Haberler

Roman Çocukları Proje Kapsamında Judo Öğrendi

Yalova Valiliği, Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Yalova Romanlar Derneği tarafından düzenlenen, 'Eğitim, Spor ve Kültürel Değerlerimizle Bir Roman Yazıyoruz' projesi kapsamında 30 Roman çocuğuna Judo eğitimi verildi.

Yalova Valiliği, Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Yalova Romanlar Derneği tarafından düzenlenen, 'Eğitim, Spor ve Kültürel Değerlerimizle Bir Roman Yazıyoruz' projesi kapsamında 30 Roman çocuğuna Judo eğitimi verildi. Roman çocukların ilk kuşaklarını ise Yalova Valisi Esengül Civelek taktı.

Yalova Valiliği önderliğinde Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Yalova Romanlar Derneği'nin ortaklaşa düzenledikleri proje, Roman çocukların hayata daha fazla dahil edilerek, toplumda daha iyi yer edinmelerini hedefliyor. Bu kapsamda başlatılan eğitimler kapsamında tamamı Roman 30 çocuk 4 aylık bir süreçle Judo eğitimi aldılar. Bu esnada lisans çıkarılan çocuklar farklı şampiyonalara da katıldılar.

Projenin tanıtımı ve öğrencilerin kuşak töreni ise Yalova Halk Eğitim Müdürlüğü'nde düzenlendi. Törene Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Ak Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan ile Roman vatandaşlar katıldı.

Proje ile ilgili bilgi veren Yalova Romanlar Derneği Başkanı Necdet Karabulut, "Biz Roman çocuklarına rol model olacak, eğitimde ve sporda başarılı olacak çocuklar oluşturmak için bu projeyi geliştirdik. Kısa sürede proje istenen etkiyi verdi. Judo sayesinde çocukların hayata bakışları değişti. Artık okula da spora da daha ciddi bakıyorlar" dedi.

Törende konuşan Yalova Valisi Esengül Civelek ise, "Bir roman yazıyoruz. Romanımızın kahramanı bizim çocuklarımız" diyerek başladığı konuşmasında, "Hepimiz biliyoruz ki çocuklarımızın en büyük sıkıntısı eğitim noksanlığı. Eğitimsizlik bir kader değildir, olmamalıdır da. Bu düşünceden yola çıkarak çocuklarımızın okulu yarıda bırakmamaları, akademik başarılarının arttırılması, ailesine, çevresine, topluma, faydalı bireyler olarak yetiştirilmeleri, bilgi beceri kazanmaları en önemlisi geleceğe güvenle bakabilmeleri için bir çalışma başlattık. Eğitim, kültür ve sportif faaliyetlerle çocuklarımızı destekliyoruz. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Çok kısa sürede gurur duyacağımız olumlu gelişmeleri görmekten ve başarılarına tanık olmaktan mutluluk duyuyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Judo eğitimi alan çocuklara ilk kuşaklarını Yalova Valisi esengül Civelek, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Ak Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan birlikte taktılar. Kuşak takan Roman çocuklar yaptıkları gösteri ile herkesi kendilerine hayran bıraktılar. - YALOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Esengül Civelek Yakup Koçal Ak Parti Yalova Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title