Haberler

RWE & TURCAS Genel Müdürü Hermann-Josef Thıeltges'ın Açıklaması

Hermann-Josef Thieltges, Denizli'nin Kaklık beldesinde kurulmakta olan Doğalgaz Kombine Çevrim Elektrik Santralı ile bölgeye ekonomik potansiyel sunacaklarını bildirdi.

RWE & TURCAS Genel Müdürü Hermann-Josef Thieltges, Denizli'nin Kaklık beldesinde kurulmakta olan Doğalgaz Kombine Çevrim Elektrik Santralı ile bölgeye istikrarlı ve uzun vadeli bir ekonomik potansiyel sunacaklarını bildirdi.

RWE Turkey Holding A.Ş'den yapılan yazılı açıklamada, RWE & TURCAS Güney Elektrik Üretim A.Ş'nin Denizli Ticaret Odası, Denizli Sanayi Odası ve Denizli Ticaret Borsası tarafından düzenlenen Denizli Ekonomisinin Aktörleri Ödülleri'nde, Denizli'ye yaptığı 500 milyon Avro yatırım ile "Yeni Yatırım Başarı Ödülleri" dalında birinciliğe layık görüldüğü hatırlatıldı.

Pamukkale Üniversitesinde düzenlenen törende ödül alan RWE & TURCAS Genel Müdürü Hermann- Josef Thieltges, 500 milyon Avro yatırımla gerçekleştirilen RWE & TURCAS Doğalgaz Kombine Çevrim Elektrik Santralı'nın bölgedeki enerji ihtiyacını karşılaması açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Thieltges, santralın inşaat süresince ve sonrasında sağlayacağı iş imkanlarıyla bölgesel ekonomiyi de canlandıracağını ifade eden Thieltges, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"40 yıl boyunca Denizli ve Kaklık bölgesine istikrarlı ve uzun vadeli bir ekonomik potansiyel sunacağız. 775 MW üretim kapasiteli RWE & TURCAS Denizli Doğalgaz Kombine Çevrim Elektrik Santrali'nin 2012 yılında işletmeye alınmasının ardından 3,5 milyon meskene elektrik sağlamayı planlıyoruz. Santral, aynı zamanda Türkiye'deki en çağdaş ve çevre dostu tesislerden biri olarak hizmet verecek."

RWE'nin Avrupa'nın önde gelen beş elektrik ve gaz şirketlerinden biri olduğuna işaret eden Thieltges, şunları kaydetti:

"Şirketimiz elektrik ve gaz üretimi, ticareti, iletimi ve satış alanlarında faaliyet göstermektedir. 70 binin üzerinde çalışanının bulunduğu şirketimiz, Avrupa'da 16 milyonun üzerinde müşterisine elektrik ve yaklaşık 8 milyon müşterisine gaz temin etmektedir. RWE, 2010 yılında 53 milyar Avro konsolide gelir elde etmiştir. RWE, enerji üreticileri arasında Almanya'da birinci, Hollanda ve İngiltere'de üçüncü sırada yer almaktadır. Şirket, Orta ve Güneydoğu Avrupa'daki konumunu sürekli olarak geliştirmektedir. Yenilenebilir enerji bu alanda önemli rol oynamaktadır."

- DENİZLİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Ekonomi Haberler

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title