Haberler

Şafak Bay'ın Hayatı Kitap Oluyor

Bir Yandan Öğretmen Olarak Atanmayı Beklerken Bir Yandan da Kanser Hastalığı ile Mücadele Eden Tedavisine GATA'da Devam Edilen Şafak Bay'ın Hayatı Kitap Olacak.

Kerem Kocalar - Bir yandan öğretmen olarak atanmayı beklerken bir yandan da kanser hastalığı ile mücadele eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün desteğiyle tedavisine GATA'da devam edilen Mersinli öğretmen adayı Şafak Bay'ın hayatı kitap olacak.

Ordu Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Deniz Yıldırım, 2005 yılında kemik kanseri hastalığına yakalanan ve 2006 yılında Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nin Türkçe Öğretmenliği bölümünü bitirdikten sonra atamasının yapılması için giriştiği eylemlerle gündeme gelen Şafak Bay ile 3 yıl önce tanıştıklarını söyledi.

O günden beri yakından takip ettiği Bay'ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün desteğiyle Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde tedavisine devam edildiğini hatırlatan Yıldırım, Bay'ın yakalandığı amansız hastalığa rağmen göstermiş olduğu mücadeleden etkilendiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Şafak öğretmen bana göre, insanların çok küçük zorluklarla bile yıldığı günümüzde örnek davranışlar sergiliyor. Bu nedenle yaşadıklarını herkese aktarmak istedim. Bu kapsamda meslektaşım Yrd. Doç. Dr. Evren Haspolat ile yüksek lisans öğrencileri Kansu Yıldırım ve İlker Akçasoy'dan oluşan 4 kişilik ekip kurduk. Yaklaşık 6 aydır sürdürdüğümüz çalışmalar sayesinde Şafak'ın örnek mücadelesini ve yaşama sımsıkı bağlanmasını anlatmak için bir kitap hazırladık. Kitap basım aşamasına geldi. 250 sayfa olması ve önümüzdeki ayın sonlarında okuyucuyla buluşması planlanan kitapta, Şafak Bay'ın eğitim hayatından hastalığa yakalandığı ilk günlere, mezuniyetinden atamasının yapılması için gösterdiği çabalara kadar birçok konuya yer verildi."

Kitabın ağırlıklı olarak söyleşilerden oluştuğunu ifade eden Yıldırım, "Çalışmamız en zor şartlar altında bile yılmadan mücadele etmeyi herkese gösteren Şafak öğretmene armağan olacak. Çünkü o sadece bir hasta veya ataması yapılamayan bir öğretmen değil. Aynı zamanda birçok öğretmen adayının umudu ve azmi ile tüm insanlığa model" dedi.

-"SATIR ARALARINDAN İNSANLARA ULAŞACAĞIM"-

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün desteğiyle GATA'da yeni bir tedavi gören Şafak Bay ise hayatının kaleme alınmak istendiğini ilk duyduğunda çok heyecanlandığını ve kendisine yaşamak için "yeni bir umut kapısı aralandığını" söyledi.

Umutlarının azaldığı bir dönemde hayatının kitap konusu olmasının kendisini sevindirdiğini belirten Bay, şöyle devam etti: "Bu olay beni sevindirdiği kadar gururlandırdı da... Çünkü hastalığım nedeniyle öğretmenlik için mücadele edemeyişim, beni adeta kahrediyordu. Sınıfta insanlara bir şey öğretemedim ama satır aralarından insanlara ulaşacağım için mutluyum. Bu kitabı çok önemsiyorum. Zamanın beni nereye sürükleyeceğini bilemem. Ama sağlığıma kavuşup hastaneden dışarıya adımımı attığımda insanların elinde bu kitabı görürsem, hayattaki varlığımın bir nedeni olduğunu anlayacağım."

-SAĞLIĞI İÇİN UMUTLU DEĞİL-

Bay, sağlığı ile ilgili son durumun henüz netleşmediğini belirterek, geçtiğimiz günlerde fizik tedavi çalışmaları sırasında ayağının kırıldığını ifade etti.

Vücudunun enfeksiyon kaptığını anlatan Bay, "Türkiye'de daha önce diğer kanser türlerinde kullanılmasına rağmen kemik kanserinde ilk kez bende denenen bir ilaçla umut aranmaya başlanmıştı. Ancak enfeksiyon nedeniyle sonucun ne olduğu belirlenemiyor. Tahlillerin sağlıklı sonuç vermediği belirtildi. Doktorların dediğine göre; hastalığımda gerileme yok ama ilerlemenin olup olmadığı belli değil. Enfeksiyon temizlendikten sonra akıbetimin ne olduğu ortaya çıkacak" diye konuştu.

Yaşanan belirsizliğin moralini olumsuz yönde etkilediğini bildiren Bay, şunları kaydetti: "Son dönemlerde aldığım 11 kilo ile biraz iyileştiğime dair düşünce oluşmuştu. Fakat şimdi yeniden kilo kaybetmeye başladım. Öyle ki; son 10 gün içerisinde 7-8 kilo zayıfladım. Şu an için pek umutlu değilim. İyileşeceğim yönündeki umutlarım tükenmeye başladı. Fakat beni şimdi hayata tek bağlayan şey, sevenlerimin hiç yalnız bırakmaması ve adıma çıkacak bir kitabı insanların elinde görebilmek."

- MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Sağlık Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Şampiyonluk son haftaya kaldı! Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi

Şampiyonluk son haftaya kaldı! Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title