Haberler

İzmir'de AK Parti ve CHP İl Başkanlarından Sıcak Bayramlaşma

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin'i ziyaret ederek, bayramını kutladı.

Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin'i makamında ziyaret ederek, bayramını kutladı. Rakip il başkanları arasındaki samimiyet ve sıcak diyalog dikkat çekti.

Ramazan Bayramı'nda AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ı ziyaret ederek bayramını kutlayan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Kurban Bayramı öncesi Akay'ı ağırladı. Kalabalık gerçekleşen ziyarette Engin, "Biz gariban partisiyiz, öyle büyük binalarımız yok" dedi. Akay da gülerek, "Kıskanma ne olur, çalış senin de olur" yanıtını verdi.

AKAY'A ÖVGÜ

CHP'li Engin, sözlerine AK Parti'li Akay'ı överek başladı ve "Kendisini tanıdığım için çok mutluyum. Hoşgörülü, demokrasiyi içselleştirmiş bir şahıs. Geçen bayram biz ziyaret etmiştik, şimdi onlar geldi. Bu kent hepimizin hoşgörüyü ne kadar yaygınlaştırabilirsek domekratikleşirsek kentimiz ve insanımız kazanacak. Siyasi partiler kucaklayıcı hoşgörülü ve ayrım yapmayan insanlar tarafından yönetilirse o kadar başarılı olur.. Akay'ın öyle olduğunu biliyoruz. Biz de öyle olmaya gayret gösteriyoruz" dedi.

YEŞİL HASSASİYETİ

CHP İzmir İl Başkanı Engin, yeşil alan konusundaki hassasiyete dikkat çekerek, "Her partinin hassas olduğu noktalar var. Kentin betonlaşmaması, yeşil alanların korunması noktasında bütün partilerden hassasiyet bekliyoruz. İşbirliği öneriyoruz. Çevre, doğa ve kentler öyledir ki kumaşa benzer. Doğru keserseniz oradan elbise olur, yanlış keserseniz elbise çıkaramazsınız. Bu elbisenin kesilirken doğru planlanması gerekir. Yeşil alanların yok edilmesine izin vermeyelim" dedi.

AK Parti İl Başkanı Akay da yerel seçim öncesi üsluba dikkat çekerek, "İzmir'de farklı şeyi söylesek de aynı masada oturup konuşabilmek İzmir'in güzelliğidir. Birbirimizi kırmadan, kırılmadan, ötekileşmeden, farklılıkları birarada yaşaşarak seçime gidelim. Seçim sandıkta başlar sandıkta biter. İnşallah halkın önce gönlünü sonra oyunu alan kazanır" dedi.

SORULARDA BİRBİRLERİNE DESTEK VERDİLER

İl Başkanı Engin, bir basın mensubunun CHP'nin Meclis'te tutuklu vekillerin serbest bırakılması koşuluyla demokratikleşme paketine destek vereceği konusundaki düşüncesini sorması üzerine Akay'la birlikte "Bayramda siyaset olmaz" dedi. Engin, daha sonra "Demokratikleşme hepimizin istediği birşey, ancak demokratikleşirken ülkemizin bütünlüğünü, beraberliğini, toplumumuzun moral değerlerini de korumak lazım. Milletvekillerinin tutuklu olduğu bir yerde demokrasiden söz edilemez" dedi.

Bir basın mensubunun geçen cumartesi günü AK Parti Konak teşkilatından 980 kişinin CHP'ye geçmesini sorması üzerine bu kez Akay'ın yardımına Engin yetişti ve "Bizden de size geçenler var" diyerek, destek verdi. Akay da "Olacak böyle şeyler. Bu tür transferler olur. İnsanların gönlü neredeyse oraya giderler. Bizim de katılımlarımız var ama biz basın huzurunda çalışma yapmadık. Yolları açık olsun" dedi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Ömer Cihat Akay Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title