Haberler

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak Açıklaması

"Osmanlıcayı ilköğretim birinci sınıfından, üniversite son sınıfa kadar seçmeli ders olarak okutacağız" dedi. "milletin yolunun kesildiği 27 Mayıs" olarak tanımladı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak,

"Osmanlıcayı ilköğretim birinci sınıfından, üniversite son sınıfa kadar seçmeli ders olarak okutacağız" dedi.

Kamalak, partisince Elazığ PTT Meydanı'nda düzenlenen mitingde, bugünü

"milletin yolunun kesildiği 27 Mayıs" olarak tanımladı. Kamalak, "Milletin yolunun kesildiği 27 Mayıs darbesinin 51. yıl dönümüdür. Demokrasi şehidimiz merhum Menderes'e Cenabı Allah'tan rahmet dilerken, tüm darbecilere de lanetlerimi sunuyorum" ifadesini kullandı.

Kamalak, 12 Haziran'da yapılacak seçime bağımsızlar dışında 15 partinin katılacağını, ancak gerçekte Saadet Partisi ve diğerlerinin seçime girdiğini kaydetti. Bu sözlerinden diğer partilere oy verenlerin alınmamasını isteyen Kamalak, şunları söyledi:

"Konuya açıklık getirmem gerekiyor. Çünkü bizim dışımızdaki bütün partiler batıcıdır. Avrupa hayranıdır. Tamamı AB'ye girmek için bu ülkeyi 51 yıldır kapıda beklettirmektedir. Diğer partiler 'AB' diyor. Nedir AB? Avrupalıların ifadesine göre, AB bir Hristiyan kulübüdür. AB, Çanakkale'de o dedelerinizi şehit edenlerin oluşturduğu birliğin adıdır. Dedelerimizi şehit eden İngilizlerin, Fransızların dilleri sizin çocuklarınıza ortaokulda, lisede mecburi ders olarak okutuldu ve okutulmaya devam ediyor. Peki o şehit dedelerinizin mezar taşlarını okuyabiliyor musunuz? Biz milli görüş olarak diyoruz ki bu çarpık düzeni düzeltmemiz lazım. Siz yine İngilizceyi, Fransızcayı okutuyorsanız okutun ama biz Osmanlıcayı ilköğretim birinci sınıfından üniversite son sınıfa kadar seçmeli ders olarak okutacağız. Başkalarının programında Osmanlıcayla ilgili bir paydaya rastlayamasınız. Onların böyle bir endişesi yok. Çünkü batının programında Osmanlıca diye bir kavram yok. "

-"İMAM HATİPLERİ BİZ AÇTIK, YİNE BİZ AÇARIZ"-

Elazığ'da yapılmış bir çok fabrika ve tesisin bugünkü hükümet tarafından satıldığını ileri süren Kamalak, şöyle devam etti:

"Biz yaparız, onlar satar. Çünkü AK Parti oralara alın teriyle gelmedi. Hazıra kondu. Eğer Milli Görüş olmasaydı, Erbakan hocamızın teri olmasaydı, AK Parti diye bir parti olur muydu? Tayyip Bey Başbakanlık koltuğuna gelebilir miydi? Sayın Cumhurbaşkanı o makama gelebilir miydi? Aynen onun gibi bu fabrikaların, tesislerin yapılmasında da alın terleri, bir kürek harçları bulunmadığı için rahatlıkla satıyorlar. Ama biz iktidara geldiğimizde bunları yeniden hizmetinize sunacağız. Yeni fabrikalar kuracağız ve inşallah bu illerimiz için Güneydoğu'muz için, doğu illerimiz için özel kalkınma programları uygulamaya koyacağız. Bu programlarımız hazırdır. "

İktidara geldiklerinde üretim seferberliği başlatacaklarını anlatan Kamalak, işçi, memur, emeklilere yüzde 50 zam vereceklerini, üniversite harçlarını kaldıracaklarını, asgari ücretten vergi almayacaklarını, çiftçi ve esnafın borçlarını sileceklerini kaydetti.

Başbakan'ın "Bu bizim ustalık dönemimiz olacak. Çıraklık dönemimiz ve kalfalık dönemimiz geride kaldı" dediğini aktaran Kamalak, şöyle konuştu:

"Mukayese edelim. Biz çıraklık dönemimizde 1974 yılında sadece 48 milletvekili ile meclise girmiştik. Koalisyon olmuştuk. O zaman da imam hatiplerin orta kısmı kapatılmıştı. İlk iş olarak imam hatiplerin orta kısımını eğitime açtık, 48 milletvekiliyle. Peki şu anki iktidar, yani kalfalık dönemini geride bırakanlar, anayasayı değiştirecek bir güçle tam 9 yıldır iktidardalar, açabildiler mi? O halde bizim 48 milletvekili ile çıraklık dönemimiz mi, bunların anayasayı değiştirecek bir güçle 9 yıldır iktidarda oldukları kalfalık dönemi mi daha etkili? İmam hatipleri biz açtık, yine biz açarız. "

- ELAZIĞ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

title