Haberler

Milletvekili Adının Köprüye Verilmesini Kabul Etmedi

TBMM İdare Amiri Öz, Malatya'nın bir köyüne yapımını sağladığı köprüye adının verilmesini kabul etmedi, köprüye şehit Barış Boğan'ın ismi verildi Şehidin amcası Durdu Boğan: "Yeğenimin ismini yaşatıyorlar, emeği geçen herkese çok teşekkür ederim"

RAMAZAN KAYA - TBMM İdare Amiri AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, seçim bölgesi olan bir köyde yapılan köprüye isminin konulmasını kabul etmeyerek, şehit Barış Boğan'ın ismini verilmesini sağladı.

Konuya ilişkin AA muhabirine bilgi veren Öz, iki yıl önce Malatya'nın Darende ilçesi, Irmaklı Köyü'nde, geleneksel olarak düzenlenen kavun festivaline katıldığını,  köylülerden özellikle ilkbahar aylarında burada bulunan çayın debisinin yükselmesi nedeniyle ulaşımda  büyük zorluklar yaşadıklarını öğrendiğini belirtti.

Vatandaşlara konunun takipçisi olacağı sözünü veren Öz, konuyu ilgili mercilere ilettiğini ve daha sonra İl Özel İdaresi tarafından inşa edilen köprünün, hizmete alındığını kaydetti.

Bunun ardından köprünün açılışına davet edilen Öz, bir sürprizle karşılaştı. Açılış töreninde köprüde isminin yer aldığı tabelayı gören Öz, "Ben bu köprüyü kendi paramla yaptırmadım, bu bölgenin milletvekili olarak sadece görevimi yerine getirdim. Teveccüh göstermişsiniz, teşekkür ederim" dedi.

Öz, köprüye, Irmaklı Köyü'nden 1995 yılında şehit olan Barış Boğan'ın isminin, çay üzerinde yapılan ikinci köprüye de geçen yıllarda vefat eden yöresel sanatçı halk ozanı Aşık Beyani lakaplı Halil İbrahim Güleç'in isminin verilmesini önerdi. Malatya Milletvekili Öz'ün bu davranışı köylüleri ve bölge sakinlerini duygulandırdı. Bunun üzerine köprünün adı değiştirelerek, Barış Boğan köprüsü adını aldı.

-"Köprü 200 bin liraya maloldu"

Köy Muhtarı Ömer Kılıç ise  geçen yıl 4. düzenlenen Irmaklı Köyü Kavun Festival'inin açılışına davet ettikleri AK Parti Malatya Milletvekili Öz'e köprü ile ilgili olan sıkıntılarını dile getirdiklerini söyledi.

Kılıç, Öz'ün devreye girmesiyle köprünün yapımına başlandığını ifade ederek, köprünün 200 bin liraya mal olduğunu belirtti.

Şehit Barış Boğan'ın Amcası Durdu Boğan da emeği geçen herkese teşekkür ederek, yeğenine Kıbrıs Barış Harekatı'nda doğduğu için kendisinin "Barış" adını koyduğunu belirterek, "Yeğenim 29 Temmuz 1995 yılında  şehit oldu. Esas birliği Van'ın  Erçiş ilçesiydi. Fakat bunlar görev icabı operasyona gitmişler.Tendürek dağları Hacı Hüseyin Yayla'sında şehit düştü" dedi.

Özellikle ilkbaharda suların artmasıyla çayın karşı tarafına geçmekte büyük sıkıntılar yaşadıklarını kaydeden Boğan,  "Yeğenim Şehit Barış Boğan'ın ismini köprüye verdiler, ismini yaşatıyorlar" diye konuştu. - Malatya

Kaynak: AA / Politika

Ak Parti Faruk Öz Darende Malatya Politika Güncel Haberler

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Son anketten çarpıcı sonuçlar çıktı! Bugün seçim olsa AK Parti ikinci oluyor

Son anketten çarpıcı sonuçlar çıktı! Bugün seçim olsa AK Parti ikinci oluyor

Bakmadan Geçme

15 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Kurban Bayramı ne zaman 2024, kaç gün kaldı? #128046 Kurban Bayramı tatili kaç gün? Bugün hangi maçlar var? #9917 Bugün maç var mı? 15 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Survivor'da haftanın 2. Eleme adayı kim oldu? Survivor'da dün ne oldu? #128250 Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 15 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 2024 Köprü ve otoyol ücretlerine zam geldi mi? 15 Temmuz, FSM, Osmangazi ve Çanakkale Köprüsü ne kadar, kaç TL oldu? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 15 Mayıs! AZ ÖNCE İZMİR'DE DEPREM Mİ OLDU? Son dakika İzmir deprem verileri! İzmir'de ne kadar, kaç büyüklüğünde deprem oldu? Güneş'te patlama! Güneş'te patlama olursa ne olur? Güneş patlaması insanları etkiler mi? HPV aşısı ücretsiz mi? İBB ücretsiz HPV aşı başvurusu nereden, nasıl yapılır? HPV aşısı ücretsiz olacak! HPV aşısı nedir? HPV aşı başvurusu nereden yapılır? BAŞVURU EKRANI! GELİNİM MUTFAKTA 15 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 15 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? 15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
13 ilde nefes kesen operasyon! 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi

13 ilde nefes kesen operasyon! 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi

title