Haberler

Milletvekili Yeminini Etmeyen Leyla Zana, Maaş da Alamıyor

Güncelleme:

TBMM'de yemin metnini aynen okumadığı için yemini geçersiz sayılan ve hala da yemin etmeyen HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'ya maaş ödenmiyor.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın yemin etmediği için kendisine herhangi bir maaş ödemesinin yapılmadığını ancak danışmanlarının çalıştığını söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Başkan Süreyya Sadi Bilgiç'in başkanlığında devam ediyor. Komisyon görüşmelerinde TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın sunumundan sonra Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fatih Kasırga ile Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Kamu Denetçiliği Kurumu Başkanı Nihat Ömeroğlu birer sunum gerçekleştirdi.

VEKİLLERE VERİLECEK DİZÜSTÜ BİLGİSAYARLARI DEVLET KARŞILAYACAK

Sunumlardan sonra yapılan müzakerelerin ardından soru cevap bölümüne geçildi. Milletvekillerinin tamamına dizüstü bilgisayar verileceğini kaydeden Kahraman, bilgisayarların bütçelerinin kendileri tarafından karşılanacağını, herhangi bir sponsorluğun söz konusu olmadığını ifade etti.

CHP'li ve HDP'li bazı Komisyon üyelerinin itirazı üzerine dileyen vekillerin diz üstü bilgisayarları almayabileceklerini kaydetti. Kahraman, milletvekillerine dağıtılacak dizüstü bilgisayarların Devlet Malzeme Ofisi'nden alınacağını kaydetti.

"ZANA ŞU ANA DEK YEMİN ETMİŞ DEĞİL, MAAŞ DA ALMIYOR"

TBMM Başkanı Kahraman Leyla Zana'nın durumu ile ilgili bir soru üzerine ise "Sayın Milletvekili Leyla Zana, yemin metnini aynen okumadığı için geçici TBMM Başkanımız Sayın Deniz Baykal'ın yeminin geçersiz olduğunu ve yeniden yemin etmesi gerektiğini ifade etmiştir. Bu da tutanaklara geçmiştir. Sayın Zana sonraki birleşimlerde de yemin etmemiştir. Şu ana kadar yemin etmiş değildir. Dolayısıyla da şuana kadar kendisine herhangi bir maaş ödeme yapılmamıştır." diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu İsmail Kahraman Aykut Erdoğdu Leyla Zana Politika Haberler

500

Yorumlar (36)

BAZİD:

Zanam Benim Koca yurekli annem Sen Varya Dunyalara bedelsin Bazid senle gurur duyuyor. Maas falanda neymis Sen Yoksulun halinden anlayan koca yurekli birisin Gururun Gulusun Dahi kurt halkina gore sekilleniyo sen Bitanesin Allab Seni Basimizdan eksik etmesin ...

7
21
yanıtYanıtla
pusatMobil-ANDROID:

leyzana daha yemin bile etmimis erdogan beyde onu davetini kabul ediyor! burda acaba kim hain?

17
4
yanıtYanıtla
o ben:

ben daha akıllıyım diyen insana , derimki tongaya düşme

yanıt0
yanıt0
vatandaş:

canı cehenneme meclise bile adım atmasın pislikler

14
6
yanıtYanıtla
baybars:

zehir zıkkım olsun PKK lı leşlere. . . .

14
4
yanıtYanıtla
gafar:

türk. mü. boyle. milet. varmi. yok. ben. türküm. diyen. var. oda. doğru. değil.

1
14
yanıtYanıtla
soranı:

hainin tarih bilgisi yok sanırım tarihi oku 16 imparatorluk kuran devlet kuran kimmiş

yanıt0
yanıt0
cc:

maaş için yemin eder o kesin

11
4
yanıtYanıtla
muratMobil-ANDROID:

AKP li vekiller olsaydı para için şimdiye dek yüz defa yemin ederlerdi

10
3
yanıtYanıtla
EDER..EDER:

Hadi ordan len, bak takip et, yarın-birgün az sayılı, önem taşımayan bir oturumda yemin eder, paralarıda toptan alır. . .

yanıt2
yanıt2
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title