Haberler

Marmara Depremi'nin 17. Yılı

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, 17 Ağustos depreminin acılarının üzerinden 17 yıl geçmesine rağmen etkisini halen sürdürdüğünü ifade ederek, mağduriyetlerin de giderilmediğini dile getirdi.

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, 17 Ağustos depreminin acılarının üzerinden 17 yıl geçmesine rağmen etkisini halen sürdürdüğünü ifade ederek, mağduriyetlerin de giderilmediğini dile getirdi.

Erdem, TBMM'de 17 Ağustos depremini yaşayan bazı depremzedelerle basın toplantısı düzenledi.

Depremin üzerinden 17 yıl geçtiğini hatırlatan Erdem, haklarını alamayan binlerce depremzede olduğunu söyledi.

Erdem, Türkiye tarihinde yaşanan en büyük doğal afetlerden biri olan depremin, binlerce can ve mal kaybına neden olduğunu anımsattı. 17 milyon insanın depremden değişik düzeylerde etkilendiğine dikkati çeken Erdem, "17 Ağustos depreminin acıları, üzerinden 17 yıl geçmesine rağmen etkisini halen sürdürmektedir. Mağduriyetler de halen giderilmemiştir" dedi.

Afetzedelerin hakları olan yerlerin projelendirilmesi adına her türlü çabayı gösterdiklerini ancak sonuç alamadıklarını ifade eden Erdem, şu değerlendirmede bulundu:

"Depremin üzerinden 17 yıl geçmiştir, buna rağmen sesleri duyulmamıştır. Çoğu hak sahibi ise iş yerlerini görmeden vefat etmişler ve geride ailelerini bırakmışlardır. Bu haklı bekleyişlerine son vermek için afetzedelerimizle birlikte mücadelemizi sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz. Bu sese hükümetin de kulak vermesi gerekiyor."

- "Yaralarımızın sarılmasını istiyoruz"

Hak sahibi depremzedeleri temsilen konuşan Müslüm Elhan, "Acılar halen içimizde yaşanıyor. Bugün tekrar yaşandı." diye konuştu.

Bir nebze olsun yaralarının sarılmasını talep eden Elhan, "Ne istedilerse yaptık. 'Dilekçe verin.' dediler, dilekçeleri verdik. İstediğimiz, Başakşehir'de üç parsel yer. Burası mağdur arkadaşlarımızın yarasını bir nebze olsun saracak. Bunu talep etmiştik. Şimdiye kadar sabırla bekledik. Bu, bizim en doğal hakkımız. Yine sabırla bekleyip bugünlerde bunun çözüleceğini, bu mağduriyetin bir an önce giderileceğini ümit ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Arzu Erdem Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title