Haberler

Rahmi Koç, 'Nüfus' Konusunda Erdoğan'la Ters Düştü

Güncelleme:

Rahmi Koç, "Nüfusumuz ne kadar artarsa o kadar iyi" diyen Erdoğan'la ters düştü: Nüfus 80 milyon kişiye doğru gidiyor. Bu bize büyük bir ayak bağı oluyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, her fırsatta üç çocuk hatırlatması yapıp "İş işten geçmeden her ailede en az 3 çocuk olmalı. Nüfusumuz ne kadar artarsa o kadar güçlü olacağız, bundan emin olun" derken Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç'tan tam tersi bir açıklama geldi. Rahmi Koç, "Nüfus 80 milyon kişiye doğru gidiyor. Bu bize büyük bir ayak bağı oluyor. 50-60 milyonda kalsaydık çok daha zengin olurdu bu ülke" dedi.

"TÜRKİYE'Yİ ABD'YLE DEĞİL, İTALYA'YLA MUKAYESE EDECEKSİNİZ"

Koç Üniversitesi 2014-2015 mezunlarını verdi. Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Koç Üniversitesi'nin mezuniyet törenine katıldı. Törenin ardından bir konuşma yapan Rahmi Koç, Türkiye'yi Amerika'yla mukayesede etmenin yanlış olduğunu belirterek, "Yapılan en büyük hata Türkiye'yi Amerika'yla mukayese etmek. Türkiye'yi İtalya'yla mukayese edeceksiniz. Bize yakın ülkelerle birbirimizi mukayese etmemiz lazım. Türkiye'de birikim yok. Enflasyon muhasebesi tutmadığımız için erozyona uğradı milli gelir. Ağır vergiler var. İş adamları ve memlekette kafi derecede birikim yok. Bu olmayınca dışarıdan yabancı sermaye getirmek gerek. Bunun da kendi içinde şartları var. Bugün dünyadaki mali varlığın çoğu gelişmiş ülkelerin kendi aralarında yaptığı yatırımlardır. Yüzde 80'i oraya gidiyor. Bizim gibi ülkelere yüzde 20'si kalıyor. Oraya da Çin ve Hindistan talip oldu. Bize direkt yatırım olarak pek bir şey kalmıyor" dedi.

"NÜFUS AYAK BAĞI OLUYOR"

Türkiye artan nüfusunu ayak bağı olarak değerlendiren Rahmi koç, "İyi bir teşvik ve tepside bir şey sunmamız gerek yabancılar Türkiye'ye gelsin diye. Türkiye'nin bir diğer sorunu da ihracat meselesi. Diğer sorunumuz da nüfus 80 milyon kişiye doğru gidiyor. Bu bize büyük bir ayak bağı oluyor. 50-60 milyonda kalsaydık çok daha zengin olurdu bu ülke. Kimse Amerika'yı kolay kolay yakalayamaz, çok ileri onlar. İyi eğitilmiş insan gücü bu işin en büyük varlığı ve sermayesidir" diye konuştu.

ERDOĞAN: NÜFUSUMUZ NE KADAR ARTARSA O KADAR GÜÇLÜ OLACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her fırsatta genç nüfus vurgusu yapıyor. Üç çocuk ısrarını sürdüren Erdoğan, "İş işten geçmeden her ailede en az 3 çocuk olmalı. Nüfusumuz ne kadar artarsa o kadar güçlü olacağız, bundan emin olun" demişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Recep Tayyip Erdoğan Rahmi Koç Türkiye Sıkıcı Yaşam Güncel Haberler

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek, polisi torbacı sanıp uyuşturucu istedi

Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek, polisi torbacı sanıp uyuşturucu istedi

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

500

Yorumlar (215)

LazmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Türk değilsinki ülkeye menfatin olsun . Sana ayak bağı oluyor dediğin millete kurban ol sen

50
2
yanıtYanıtla
hasan toksoymobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Asıl ayak bağı sizler gibi yıllardır milletin kanını emenlerdir.Kazandığınız 100 lira yerine 5 lira beyan edip 2 lira vergi veren kenelersiniz.

