Haberler

Rusya, Savunma Bakanlığı'nın Uçak Kazasıyla İlgili Verilerini AB'ye Gönderdi

Rusya'nın AB Daimi Temsilcisi Vladimir Çizhov, Rusya Savunma Bakanlığı'nın Ukrayna'daki uçak kazasıyla ilgili tüm verilerini Avrupa Birliği'ne gönderdiğini bildirdi.

Rusya'nın AB Daimi Temsilcisi Vladimir Çizhov, Rusya Savunma Bakanlığı'nın Ukrayna'daki uçak kazasıyla ilgili tüm verilerini Avrupa Birliği'ne gönderdiğini bildirdi.

Brüksel'de Rus gazetecilere açıklama yapan Çizhov, ellerindeki tüm verileri Rusça ve İngilizce olarak gerekli tüm makamlara ilettiklerini söyledi. AB'nin henüz hiçbir tepki göstermediğini belirten Çizhov, şöyle konuştu:

"Şimdilik sadece ABD bir açıklama yaptı ve tabi ki beklediğimiz gibi, Rusya'nın verilerine şüpheyle yaklaştılar. Bu tabi ki onların hakkı. Eğer bizim verilerimizden şüpheleniyorlarsa, kendi kanıtlarını sunmak zorundalar. Ama şu ana kadar bunu yapmadılar. Şunu da eklemek isterim ki; Amerikalılar böyle durumlarda hiçbir zaman kendi ellerindeki verileri sunmaz. Rusya, Ukrayna'da düşen Malezya Havayolları'na ait Boeing tipi uçağın araştırmalarının BM'nin raporunda da belirtildiği üzere gerçeği yansıtmasını, bağımsız olmasını ümit ediyor."

Ukrayna'nın doğusunda Donetsk Oblastı'nda 17 Temmuz'da Malezya'ya ait Boeing 777 uçağı düşmüştü. Uçakta 85'i çocuk 15'i mürettebat olmak üzere 298 kişi vardı, kazada kurtulan olmamıştı.

Rusya Savunma Bakanlığı gazetecilere Ukrayna'da düşen Malezya Havayolları'na ait Boeing tipi uçakla ilgili bazı bilgileri anlattı. Korgeneral Andrey Kartopolov şu açıklamayı yaptı:

"Uçak belirlenen rotada gidiyordu, fakat daha sonra kuzeye doğru dönüş yaptı. Rotanın sol sınırından 14 kilometre kadar uzaklaştı. Daha sonra uçak rotasının sınırları içerisine dönmeye çalıştı, fakat mürettebat bunu tam olarak başaramadı. 17.20'de düşüş anını yakaladık, 17.23'de ise uçak Rus radarlarından kayboldu. Rota koridorundan çıkış sebebini ancak kara kutunun açılması ve pilotların kuleyle konuşmalarından sonra öğrenebiliriz. Malezya uçağının düştüğü gün, 'Buk' roket komplesinin Ukrayna sınırları içerisinde hareket ettiğini tespit ettik. Bu verileri uydulardan elde ettik. Şunun altını çizmek isterim ki, Rusya Ukrayna'daki Rus yanlılarına 'Buk' roket komplesini göndermedi. Öte yandan, bizi tedirgin eden başka noktada şu: Ukrayna Su-25 savaş uçağı Boeing yolcu uçağıyla aynı anda uçuş yapmaktaydı. Bu sebepten dolayı, Savunma Bakanlığı Kiev'den o hava sahası içerisinde neden bir savaş uçağının bulunduğuna dair açıklama bekliyor. Savunma Bakanlığı, verilerine göre, Su-25 savaş uçağı Boeing tipi yolcu uçağından sadece 5 kilometre uzaklıktaydı."

Rusya Savunma Bakanlığı aynı zamanda radardan edindiği videoyu sundu. - Moskova

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Avrupa Birliği Ukrayna Boeing Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title