Haberler

"Parti Değiştirmeyi İman Değiştirmek Gibi Görüyoruz"

DP Genel Başkanı Uysal: "Partileri azami düzeyde fikir birlikteliği yapılan yerlerden, asgari düzeyde maddi makam ve menfaat birlikteliği yapılan yerlere dönüştürme çabası var" "Siyaset, netice itibarıyla bir fikri çerçevede yürür, belediye başkanlığı da olsa yerel yöneticilik de olsa parti değiştirmeyi iman değiştirmek gibi görüyoruz"

CÜNEYT ATEŞ - DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Belediye başkanlığı da olsa yerel yöneticilik de olsa parti değiştirmeyi iman değiştirmek gibi görüyoruz" dedi.

Uysal, AA muhabirine, DP'li bazı belediye başkanlarının başka siyasi partilere geçtiğini belirterek, "gönülleri onaylamasa, akılları izahını yapamasa" da bunu siyaset içinde olağan gördüklerini söyledi.

Demokrasinin kurallar ve teamüller rejimi olduğunu ifade eden Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Teammülleri de yıktık, kurallarını da silikleştirdik. Partileri azami düzeyde fikir birlikteliği yapılan yerlerden, asgari düzeyde maddi makam ve menfaat birlikteliği yapılan yerlere dönüştürmek gibi bir çaba var. İster istemez güç algıları etrafında tercihler yapılıyor. Biz haksız bir davanın sultanı olacağımıza haklı bir davanın zerresi olmayı prensip edinmiş insanlarız. Mücadelemiz inanmış arkadaşlarımızla devam edecek."

Siyasetin firkri çerçevede yürüdüğüne işaret eden Uysal, "Belediye başkanlığı da olsa yerel yönetcilik de olsa parti değiştirmeyi bir iman değiştirmek gibi görüyoruz"  diye konuştu.

-"Oynamıyorum, gidiyorum demek lüksümüz yok"

Uysal, siyaseti adanmışlık duygusuyla yaptığını dile getirerek,  "Siyasi geçmişi olan bir aileden geliyorum, zorlukları biliyorum. Haz duygusu var. Ciddi farklar yaratabileceğiniz bir alan. Mağdur insanların mağduriyetini giderebildiğinizde duyduğunuz haz, başka bir şeyle mukayese edilemez. 'Ben oynamıyorum, gidiyorum' demek lüksümüz yok, mesuliyet duyuyoruz. Partimizin kuruluşundan bu yana ortaya koyduğu ideallerin önemini biliyoruz" ifadelerini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title