Haberler

Sağlık Bakanı Akdağ: "Avrupa Demokrasiyi Sabote Ediyor"

Sağlık Bakanı Akdağ: "Avrupa demokrasiyi sabote ediyor" "Batı dünyası kendi menfaatleri söz konusu olduğunda demokrasinin katledilmesine zaman zaman müsaade edilmektedir" "Bazı Avrupa ülkelerinin(Almanya ve Hollanda'nın tutumu) tutumları, dillerinden düşürmedikleri demokrasiyi kendi çıkarları...

Sağlık Bakanı Akdağ : "Avrupa demokrasiyi sabote ediyor"

"Batı dünyası kendi menfaatleri söz konusu olduğunda demokrasinin katledilmesine zaman zaman müsaade edilmektedir"

"Bazı Avrupa ülkelerinin ( Almanya ve Hollanda'nın tutumu) tutumları, dillerinden düşürmedikleri demokrasiyi kendi çıkarları söz konusu olduklarında aslında nasıl sabote ettiklerini göstermektedir"

"CHP yeni sistemde iktidar olamayacağını bildiği için endişeli"

"OHAL ille seçime gitmek iyi oldu"

ORDU - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Almanya ve Hollanda'nın referandum etkinliğine izin vermemesiyle ilgili olarak, "Bu tutum Avrupa ülkelerinin dillerinden düşürmedikleri demokrasiyi kendi menfaatleri söz konusu olduğunda nasıl sabote ettiklerini göstermektedir" dedi.

Bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Ordu'ya gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ordu Gazeteciler Derneği'ni ziyaret etti. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Akdağ, Almanya ve Hollanda'nın referandum etkinliklerine izin vermeyen tutumlarını eleştirdi. Ülke olarak terörle mücadele ettiklerini, yoğun bir şekilde terörle mücadele etmelerine rağmen bazı ülkelerin teröristlere kucak açtığını vurgulayan Bakan Akdağ, "Her ne kadar kendileriyle çok oynak münasebetimizin olduğu bazı ülkeler teröristlere kucak açıyorsa, teröristlere finansal destek bulmalarına, kendi ülkelerinde barınmalarını sağlıyorlarsa da bunun terörün eceline faydası olmayacaktır. Referandum kararı alındıktan sonra gerçekten bazı Avrupa ülkelerinin tutumları, dillerinden düşürmedikleri demokrasiyi kendi çıkarları söz konusu olduklarında aslında nasıl sabote ettiklerini göstermektedir" diye konuştu.

"Avrupa, demokrasiyi sabote ediyor"

Bakan Akdağ, Almanya ve Hollanda'nın tutumunun kabul edilemez olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti: "En son Almanya'da iki değerli Bakanımızın yapacağı toplantıya müsaade edilmemesi, daha sonra Hollanda'nın da benzeri bir tutum sergilenmesi, aslında Avrupa'nın biriktirdiği medeniyete yakışmayan bir tutum olmuştur. Batı dünyası kendi menfaatleri söz konusu olduğunda demokrasinin katledilmesine zaman zaman müsaade edilmektedir. Onlar kendi menfaatlerine göre nasıl davranırlarsa davransınlar biz 80 milyonluk büyük bir milletiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin gücü terörü yenmeye Allah'a şükür müktedirdir. 15 Temmuz milletimizin kararlılığını ortaya koşmuştur. Onların bir milletin böyle nasıl topyekun davrandıklarını anlayamadıklarını görüyoruz. Anlamalarını da beklemiyoruz. Onlar Türk milletini bilmiyorlar. Her halükarda biz terörle mücadelemizi devam ettireceğiz."

"Türkiye'nin artık bürokrasi ile kavga edecek zamanı yok"

16 Nisan referandumunda 'evet' oylarının fazla çıkmasının Türkiye'nin önünü açacağını ifade eden Bakan Akdağ, "Türkiye'nin geldiği noktaya bakarsanız kişi başı gelir 2-3 bin dolardan 10 bin dolarlara yükselmiş. Türkiye'nin kendi tarihine, coğrafyasına, kendi ihtiyaçlarına uygun bir sisteme geçmesi lazım. Türkiye'nin artık koşması lazım. Cumhurbaşkanlığı sistemi daha güçlü bir sistem getirecektir. Daha güçlü bir terör mücadele imkanı, bürokratik şartlarında erimeyen hükümet kararlılığı getirecektir. Evet biz 14 yıldır bürokrasi ile mücadele ede ede, vasiyetlerle çarpışa çarpışa bugünlere geldik. Ancak Türkiye'nin artık bürokrasi ile kavga edecek zamanı yok" şeklinde konuştu.

"CHP'nin yeni sistemde iktidar olamayacağını biliyor"

CHP'nin tutumunu da eleştiren AÜkdağ, "1946'daki son seçimden sonra aradan 70 yıl geçmiş. Yani CHP bu ülkede 70 yıldır iktidar olamıyor. Bunu düşünmeleri lazım. Halk tabiriyle söylemek gerekirse, vatandaş buna şöyle bir ifade bulmuş, 'nazar etme ne olur çalış seninde olur.' Dolayısıyla sayın Kılıçdaroğlu'nun ve onunla birlikte hareket edenlerin şöyle bir endişesi var: 'Güçlü bir Türkiye'de yarın biz iktidar olamayız' diye düşünüyorlar. Mesele politik bir meseledir. Bu politik meselede milletin evet oylarıyla cevap vereceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

"OHAL ile seçime gitmek iyi oldu"

Akdağ, OHAL ile seçime gidilmesi konusunda da, "Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlarda OHAL ile seçime gitmek en doğru olan bir durumdur. Bu millet 15 Temmuz'da FETÖ terörüne dur demiştir ama mücadelenin devam ettiğini görüyoruz. Bunların yuvalandıkları odaklardan tamamen sürülüp atılıncaya kadar mücadelemiz sürecektir. OHAL'dan etkilenenlere baktığımızda karşımıza FETÖ, PKK çıkıyor. Biz OHAL'ı bu örgütlere karşı güçlü olmak için getirdik. Kimse 7 Haziran 2016 seçimlerinde PKK baskısına yol açabilecek bir ortam beklemesin bu sene. OHAL'den kimin rahatsız olduğuna bakarsanız OHAL ile seçime gitmenin ne kadar doğru olduğunu anlayabiliriz. Türkiye'nin seçim sandığı güvendedir" açıklamasında bulundu.

Bakan Akdağ'ın Ordu Gazeteciler Derneği'ni ziyaretine Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak ve Ergün Taşçı, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ertan Bakır, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ve parti yöneticileri de eşlik etti.

(MAK-SLH-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Hollanda Almanya Akdağ Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title