Haberler

Rize'de Kanserle Mücadele ve Hemşirelik Paneli

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu ve Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneğince "Kanserle Mücadele ve Hemşirelik" paneli düzenledi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu ve Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneğince "Kanserle Mücadele ve Hemşirelik" paneli düzenledi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulunda öğrencilere yönelik düzenlenen panele, Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayfer Bayındır Çevik, Tıbbı Onkoloji Uzmanı Dr. Cemil Bilir, Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği Başkanı Nilüfer Emen ve onkoloji hemşiresi Tuğba Koyuncu konuşmacı olarak katıldı.

Programda dünyada, Türkiye'de ve bölgedeki kanser sıklığı güncel verileri ve kanser taramaları konusunda öğrencileri bilgilendiren tıbbi onkoloji uzmanı Dr. Cemil Bilir, kanserle mücadele için sigarayı bırakmanın, erken tanı ve tedavinin önemini vurguladı. Hemşire Tuğba Koyuncu ise onkoloji hemşireliğinin tüm yönleri, yaşadığı deneyimleri hakkında bilgi verdi.

Kanserle mücadelede psikososyal desteğin önemini vurgulayan Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği Başkanı Nilüfer Emen ise dernek faaliyetleri ve psikososyal bakım hakkındaki bilgilendirme yaparak, şunları kaydetti:

"Kanser hastasının psikososyal bakımı, hastalık sürecinde yaşadıkları psikolojik tepkilerden, hastalığının seyri boyunca karşılaşılan birçok stresle baş edebilmesinden, terminal hastalarda ölüm olayının ele alınması ve baş edebilmesine dek uzanır. Çalışmalar, psikososyal faktörlerin kanserin oluşumunu, progresini, kansere uyumu ve sağkalımı etkilediğini, uygun psikolojik müdahalelerin, kanser hastaları tarafından yaşanan yüksek düzeydeki psikolojik hastalık oranını azalttığını göstermektedir. Bu anlamda hastalarımız ve yakınlarına yönelik projelerimizde sağlık profesyoneli gençlerimizden destek ve katkılarını bekliyoruz."

Panel sonunda Yrd. Doç. Dr. Ayfer Bayındır Çevik tarafından panelist ve katılımcılara belge verildi. - Rize

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title