Haberler

    Reklam Yüzü Olacaksın Diyerek Tanju Çolak'ı Dolandırdılar

    Güncelleme:

    Aylık 20-30 bin TL kazanç vaadi ile üyelerden para toplayan FlexKom isimli oluşumun yöneticileri ile gol kralı Tanju Çolak davalık oldu.

    Aylık 20-30 bin TL kazanç vaadi ile üyelerden para toplayan FlexKom isimli oluşumun yöneticileri ile gol kralı Tanju Çolak davalık oldu. Çolak, sözleşme gereği kendisine ödenmesi gereken paranın verilmemesi nedeni ile iki ayrı dava açtı. Çolak davalardan birini kazanırken ikinci dava ise sürüyor. Haciz işlemi için şirket adresine gidildiğinde ise kimseye ulaşılamıyor. Ulaşmak istediğimiz şirket yöneticilerinin ise yurtdışında oldukları ifade edildi.

    2012'DE SÖZLEŞME İMZALANDI


    İki ayrı dava dosyasına giren belgelere göre, Tanju Çolak ile Flexkom İnternet Pazarlama Bilişim A.Ş. isimli şirket arasındaki sözleşme 8 Haziran 2012'de imzalandı. "Sportif Kobi Koordinatörlüğü" adı verilen sözleşmenin imzaları Ankara ATO Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılan "Flexkom 2012 Mega Toplantısı'nda binlerce katılımcı önünde atıldı.

    FLEXKOM'UN REKLAM YÜZÜ OLACAKTI


    Sözleşmeye göre Çolak, Flexkom'un reklâm ve tanıtım yüzü olacak; attığı gollerin görüntüleri FlexCard isimli kartın tanıtımında kullanılacaktı. Şirket de Çolak aracılığı ile spor kulüplerine satacağı kartlar üzerinden gelir elde edecekti. Belirlenen kart satış adedinin yakalanması durumunda Çolak'a BMW, Porsche gibi markaların lüks modelleri hediye edilecekti. Yine satılan kart sayısı 1 milyon adedi bulduğunda Tanju Çolak sistemdeki en üst 'kariyer pozisyonu' olan VP (Vice President-Başkan Yardımcısı) konumuna yükselmiş olacaktı.

    İLK 20 BİN EURO ÖDENMEDİ


    13 maddelik sözleşmenin şartlarından biri de, Çolak 'Flexkom 2012 Mega Toplantısı'na katıldığı için kendisine 20 bin Euro ödeneceği yönündeydi. Ancak imzaların atılmasının üzerinden 9 ay geçmesine karşın bu ödeme yapılmadı. Çolak, oyalandığı gerekçesi ile 25 Mart 2013 günü noter aracılığı ile şirkete ihtarname çekti; ödemesinin yapılmasını istedi. Ancak ödeme yapılmadığı gibi, ihtarnamenin çekilmesinden 3 ay sonra sözleşmenin tek taraflı feshedildiği Çolak'a bildirildi. Sözleşmenin de feshi ile taraflar arasındaki kriz daha da derinleşti.

    ŞİRKETİN KAPISINA KİLİT


    Çolak, avukatı Eda Çimenli Ürcan aracılığı ile icra takibi başlattı. İstanbul 17. İcra Müdürlüğü'ne, faizi ile birlikte, 57 bin 400 liralık icra takibi başlatıldı. Ancak haciz işlemi için şirket adresine gidildiğinde ise kimseye ulaşılamadı. Flexkom avukatı İhsan Sevim ise icra takibine itiraz etti. Çolak'ın avukatı, itirazın iptali için İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde dava açtı. Mahkeme bu yılın başında açıkladığı gerekçeli kararda Çolak'ı haklı buldu. Şirketin Çolak'a ödeme yapmasını istedi. Mahkeme ayrıca dava ve avukatlık masraflarını da Flexkom'un üzerine bıraktı. Şirket avukatı bu kararı temyiz etti.

    İKİNCİ DAVA SÜRÜYOR


    Çolak, bu karardan sonra avukatı aracılığı ile ikinci bir dava daha açtı. İstanbul 16. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen davada, bilirkişi olarak seçilen Prof. Dr. Sezayi Dumanoğlu, sözleşme gereği, Çolak'a 7 bin TL daha ödenmesi gerektiği yönünde rapor hazırladı. Mahkeme duruşmayı 23 Ekim'e erteledi.

    40 BİN KİŞİ ÜYE OLDU


    Önemli bir bölümü Ankara, Kayseri, Konya, Karaman, Adana ve Trabzon'da bulunan binlerce kişi 'Flexkom mağduru' oldukları gerekçesi ile savcılıklara başvurdu. Çok sayıda ev kadını, kredi çekerek veya altınlarını satarak siteme üye olduklarını, aylık 20-30 bin TL gelir elde edecekleri yönünde vaatlerde bulunulduğunu iddia ediyor. Paraların toplandığı şirketlerin birine mahkemece tedbir kararı konulduğu; bu şirkete kayyum atandığı belirlendi. Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesi ise Flexkom yöneticilerinden Cengiz Ehliz, Erol Pakel, , Asker Sakınmaz, Davut Türkoğlu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Aynı mahkeme, şirkete 30 bin TL para veren güvenlik görevlisi Mustafa Tilki'nin açtığı davada Erol Pakel'e 1 yıl hapis cezası verdi. Değişik paket ücretleri ödenerek üye olunan sistem, yeni üye kazandırdıkça komisyon ödemeye dayalı. Flexkom yöneticileri piyasadan 30 milyon lira toplamakla suçlanıyor. Sisteme 40 bin kişinin üye olduğu belirtiliyor.

    Hürriyet

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Tanju Çolak İstanbul Spor Haberler

    Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

    Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

    Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

    Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

    Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

    Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

    Bakmadan Geçme

    ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? 11 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 11 Mayıs Cumartesi ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Bugün hava yağmurlu mu? 11-12 Mayıs hava yağmurlu mu? Hafta sonu yağmur yağacak mı? Resmi Gazete bugün (11 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Onaylı randevu nasıl iptal edilir? (Telefonla ve E-Nabız'dan)? Onaylı randevu nasıl onaylanır (Telefonla ve E-Nabız'dan)? Fenerbahçe kart sınırında olan oyuncular kimler (GS-FB derbi öncesi)? Galatasaray kart sınırında olan oyuncular kimler (GS-FB derbi öncesi)?
    Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

    Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title