Haberler

Rusya, Suriye'de CIA Üssünü Vurdu

Güncelleme:

Suriye'de hava operasyonları yapan Rusya, CIA'nın Suriye'deki bir merkezini de vurdu.

Dünden itibaren Suriyeli muhalifleri vurmaya başlayan Rus Hava Kuvvetleri, gelen eleştirilere kulak asmadı ve hatta IŞİD'i değil muhalifleri vurduğunu doğruladı. Dün CIA'nın Suriye'deki bir merkezi vuruldu. Rusya, İran askerlerini kara ordusu olarak kullanmak amacıyla Suriye'ye sokmaya başladı.

"HEDEFİ, ESAD'LA SEÇİYORUZ"

Rusya Devlet Başkanı Putin'in basın sözcüsü Dimitre Peskow, batı basınının sorularını, "Hedefler, Suriye Ordusu ile birlikte seçiliyor" açıklamasını yaptı.

Operasyonlarını dün de sürdüren ve giderek daha da hızlanacağı mesajını veren Rus Hava Kuvvetleri, Amerikan gizli haberalma örgütü CIA tarafından eğitim amaçlı olarak kullanılan bir yerin vurulduğu belirtildi. Suriye muhalifleri, bu ilgiyi doğrularken, Rusya ise asıl amacını, bölgeyi isyancı gruplardan temizlemek olarak açıkladı. Vurulan grupların, ABD'nin desteklediği gruplardan da olması büyük şaşkınlık yaratmış durumda.

İRAN KARADAN DESTEKLEYECEK

İran askerlerinin de yerden süpürme harekatına katılacağı ve Rus Hava Kuvvetleri'nin eşliğinde, muhalif grupları çeşitli bölgelerden süpüreceğinin hesapları yapılıyor. Rusya'nın bu hamlesi, Türkiye'nin güvenli bölge kurma hayallerini de suya düşürmüş durumda.

BATIDA BÜYÜK ŞAŞKINLIK

Fransa dışında Rusya'nın harekatına karşı çıkan bir batılı ülke de bulunmazken, ABD'den gelen ilk yorumlar, Ruslar'ın çok agresif davrandığı yönünde. Kürtler'e yardım eden ve sadece muhaliflere angaje olan Almanya ise olayları şaşkınlık içinde izlemekle yetiniyor.
Öte yandan, Irak'ın da Rusya'ya izin verebileceği ve ülkesindeki isyancı gruplara karşı operasyonları için hava sahasını açabileceğini belirttiği açıklandı.

IŞİD'E AİT EĞİTİM KAMPI VURULDU

Diğer taraftan Rusya Savunma Bakanlığı da, Suriye'de düzenlenen hava saldırılarında, IŞİD'e ait eğitim kampının vurulduğunu duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tümgeneral İgor Konaşenkov, Rus savaş uçaklarının Suriye'nin İdlib bölgesinde terör örgütü IŞİD'e ait eğitim kampının altyapısını yok ettiğini açıkladı. Kampta mühimmat deposu, bazı yapılar ve arabaların imha edildiği bildirildi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Rusya Federasyonu Suriye İran Dünya Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500

Yorumlar (250)

turk:

Yarin rte sevgili kardesim esad derse sasmam

42
13
yanıtYanıtla
25erzurum:

türk mitinide vrmuş ruslar duman etmiş

49
5
yanıtYanıtla
turk:

Hade erdogan simdi gir suriyeye cesaretin varsa

48
5
yanıtYanıtla
Abdullah Çelebi:

Biji Putin, elin batmışken şu kandilide bir yok etseniz.

35
18
yanıtYanıtla
FIRFIR:

SAYIN PUTİN İKİ BOMBADA KOBANİYE İSTİYORUZ SAĞLAMINDAN

27
22
yanıtYanıtla
ali:

potin zalimin karşısında garibana vurmaz

yanıt13
yanıt7
kurmanç Beyi:

Dikkat et de İstanbula atmasın o bombayı

yanıt0
yanıt2
vatanseverMobil-ANDROID:

bakın görün kürtler kullanıldıktan sonra imha ediliyor mu edilmiyor mu???

28
19
yanıtYanıtla
Süper güç türkiye:

Rusya ya helal olsun. . .

40
5
yanıtYanıtla
selçukMobil-ANDROID:

Öyle güçsüz ülkelere saldırmayla müslüman kanı dökmeyle olmuyo rusyaya saldırda görelim delikanlılığını amerika yiyorsa

38
4
yanıtYanıtla
Tüm 250 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title