Haberler

Sadece Çocukların Değil, Hayvanların da İmdadına Koşuyor

Metin Bolat - Rifat Yerlikaya - Açlıktan Ölmemek ve Yaşamak İçin Bir Hastanın İstifrasına Tenezzül Eden Kediden Etkilenen Selçuk Üniversitesi (sü) Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Pediatri Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı Başkanı Prof

Metin Bolat - Rifat Yerlikaya - Açlıktan ölmemek ve yaşamak için bir hastanın istifrasına tenezzül eden kediden etkilenen Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Pediatri Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sevim Karaaslan 15 yıldır yüzlerce sahipsiz kedi ve köpeğin imdadına koşuyor.

Bir çocuk annesi Prof.Dr.Karaaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır doktorluk yaptığını, bugüne kadar birçok çocuğun imdadına koştuğunu söyledi.

Çocukları hastalığı yüzünden kaybettiğinde günlerce uyuyamadığını ve çok üzüldüğünü belirten Karaaslan, mesleğini ve çocuğu gibi gördüğü hastalarını çok sevdiğini, hastalarının da iyileştikten sonra kendisini hiç yalnız bırakmadıklarını bildirdi.

Yaklaşık 15 yıl önce var olan hayvan sevgisinin yaşadığı bir olaydan dolayı daha çok pekiştiğini ifade eden Karaaslan, 'Hastane bahçesindeki bir kedicik dikkatimi çekti. Kedinin her halinden çok acıktığı ve susadığı belliydi. Hatta açlıktan ölmemek ve yaşamak için bir hastanın istifrasına bile tenezzül etti. Bu olaydan çok etkilendim. Kediye gerekli olan yiyeceği ve suyu verdim. Sonra da bırakmadım' dedi.

- VİLLASINDA BİLE HAYVAN BESLİYOR-

Bunun üzerine sokak hayvanlarının içinde bulundukları zor durumu daha iyi anlamaya başladığını vurgulayan Karaaslan, şunları kaydetti:

'Çevremdeki bütün sokak hayvanlarıyla ilgilenmeye başladım. Eşimle birlikte yüzlerce hayvanın bakımını üstleniyorum. Oturduğum villada, bahçesinde ve evimin önündeki boş arazide hayvanlara bakıyorum. Onlara sıcaktan korunmaları için özel barakalar yaptırdım. Yemek saatleri belirli zaman aralıklarında. Onlar yemek saati ile benim işten ne zaman geleceğimi çok iyi biliyor. Ben iş dönüşü kuru mama, tavuk eti ile ciğeri, pide ve kemikle besliyorum. Bunu bir insanlık görevi olarak görüyorum. Hastanedeki çocuklarımın rahatsızlığı ilerlediğinde nasıl üzülüyorsam, hayvanların başına da kötü bir şey geldiğinde o kadar çok üzülüyorum.'

- BESLENME SAATİNE GELMEYEN HAYVANLARI MERAK EDİYORUM-

Bakımını üstlendiği hayvan sayısının bazen oldukça çok arttığını ancak bundan hiç yakınmadığını anlatan Karaaslan, hatta yemek saatlerine gelmeyen hayvanları bile merak ettiğini söyledi.

Karaaslan, hayvanlarla çok iyi bir iletişiminin olduğunu belirterek, 'Ben onları onlarda beni çok iyi anlıyor. Onların bana sürtünmesi ve bakışlarından ne anlatmak istediklerini anlayabiliyorum'diye konuştu.

(BO-MRS-OSM) - KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacağını öğrenince cezaevinde intihar etti

Ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacağını öğrenince cezaevinde intihar etti

Bahçeli: Ülkü Ocakları ve MHP'ye ithamlar ayağımızın altındadır, zayıf anımızı kollayanlar hüsrana uğrayacak

Bahçeli: Ülkü Ocakları ve MHP'ye ithamlar ayağımızın altındadır, zayıf anımızı kollayanlar hüsrana uğrayacak

Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel çalışanları tarafından dövüldü

Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel çalışanları tarafından dövüldü

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title