Haberler

MHP İstanbul Milletvekili Erdem Açıklaması

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, özel harekat polisliği için erkeklerde yaş sınırında esneklik getirilmesini, kadınlar öğrenciler için de kontenjan ayrılmasını istedi.

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, özel harekat polisliği için erkeklerde yaş sınırında esneklik getirilmesini, kadınlar öğrenciler için de kontenjan ayrılmasını istedi.

Erdem, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine özel harekat polisi yetiştirmek üzere aday başvurularının başladığını, ancak başvuru şartlarından 'askerlik hizmetini tamamlamış olmalı' ibaresi kalkmış olmasına rağmen binlerce kişinin yaş sınırı sebebiyle başvuru yapamadığını söyledi.

Vatanını, milletini, bayrağını savunmanın yaşı ve cinsiyeti olmadığını belirten Erdem, yaş sınırının mümkün olan en üst seviyeye yükseltilmesi ve yaş yüzünden başvuru yapamayan vatan evlatlarının önünün açılmasını istedi.

Ayrıca Polis Meslek Eğitim Merkezlerine özel harekat polisi yetiştirmek üzere kadın öğrenci adaylarına kontenjan hakkı verilmediğine işaret eden Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vatan aşkının cinsiyeti olur mu? Özel harekat polisi yetiştirmek üzere 10 bin erkek öğrenci alımı yapılırken kadın adaylara kontenjan hakkı verilmemesi anayasanın eşitlik ilkesiyle bağdaşmamaktadır. Erkeklere ayrılan kontenjan kadar kadınlara da hak tanınmalıdır. Hükümeti, özel harekat polisliği için hem yaş sınırı konusunda hem de kadın öğrencilere kontenjan ayrılması hususunda gençlerimizin sesine kulak vermeye davet ediyorum."

Erdem, kendi kızı Su Erdem'in de kontenjan açıldığı takdirde Polis Meslek Eğitim Merkezlerine başvuracağını bildirdi.

Bir gazetecinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini hatırlatması üzerine Erdem, "Görüşme yapıldıktan sonra liderimiz gerekli açıklamaları yapacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Su Erdem de kızların da her alanda yer alması gerektiğini kaydettibelirtti.

Kaynak: AA / Politika

Arzu Erdem Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title