Haberler

Ramazanda Pide Fiyatları Değişmeyecek

Güncelleme:

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, "Girdilerimizde artış olmasına rağmen ramazan ayına mahsus pide fiyatında bir değişikliğe gidilmedi." dedi.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, "Girdilerimizde bir artış olmasına rağmen fırıncı esnafımız halkımızın temel gıdası olan ramazan ayına mahsus pideyi alırken, bir zorluk yaşamaması açısından bir değişikliğe gidilmedi." dedi.

Balcı, Kahramanmaraş'ta bir otelde düzenlenen Türkiye Fırıncılar Federasyonu Yönetim, Denetim ve İstişare Kurulu Akdeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Toplantısı'na katıldı.

"PİDE ZAMMI YOK"

Burada konuşan Balcı, ramazanda pide fiyatlarının bu yıl değişmeyeceğini söyledi.

Ramazan pidesi fiyatlarının geçen yılki fiyat olan 6 lira olarak belirlendiğini aktaran Balcı, "Oda başkanlarımızla yaptığımız istişareler sonucunda 2016 yılında ramazan ayında uygulanacak pide fiyatının kilogramının 6 liradan fazla olmamasını hususunda odalarımızla mayıs ayında genelge yaptık. Bundan önce olduğu gibi bu yıl da odalarımızın bu genelge doğrultusunda hareket edeceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. Bizim bu açıklamış olduğumuz azami 6 lira olan fiyat geçen yıl açıkladığımız fiyatla aynıdır." diye konuştu.

"KİLOGRAMI 6 LİRADAN FAZLA OLMAYACAK"

Balcı, geçen yıl haziran ayında federasyon olarak yaptıkları basın toplantısında açıkladıkları "kilogramı 6 liradan fazla olmayacak" ifadesinin aynısını kullandıklarını aktardı. Balcı, şöyle devam etti:

"Girdilerimizde bir artış olmasına rağmen fırıncı esnafımız halkımızın temel gıdası olan ramazan ayına mahsus pideyi alırken, bir zorluk yaşamaması açısından bir değişikliğe gidilmedi. Geçen sene ile aynı olan fiyat tüm ülkede uygulanacak. Oda başkanlarımız maliyet hesabını yaparken, bunu dikkate alarak maliyet hesaplarımı yaptılar."

Ekmeğin zararlı olduğu yönünde söylemleri eleştiren Balcı, "Buğdayın genleriyle oynanmıştır. Bunun için undan yapılan hiçbir şeyi tüketmeyin" şeklinde açıklama yapan kişilerin, ekmek değil lahmacun tükettiğini iddia etti.

Balcı, lahmacunun da undan yapıldığına dikkati çekerek, "Tüketici olan halkımızın da kesinlikle bunun gibi yanlış açıklamalara itibar etmemesi gerektiğini düşünüyorum." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Halil İbrahim Balcı Kahramanmaraş Akdeniz Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

500

Yorumlar (9)

fırıncı:

bir paket siğaraya 10 tl bir şişe biraya 10 tl bir duble rakıya 30 tl veren halkım pidenin kilosu 6 tl deyince niye pahalı diyorsun vereyim sana 6 tl git bakalım markete ne alabiliyorsun 6 tl ye hiç birşey alamassın o fırının karşısına geç bakalım 300 derece sıcaklıkta 10 dakika beklede göreyim seni yiyorsa tabii ama burada atıp tutarsın . . . .

2
6
yanıtYanıtla
keklik:

senin işin bu sıcakda ekmek yapmak sen yapacan biz yicez

yanıt2
yanıt0
pillow fighter:

şu ramazan gelsin de nefsimizi azıcık terbiye edelim. . . birkaç gün baş ağrısı, sonra o da geçiyor. . . mis gibi iftar çorbaları, ohhh, sahurda makarna ile şeftali hoşafı. . . off be :))

6
0
yanıtYanıtla
KIBRISLI ASIL TURK:

RAMAZANDA PIDELER DEVLETTEN OLMALI SARAYLARDA OTURACAGINIZA 1 GUNLUGUNE ELECTRIKLERI KISSINLAR MILLETE BEDAVA RAMAZAN PIDESI DAGITIN EY ERDOGAN VE AKP

3
3
yanıtYanıtla
gözlemci:

Bayram, kandil gibi her şeyin hicri arap takvimine göre hesaplandığı ortamda, nasıl becerdilerse Muhammed peygamberin doğum gününü nsanın 3. haftasına sabitlediler. Şu otuz günlük orucu aralık ayına sabitlesek de, mümin kardeşlerimiz zorlanmadan tutsalar. Ne de olsa islamiyet kolaylık dini. Sabitleyin, görün bak, ateyizler bile tutmaya başlar.

3
0
yanıtYanıtla
HELAL EKMEK ALIN terorden degil:

AVRUPADAKI TURKLERIN PKK YA AIDATVEREN ELAZIGLI -KARAKOCANLI -BINGOLLUFIRINCILARDAN TERORE BULASMIS ELLERDEN YAPILMIS EKMEKLERI ALMAYINBENDE BIRKURT VATANDASI OLARAK BU ESNAFLARDAN PKK YA AIDAT VERMEYEN YOKTUR bu hainlerin paralariylan cok sehitverdik sehitleri dusunun yetim cocuklari dusu-

2
0
yanıtYanıtla
buğday ithal eden yeni türkiye:

bizde yedik grmajı düşürür simit niyetine satarsınız artıkkk

1
0
yanıtYanıtla
Farklı Bakış:

Pidenin kilosu 6 lira diyeceksin. SONRADA ZAM YOK DİYECEKSİN. BU MÜBAREK RAMAZANDA HİÇ Mİ İNSAFINIZ, HİÇ Mİ VİCDANINIZ KALMAMIŞ. Nerede ATINCA MANGALDA KÜL BIRAKMAYAN SONRADA ARKASINA BAKMADAN GİDEN Bay FARUK bey.

1
0
yanıtYanıtla
gözlemci:

Orucun fiyatı (fidyesi) 35 artışla 15 liraya çıktı bu sene. Pide bari zamlanmasın yani. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title