Haberler

Rusya'dan Türkiye'ye 'Hava İhlali' Yanıtı: Navigasyon Hatası

Güncelleme:

Dışişleri Bakanlığı, bir Rus uçağının Türk hava sahasını ihlal etmesi nedeniyle Moskova'ya sert tepki gösterdi. Rusya ise ihlal için "Navigasyon hatası" dedi.

Dışişleri Bakanlığı, bir Rus uçağının Türk hava sahasını ihlal ettiğini açıklayıp, Moskova'nın söz konusu ihlalin tekrarlanmaması konusunda uyarıldığını duyurmuştu. Açıklamaya Rusya'dan jet yanıt geldi.

RUSYA: NAVİGASYON HATASI

Hurriyet Daily News'dan Sevil Erkuş'un haberine göre, Rusya Türkiye'ye, ihlalin "navigasyon hatası"ndan kaynaklandığını bildirdi.

Habere göre, Türk askeri kaynaklar, SU-30 tipi uçağın iki dakika boyunca yüzlerce metre Türk hava sahasını ihlal ettiğini ancak yapılan uyarının ardından Suriye'ye döndüğünü söyledi. Askeri kaynaklar, Türk hava kuvvetlerinin, ihlal yapan uçağın, Suriye envanterinde de bulunan SU-29 ya da SU-24 olup olmadığını belirlemeye çalıştığını, daha sonra ise sadece Rusya tarafından kullanılan SU-30 tipi bir uçak olduğunu tespit ettiğini belirtti.

Ankara'daki Rus Büyükelçiliği yetkilileri de Hurriyet Daily News'a yaptıkları açıklamada, Moskova'daki Türk askeri ataşesinin hatayla ilgili bilgilendirildiğini belirtti.

BASIN SÖZCÜSÜ PESKOV: İHLALLE İLGİLİ VERİLERİ İNCELEYECEĞİZ

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, Türk hava sahasının ihlali ve Rusya'nın Ankara Büyükelçisi'ne nota verilmesi ile ilgili açıklama yaptı. Peskov, Rus jetinin Türk hava sahasını ihlali ile ilgili verileri inceleyeceklerini söyledi.

SURİYE OPERASYONU, TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİMİZİ BOZMAZ

Suriye'de devam eden operasyonlarının Türkiye-Rusya ilişkilerine zarar vermesi ile ilgili bir soruya yanıt veren Peskov, "Suriye operasyonu Türkiye ile ilişkilerimiz bozmaz. Türkiye ile bizim çok yönlü ikili ilişkilerimiz var. Bu ilişkiler karşılıklı verimli ilişkiler bakımında çok sağlam temellere oturuyor. Rusya uçağı ile ilgili olaya gelince, bizim Büyükelçimiz (Andrey Karlov) Türkiye Dışişleri Bakanları'na çağrıldı. Kendisine belirli veriler hatırlatıldı. Bunlar incelenecek…" dedi.

"TAKVİMDE ERDOĞAN-PUTİN GRÜŞMESİ YOK"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yakın dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşme takvimine yanıt veren Peskov, "Şu an bu şekilde görüşme planı yok. Ancak ikili ilişkiler çerçevesinde temas sürüyor. Gelecekte bu tür görüşmeler öngörülüyor. Ancak acil bir görüşme henüz planlanmadı." bilgisini verdi.

İNGİLTERE'DEN TEPKİ

Rus uçağının Türk hava sahasını ihlaline İngiltere de tepki gösterdi.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, "Rusya'nın Türk hava sahasını ihlali pervasız ve endişe vericidir. Birleşik Krallık ve diğer NATO müttefikleri, Türkiye ile omuz omuzadır" diye tweet attı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Rusya Federasyonu Moskova Türkiye Dünya Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500

Yorumlar (174)

orhan:

Hadi Putine kafa tutda''gorelim''cumu-baskani

29
27
yanıtYanıtla
Tutu işte:

İktidar sizde olsaydı ecevit gibi el pençe önünüzü iliklerdiniz

yanıt13
yanıt16
Samet:

Ulen siz ecevit gibi olsanız adam kıbrıs barış harekatında da el pençe durdu dimi nankör milletiz işte napıcan

yanıt3
yanıt0
@ Mobil-ANDROID:

Her Biji putin

15
27
yanıtYanıtla
RUSLAN:

PUTİN TÜRKİYEY Yİ VURAMAZ GÖZ ALAMAZ BUNA ÇUNKU KAFKASLAR VAR ONLARI KALBİ TÜRKİYE İLE HER DAİM ATIYOR İÇ KARIŞIKLIK RUSYAYI BİTİRİRİ BUNU GÖZE ALAMAZ O YÜZDEN ŞURDA YORUMLARA BAKTIM RUSYA TARAFINI DESTEKLEYEN ÇOK OLMUŞ VATAN HAİNİSİZİN OLM SİZ VATAN HAİNİ NERDE GÖRÜLMÜŞ TÜRKÜN TAVUK OLDUĞU EZMELER SİZİ

33
8
yanıtYanıtla
Rotterdam:

Turkiye dikkatli davranmis demekki. Bu avrupa baska zaman hemen desteklemez. Turkiyeyi zor duruma sokmaya cabaliyorlar. Haberlerde carpitiliyor. Sabah alti dakikaydi, MIG savas uxagiydi. Simdi iki dakika ucak tipide degismis. Medya sende olani yaz uydurmadan

yanıt9
yanıt0
ruslan:

baybars ne hayal Dünyası sizin gibiler kahveden çıkmaz bilmezmiyiz bizler korkma biz Müslüman olarak her zaman Tc nin yanındayız ölümüne asıl senin gibi korkakları yunana sürücen veya israile sizden caık olmaz birde baybars koymuş adını tavuksun sen tavuk )

yanıt4
yanıt0
Vay be:

Yanındayız rusya tüm kürtler arkanda

7
33
yanıtYanıtla
halk:

panzer ve kirpiyle canlı yada ölü insan sürükleyen müslümanlara oy yok

14
26
yanıtYanıtla
batman:

terörüst nezman insan oldu ekmek parası kazanan babana kalleşce katletşin o zaman konuş

yanıt3
yanıt2
Tüm 174 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title