Haberler

Rusların Gazına Gelen Irak, Türk Askerinin Geri Çekilmesini İstedi

Güncelleme:

Irak hükümeti, ülkedeki Türk askerinin geri çekilmesini istemek amacıyla Türkiye'ye yeni bir elçi gönderdi. Irak'ın Washington Büyükelçisi, "Türkiye'ye yeni bir mesaj verdik" dedi.

Irak hükümetinin ülkedeki Türk askerinin geri çekilmesini istemek amacıyla Türkiye'ye yeni bir elçi gönderdiği bildirildi.

Sputnik'e konuşan Irak'ın Washington Büyükelçisi Lokman Feyli, "Yeni büyükelçimizi Ankara'ya gönderdik ve bu yolla müzakereler ve diyalog için ciddi olduğumuz konusunda Türkiye'ye yeni bir mesaj verdik" dedi.

"TÜRKİYE'NİN KARARLI OLDUĞUMUZU ANLAMASI ÖNEMLİ"

Bu konuda ABD ve diğer ülkeler ile de görüşmeler yapıldığını kaydeden Iraklı büyükelçi, "Türkiye'nin Irak'ın her bir parçasının özgür olması ve Iraklılar tarafından yönetilmesi konusunda kararlı olduğumuzu anlaması önemli" diye konuştu.

"RUSYA'DAN DESTEK BEKLİYORUZ"

Rusya'dan silah alımı konusunda destek beklediklerini de ifade eden Feyli, "Rusya dahil diğer ülkelerden özellikle silah alımı konusunda destek istedik ve bunu yapmaya devam edeceğiz" dedi.

"RUSYA'YLA İŞBİRLİĞİNDEN MEMNUN OLURUZ"

Rusya'nın Suriye ve Irak konusunda önemli bir ortak olduğunu da kaydeden Feyli, "Ruslarla işbirliği yapmaktan memnun oluruz ancak bizim asıl uluslararası ortağımız ABD ile koalisyon ortakları ve buna odaklanıyoruz" ifadelerini kullandı.

IRAK VE RUSYA AYNI DİLİ KONUŞUYOR

Irak hükümeti, geçen yıl aralık ayında Türkiye'nin kendisinden izinsiz olarak Musul yakınlarındaki Başika kampına asker sevk etmesini ülkenin egemenliğinin ihlali olarak nitelemiş ve askerlerin derhal çekilmesini istemişti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da, birkaç gün önce yaptığı açıklamada Irak'taki Türk askeri varlığını kabul edilemez olarak nitelemişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Washington Türkiye Rusya Irak Dünya Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

500

Yorumlar (123)

Merwan:

Gaza gelmek ne yaw adamlar diyor ki güzellikle söylüyoruz askerlerinizi topraklarımızda istemiyoruz. siz de adam gibi çıkın işte

20
19
yanıtYanıtla
rabia işareti işe yaradı mı:

Mültecileri Türkiye itinayla Almanya ya postalama lı gerekirse özel tekne yapılsın üzerine istikamet Almanya yazılsın.

9
18
yanıtYanıtla
antiyobaz:

lan su rte tum dunyaya dusman etti bizi. . hic dostumuz kalmadi. bari araplarla kanki olaydik . . ahanda onlarda istemiyo bizi. . artik tek umidimiz UFO lar. . uzun adam saraydan sinyal gondersin uzaylilarla ilk kontagi i bizim kurmamiz gerekiyo digerleri somurup kacirmadan :))

20
4
yanıtYanıtla
toby:

lanet olsun ırağa, suriye ye, rusya ya, almanya ya, irana, abdye, bunların hepsi hain ve destekçileri

14
10
yanıtYanıtla
tunc-er:

anladigim kadar bu uljeler kendilerini somurenleri seviyor aylaksiz pis mikroplar

13
8
yanıtYanıtla
ali yıldırım:

sonrada ruslar ve abd sizi sikerse demeyinki müslüman türkler neden yardım etmiyor diye. bu hainlik sizde devamlı mevcut

18
3
yanıtYanıtla
IYI:

Koptum, süper :)

yanıt4
yanıt0
emir:

hitlerde çok yüksekten uçmuştu ve sonu hüsrann. bencede türkiye hiçte iyi yolda deyil ve bütün dünya ülkeleri düşman görüyor ve teröriste tesdek veren ülke olarak görüyor, ve kendi halkını bombalayan ve hukukun olmadığı adeletin olmadığı bir ülke olarak biliyor. gidişat hiç iyi deyil

6
15
yanıtYanıtla
siz de gidin o zamandan:

çekileceksiniz tabi orda ne işiniz var sizi istemiyorlar açıkça, isteselerdi o ayrı ama gidin diyorlar, zorbalığı bırakın artık. . .

11
9
yanıtYanıtla
NASREDDIN HOCA:

TURKIE BARIS ARIYORSA, IRAK TOPRAKLARINDA NE ISIVAR?

8
12
yanıtYanıtla
Tüm 123 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title