Haberler

Rus Rehberlerin Tekne Turu Zehir Oldu

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, içtikleri viskiden zehirlendikleri ileri sürülen 8 Rus turist rehberi, hastanelik oldu

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, katıldıkları tekne turunda içtikleri viskiden zehirlendikleri ileri sürülen 8 Rus turist rehberi, hastanelik oldu. Aynı teknedeki 4 Rus rehberinde tedbir amacıyla hastaneye çağrılarak, gerekli tahlil ve tetkiklerinin yapıldığı bildirildi.

Rus turist rehberleri Anha Zhanna Steklova, Alina Shangoreeva (25), Victoria Konyaeva, Albina Voskova, Kristina Yuzvuk (22), Yekaterinaburg Olga Khudoeleva (27), Anton Cepbethink, Ekaterina Malakhova, Anastasia Eremkiva, Elena Zubakova, Augill Azalyaeva, Victoria Nikolaevna (23), sezona merhaba demek için dün (Cuma) saat 22. 30 sıralarında Gümbet Limanı'ndan, 'Orkan 5' adlı tekne ile denize açıldı. Gece boyunca mehtabı izleyen Rus rehberler, teknede viski ikram edildi.

Saat 04. 00'da sona eren gecenin sonunda Rus rehberler otellerine döndü. Ancak, baş dönmesi ve kusma şikayeti başlayan Rus rehberlerden 6'sı Bodrum Devlet, 1'i Üniversal Hospital ve 1'i de Özel Bodrum Hastanesi'ne kaldırıldı. Alkol zehirlenmesi teşhisi konulan rehberler, tedaviye alındı.

Tekne gezisine katılan diğer dört Rus rehber de tedbir amacıyla kaldıkları otelden alınıp, Bodrum Devlet Hastanesi'ne getirilerek, gerekli tahlil ve tetkikleri yapıldı.

Bodrum Devlet Hastanesi'ndeki 10 rehberden, durumu ağır olan 7'si bugün saat 18. 00 sıralarında Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Rehberlerin teknede ikram edilen ve kaçak olduğu ileri sürülen viskilerden zehirlendikleri idida edildi.

Polis, olayla ilgili soruşturma başlatırken, 'Orkan 5' isimli tekne hakkında Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından seferden men cezası verilip, tutanak tutulduğu öğrenildi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel, sezon öncesinde böyle bir olayın yaşanmasının üzücü olduğunu söyledi. Gökbel, 'İnşallah bu olay, yetkililerin önlem alması ve sezon içinde böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için uyarı olur' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş'a cinsel saldırı suçundan hapis cezası

Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş'a cinsel saldırı suçundan hapis cezası

AK Parti'nin ağabeyleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı iki konuda uyardı

AK Parti'nin ağabeyleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı iki konuda uyardı

AK Parti'yi karıştıran ikramiye iddiası! 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne götürmeye yüzüm yok'

AK Parti'yi karıştıran ikramiye iddiası! "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne götürmeye yüzüm yok"

Erdoğan: Sahipsiz köpeklerin sahiplendirilmesini amaçlıyoruz, bunu başarabilirsek sonraki adıma gerek kalmayacak

Erdoğan: Sahipsiz köpeklerin sahiplendirilmesini amaçlıyoruz, bunu başarabilirsek sonraki adıma gerek kalmayacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title