalıştığını hatırlatarak başarının tesadüf olmadığını açıkladı. Bursa'da olduğu gibi ülke genelinde de çalışmalarının takdir topladığını belirten Memiş, aşılması gereken sorunların olduğunu ve çalışmaların sorunlara çözüm odaklı olduğunu ifade etti.

Metin Memiş, Sağlık-Sen'in kurulduğu günden beri varoluş amacının çalışanların ekonomik ve sosyal haklarının iyileştirilmesi olduğunu belirterek,

sağlık çalışanlarının sabit ödemelerini maaşla birlikte almalarının Sağlık-Sen'in önemli bir kazanımı olduğunu, artık çalışanların izinli veya raporlu dahi olsalar sabit ek ödemelerini alabildiklerini, bunun da çalışanları açısından önemli olduğunu söyledi. Memiş, bunun yeterli olmadığını döner sermaye ek ödemesinin emekliliğe yansımasının gerektiğini vurgulayarak, 2013 yılı toplu sözleşme masasının en önemli konularından birinin de bu olduğunu söyledi. Genel Başkan Metin Memiş, Sağlık-Sen ve bağımsız kuruluşlar tarafından yapılan araştırmalara göre sağlık çalışanlarının mesleki yıpranmalarının, polislerle hemen hemen aynı düzeyde olduğunu, Sağlık-Sen'in en önemli gündem maddelerinden birisinin de sağlık çalışanlarının yıpranma payı olduğunu belirtti. Metin Memiş, sağlık çalışanlarının ebelik ve hemşirelik bölümlerinde lisans tamamlama hakkını Sağlık-Sen'in kazanımı olduğunun altını çizerek,

37 ayrı önlisans bölümü mezunları için lisans tamamlama yapabilmeleri çalışmaların devam ettiğini, kısa zamanda bu konuda müjdeli haber verebileceklerini söyledi.

"YENİ DÜZENLEME BÜTÜN SAĞLIK ÇALIŞANLARINI KAPSAMALIYDI"

Metin Memiş, Tam Gün Yasası'nın, küstürülen üniversite hocalarının geri kazanılması için muayene açılmasına ilişkin ön plana çıkmış olmasının yanlış bir başlangıç olduğunu belirtti.

Yeni yapılacak düzenlemede, çalışanların sorunlarının gündeme gelmesi gerektiğini kaydeden Memiş, maalesef bunun yerini muayenecilik konusunun aldığını belirtti. Memiş, "Yeni düzenlemede sadece üniversite hekimleri değil, sisteme entegre olan ve yüzde 94 oranlarında bulunan tüm hekimlerin ve diğer sağlık çalışanlarının da haklarında iyileştirme yapılması gerekirdi. O nedenle düzenlemenin kapsamının genişletilmesi, diğer sağlık çalışanlarının da özlük haklarında iyileştirmeler yapacak hale gelmesini istiyoruz" açıklamasında bulundu.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDETİN BOYUTU ARTTI

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, konuşmasında son hasta ve hasta yakınları ile sağlık çalışanları arasındaki şiddet olaylarında bir artış gözlendiği belirterek, hemen hemen her gün şiddete uğrayan bir doktorun ya da hemşirenin görüntüsünün medyaya yansıdığını, hastanelerdeki şiddetin ulaştığı boyut anlamıyla başhekimlerin makam odalarında tehdit edilerek saldırıya uğradıklarını, özellikle de acil servislerde hasta yakınları tarafından şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarının artık bu durumu kanıksadıklarını söyledi.

YENİ ANAYASA HALKIN ANAYASASI OLMALIDIR

Konuşmasında yeni anayasa sürecine de değinen Genel Başkan Metin Memiş, yapılacak olan anayasada insan merkezli anlayışın benimsenmesi gerektiğini söyledi. Bugüne kadar Memur-Sen olarak özgürlüklerin daralmasına zemin oluşturan başta 28 Şubat süreci olmak üzere demokrasi düşmanı çetelere ve bu süreçleri oluşturanlara karşı çıktıklarını belirten Memiş "Biz başından bu yana referandum dahil anayasa çalışmasına olumlu görüş bildirdik" dedi.

KILIK KIYAFET KONUSUNDA KISITLAYICI OLMAKTAN ÇIKILMALIDIR

Kılık Kıyafet Yönetmeliği'ni de eleştiren Memiş, Türkiye'de özgürlüklerin önünün açıldığını, demokrasinin taşlarının yerine oturmaya başladığını, ancak hala 1982 Anayasası'nın getirmiş olduğu Kılık Kıyafet Yönetmeliği'nin devam ettiğini söyledi. Memur-Sen'in başta başörtüsü olmak üzere kamuda kılıf kıyafet serbestliği için başlattığı '10 milyon imza' kampanyasında 12 milyon 300 bin imza toplandığını ifade eden Memiş, "Bu imzaları Çalışma Bakanı Faruk Çelik'e, Sayın Başbakan'a ve hükümet üyelerine ulaştırması için verdik. 18 Mart'a kadar mevcut yönetmelik üzerinde değişiklik yapılsın, o köhnemiş yapının getirmiş olduğu yönetmelik ortadan kaldırılsın ve bu ülkede özgürlüklerin önüne kılıf kıyafet özgürlüğü de getirilsin. İsteğimiz yerine getirilmezse biz fiili olarak eyleme geçeceğiz demiştik ve uygulamaya başladık" dedi.

DAYAK YEMESİNE RAĞMEN GÖREVE DEVAM EDEN ÇALIŞANLARA PLAKET

Toplantı bitiminde 112 acil servis noktasında görev yapan sağlık çalışanları Hüseyin Bulut ile Arif Aşık'a saldırıya uğramalarına rağmen aldıkları yeni bir acil anonsuna alır almaz, uğradıkları şiddete ve psikolojik durumlarına aldırış etmeden görevlerine devam ettikleri için Sağlık-Sen Bursa Şubesi tarafından plaket verildi.

Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkanı Gökhan Yünkül de, "Sağlık-Sen Bursa Şubesi olarak sağlık çalışanlarının yanında olmaya devam edeceğiz. Sağlık Bakanlığı tarafından yaklaşık 10 yıldır yapılan uygulamalarla sağlık hizmetlerinde artan memnuniyetin olumlu olduğunu kaydeden Yünkül, "Vatandaşlarımızın sağlık alanında duyduğu memnuniyetin sağlık çalışanları tarafından da sağlanması en büyük temennimizdir. Sendika olarak yaptığımız ankette sağlık çalışanlarının özlük hakları anlamında memnuniyet oranlarının oldukça düşük seviyede olması endişe verici boyutlardadır" şeklinde konuştu.

(İHS

27.03.2013 12: 41: 18

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Metin Memiş Memur Sen Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title