Haberler

Kocaoğlu'nun Adaylıkla İlgili Açıklamasına AK Parti İl Başkanı Akay'ın Yorumu

Partisinin aday adaylığı için son başvuru tarihi olan 2 Eylül'de başvuru yapmayıp, önce Twitter hesabı üzerinden 'süreci izleyeceği' yönünde açıklama yapan, ardından gazetecilere bunun nedenlerini açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz...

Partisinin aday adaylığı için son başvuru tarihi olan 2 Eylül'de başvuru yapmayıp, önce Twitter hesabı üzerinden 'süreci izleyeceği' yönünde açıklama yapan, ardından gazetecilere bunun nedenlerini açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'dan tepki geldi.

Halen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı yürüten Aziz Kocaoğlu'nun potansiyel aday olduğunu belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, "Mevcuttaki büyükşehir belediye başkanı potansiyel adayıdır. Başkanlık yürüten bir başkanın tekrar aday olduğunu açıklamasına gerek yoktur zaten" dedi.

Başkan Aziz Kocaoğlu'nun aday olduğunu açıklamasının zaten şık olmayacağını vurgulayan Akay, "Son açıklaması aslında kendisini yıpratır. Potansiyel olarak zaten adaydır. Tasvip etmiyorum. Zaten genel merkez karar verir. Kendisinin aday olarak müracaat etmesini şık bulmuyoruz. Partisi kendisini değiştirmek isterse değiştirir. Yani aday olmadığı takdirde partisi CHP Sayın Kocaoğlu ile devam etmek isterse zaten onu aday yapar ve yola onunla devam eder" diye konuştu.

Aziz Kocaoğlu'nun bir süre önce de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için ismi sıkça zikredilen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın karşısına aday olarak çıkması durumunda aday olacağı şeklinde açıklama yapmasını da eleştiren Akay, "Buna o kendisi karar versin. Binali Bey'in kararına göre karar verecekse zaten işi zor. Böyle bir şey de doğru değil. Farzet ki olmadı ne yapacaksın? Kendisinin aklından aday olmak geçiyorsa olacaktır zaten" ifadelerini kullandı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ömer Cihat Akay Aziz Kocaoğlu Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title