Haberler

Rezidans Cinayeti Davası

Şişli'deki Bir Rezidansta İş Adamı Fatih Edremit'in Öldürülmesine İlişkin Tutuklu Yargılanan Hasan Heybetli ve İsmail Onur Özbizerdik'in Tahliye Talepleri Reddedildi

Şişli'deki bir rezidansta iş adamı Fatih Edremit'in öldürülmesine ilişkin tutuklu yargılanan Hasan Heybetli ve İsmail Onur Özbizerdik'in tahliye talepleri reddedildi. İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar İsmail Onur Özbizerdik ve Hasan Heybetli ile tutuksuz sanık Bülent Zara katıldı. Duruşmada, öldürülen Fatih Edremit'in eşi Lamia Edremit ve oğlu Alican Osman Edremit ile taraf avukatları da hazır bulundu. Duruşmada tanık olarak dinlenilen İsmayil Edremit, olay günü halasının oğlu olan Fatih Edremit'in kendisini telefonla arayarak kaldığı rezidansa çağırdığını söyledi. Rezidansta 297 numaralı odada Edremit ve Özbizerdik ile bir süre kaldıktan sonra 245 numaralı odaya indiklerini ifade eden İsmayil Edremit, Hasan Heybetli'nin de buraya geldiğini ve hep birlikte yemek yediklerini anlattı. Yemekte alkol de alındığını ancak kendisinin alkol kullanmadığını belirten Edremit, bir süre 245 numaralı odada kaldıktan sonra yeniden 297 numaralı odaya çıktığını ifade etti.

Yaklaşık 1,5 saat sonra resepsiyon ya da güvenlik biriminden arayan kişinin kendisine 245 numaralı odaya acil olarak inmesi gerektiğini söylediğini aktaran Edremit, aşağı indiğinde dairenin çıkışında yaralı halde gördüğü Fatih Edremit'e, bunu kimin yaptığını sorduğunu ancak onun isim vermeyerek 'Bana komplo kurmuşlar. Beni öldürmeye gelmişler. Kimseye bir şey söyleme' dediğini öne sürdü.

Söz konusu daireye güvenlik görevlileri tarafından sokulmadığını da iddia eden Edremit, rezidansın girişine indiğinde sanıkların hiçbirini görmediğini ancak bir güvenlik görevlisinin kendisine, Onur Özbizerdik ve Hasan Heybetli'nin taksiye binerken çekilmiş fotoğraflarını göstererek, 'Bunları tanıyor musunuz?' diye sorduğunu kaydetti.

Edremit, olaydan yaklaşık 15 gün önce aynı rezidansın 297 numaralı dairesinde İsmail Onur Özbizerdik ile kız arkadaşı Aslı B. arasında tartışma çıktığını ve Özbizerdik'in kız arkadaşına sert davranması üzerine Fatih Edremit'in tabancasıyla sehpaya bir el ateş ettiğini vurguladı.

Sanık Hasan Heybetli'nin bu olay hakkındaki sorusu üzerine Edremit, tartışmanın ardından Onur Özbizerdik'in masanın üzerindeki bıçağı aldığını, bunu gören Aslı B'nin banyoya doğru kaçtığını belirterek, yaşananlar nedeniyle Fatih Edremit'in sehpaya ateş ettiğini söyledi.

- DURUŞMADA GERGİNLİK-

Duruşmada söz aldığı sırada Onur Özbizerdik'in, 'Yenge' diye hitap etmesine sinirlenen Fatih Edremit'in eşi Lamia Edremit, 'Bana yenge deme. Benim adımı ağzına sakın alma' dedi.

Bu sırada Fatih Edremit'in bazı yakınları Özbizerdik'in üzerine yürüdü. Olayların devam ettiği sırada Hasan Heybetli de 'Bu nasıl adalettir. Mahkemeye hükmediyor. Kim bu ya? Maktulun eşine karışır, avukatlara karışır, her şeye müdahale eder' şeklinde bağırdı.

Bu sözler üzerine Özbizerdik, 'Hem adamı öldürdün, hem de konuşuyorsun' dedi.

Tartışma, güvenlik kuvvetleri tarafından bir süre sonra yatıştırıldı. Duruşmada söz alan Özbizerdik'in avukatı Cengiz Kayıtmazer, mahkeme heyetine, olay günü rezidansa giriş çıkışı sırasında Özbizerdik'in üzerinde silah bulunmadığına dair Ulusal Kriminal Laboratuvarınca hazırlanan raporu sundu.

Mahkeme Heyeti Başkanı Salih Öztürk, saldırının gerçekleştirildiği silah ve mermi çekirdekleri üzerinde DNA incelemesi yapılması için gönderilen müzekkereye cevap gelmediğini kaydetti.

Mahkeme heyeti, Özbizerdik'in avukatları Ali Rıza Dizdar ve Cengiz Kayıtmazer'in talepleri üzerine duruşmada hazır bulunan Ulusal Kriminal Laboratuvarı Genel Direktörü Uğur Kurtulan'ın dinlenilmesini kararlaştırdı. Bunun üzerine ifadesine başvurulan Kurtalan, olayın hemen ardından çekilen güvenlik kamerası görüntülerinde yaptıkları incelemede, Özbizerdik'in üzerinde kesinlikle silah olmadığını belirlediklerini, Heybetli'de ise silah olup olmadığı konusundan emin olamadıklarını kaydetti.

Avukatları tarafından Özbizerdik ve Heybetli'nin tahliyeleri, Lamia Edremit'in avukatı Gökçen Eraslan tarafından ise tutuksuz sanık Bülent Zara'nın tutuklanması istendi. Heybetli ve Özbizerdik'in tutukluluk hallerinin devamına, Bülent Zara hakkındaki tutuklama isteminin ise reddine karar veren mahkeme heyeti, emanetteki silah ve kovan ile giysiler üzerinde DNA incelemesi yapılması için Adli Tıp Kurumuna yazılan müzekkerenin cevabının beklenmesine hükmederek, duruşmayı erteledi. İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, 22 Haziran 2009 tarihinde meydana gelen olaya ilişkin sanıklar İsmail Onur Özbizerdik, Hasan Heybetli ve Bülent Zara'nın 'kasten adam öldürmek' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

(FTH-KÖS-ARD) - İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Evler boşaltıldı, silahlı güvenlikler ayrıldı! FETÖ çiftliğinden gelen görüntüler, Gülen'in kaçırıldığı iddialarını doğruladı

Evler boşaltıldı, silahlı güvenlikler ayrıldı! FETÖ çiftliğinden gelen görüntüler, Gülen'in kaçırıldığı iddialarını doğruladı

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Özel, Erdoğan'a emekliler için formül sundu: Ben olsam o parayı onlara verirdim

Özel, Erdoğan'a emekliler için formül sundu: Ben olsam o parayı onlara verirdim

'Mutlu son' ilanına kanıp 220 bin lirasından oldu

'Mutlu son' ilanına kanıp 220 bin lirasından oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title