39
3
yanıtYanıtla
GAKKOŞ:

SENİN TÜM YANDAŞLARININ VERDİĞİ VERGİLERİN TOPLAMINDAN FAZLASINI ÖDÜYORDUR BU İNSAN. . . BU 2 TL. VERİYORSA YANDAŞ SÜREKLİ ZARAR GÖSTERİYORDUR. . . VERGİ SIRLAMASINA BAK BİR TANE YANDAŞ VARMI. .

yanıt7
yanıt2
cicek abbas:

avrupada yahudileri goruyoruz ara sira, inanin her birinin yaninda ikiz bebek bazen 4 uz bile goruyoruz, buyuk ihtimal tibbi yardim alarak bilincli sekilde yapiyorlar, ileride kurulacak sozde buyuk israil devletinde nufusa ihtiyaclari var, bu ulkenin ilerideki sinirlari icinde guneydogununda bazi bolgeleri var, rte yi savunmuyorum cunku herkes cocuk buyutecek ekonomik guce sahip degil, ama bu buyuk tehlikeyi gorun, maddi durumu iyi olanlar bol couk yapsin

34
5
yanıtYanıtla
Abbas sen Allah mısın:

Şimdi de Türkiye''de nüfusu arttırmak için Allah''ın işine karışıp ikiz ve dördüz çocuk doğurmaya mı başladınız, formülünüz ne? Allah''a inanmıyor musunuz, onun takdirine karışıyorsunuz

yanıt1
yanıt3
Sadettin YörükmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bu mason ne söylüyorsa tersi dogrudur

30
9
yanıtYanıtla
ORFOZ:

KOÇGURUBU DIŞGÜÇLERİN KURULUŞUDUR DÜNE KADAR DEVLETE YÜKSEK FAİZLE PARA VEREREK BUKADAR ZENGİNLEŞTİ MEMLEKETİ YANİSÖMÜRDÜ SİYONİSLERİN ARKA BAHÇESİ DAHAFAZLA YAZMAYAYIM

38
1
yanıtYanıtla
GAKKOŞ:

EKONOMİ UZMANI KONUŞMUŞ. . . . ADAMLARIN BU ÜLKEYE VERDİĞİ VERGİLERLE O SARAY YAPILDI. . . BAK BAKAYIM VERGİDE ÜLKE SIRALAMASINDA KAÇINCI SIRADALAR. . ADAMLAR AKILLI ADAMLAR, ÇALIŞKAN İNSANLAR, BU TÜR İNSANLARLA HER ÜLKEDEN HER İNSAN İŞ YAPMAK İSTER. . . SABANCI TOYOTOYU NASIL GETİRDİ. . İŞ BİLDİĞİ İÇİN, DÜRÜST OLDUĞU İÇİN. . ŞİMDİ JAPONYA DIŞ GÜÇMÜ OLDU. . . CAHLLİĞİN ÖTESİNDESİN. . .

yanıt1
yanıt0
Ege-burhaniyemobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Gerici erdoğan araplar gibi doğurmamizi istiyor. Turklerden akpliler hariç çok çocuk doguran olmuyor.Üniversite mezunları en fazla iki çocuk yapıyor.

9
23
yanıtYanıtla
arasmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

BIR KIŞISEL AÇIKLAMAYI BIN BIR YERE ÇEKIYORSUNUZ, ÜSTELIK MASON DIYE IFTIRA ATMAYIN OLSA BILE NE OLMUŞ YANI, BU DÜNYADA ABD VE ISRAIL BARIŞIN ANAHTARI UMARIM BÖYLE DE OLUR, ISRAILI RAHAT BIRAKIN, ESKIDEN OLDUĞU GIBI DOSTLUĞUMUZ TEKRARDAN HIT KAZANACAK BIR ARAPA HIÇ BIR ZAMAN GÜVEN OLMAZ AMA ISRAILE HERZAMAN GÜVENILIR, YAŞASIN TÜRK ISRAIL KARDEŞLIĞI

6
25
yanıtYanıtla
Tüm 215 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title