Haberler

İzmir Büyükşehir Belediyesindeki Yolsuzluk İddiası Davası

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Süleyman Sırrı Aydoğan, 60 yaşından sonra örgüt kurup, suç işlemelerinin mümkün olmadığını savunarak, "Bizim bırakın umre zamanımızı, hac zamanımız geçiyor" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Süleyman Sırrı Aydoğan, 60 yaşından sonra örgüt kurup, suç işlemelerinin mümkün olmadığını savunarak, "Bizim bırakın umre zamanımızı, hac zamanımız geçiyor" dedi.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, büyükşehir belediyesindeki yolsuzluk iddialarına ilişkin görülen duruşmada tutuksuz sanıklar ifade verdiler.

Başka suçtan tutuklu, bu dava kapsamında tutuksuz yargılanan Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hulusi Gülşen savunmasında, kesinlikle suç işlemediğini savunarak, atılı suçlamaları reddetti.

Savunmasında, zamanın önemini vurgulayan Gülşen, "Bir yıllık sürenin değerini sınavda finale kalan öğrenci, dokuz aylık süreyi yeni doğum yapmış bir kadın, bir aylık süreyi prematüre doğum yapmış kadın, bir dakikayı uçağı ya da otobüsü kaçırmış birisi, bir saniyenin değerini kaza yapmış birisi, bir salisenin değerini ise atletizmde yarışırken ikinci gelerek gümüş madalya almış yarışmacı bilebilir" dedi.

Gülşen, zamanın en kıymetli hazine olduğunu belirterek, beraat talebinde bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Süleyman Sırrı Aydoğan da duruşmanın başladığı ilk gün kimlik tespiti için geldiğinde, mahkeme kapısına asılı olan sanık listesini okuduğunu, bu listede tanıdığı birçok insan bulunduğunu anlatarak, "Buradaki insanlar, son 40 yılını belediyecilik tarihine adını yazdırmış ahlak abidesi insanlar. 'Bunların bu listede işi ne' diye kendi kendime sordum" diye konuştu.

Aziz Kocaoğlu gibi dürüst bir insan bulunamayacağını ifade eden Aydoğan, suçlamaları kabul etmedi. Aydoğan, "Biz 60 yaşından sonra mı örgüt kurup suç işleyeceğiz- Bizim bırakın umre zamanımızı, hac zamanımız geçiyor" dedi.

-"Sadece CHP örgütüne üyeyim"-

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı, Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı ve ESHOT'un eski encümen üyesi Hüseyin Çalışkan da savunmasında örgüt üyeliği suçlamasını reddetti.

ESHOT durak ihalesinin dövizle yapılmasına ilişkin iddialara yönelik değerlendirmelerde bulunan Çalışkan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın da katıldığı Adnan Menderes Dış Hatlar Terminali kiralama sözleşmesinin de döviz üzerinden yapıldığını dile getirdi.

Çalışkan, o gün törene katılan Bakan Yıldırım ve firma temsilcilerinin elinde bulunan üzerinde "610 milyon euro" yazan çeki gösterdi. Bu tür ihalelerin avro üzerinden yapıldığını, bunun doğru olduğunu kaydeden Çalışkan,

"Sayfalar dolusu, araştırma yapmadan yapılan bir konu yüzünden hepimiz buradayız. Sizin de zamanınızı aldık" ifadesini kullandı.

Çalışkan, iddianamenin kendi içinde dahi çeliştiği görüşünü savunarak,

"Bırakın ben Büyükşehir Belediyesi'nin yasa dışı örgütünü, yasal örgütüne bile üye değilim. Sadece CHP örgütüne üyeyim" dedi.

Duruşmanın bugünkü bölümünde dinlenen diğer tutuksuz sanıklar Erol Aydın, Rafet Bayam, Turgay Akkaya, Besim Gültekin, Utku Cihan, Nilüfer Altınkaya, İbrahim Yetmen, Pınar Tosunoğlu Ağırbaş, Mehmet Örs, Şeyda Durakkoca, Zuhal Derin, Deniz Badanalı da suçlamaları kabul etmeyerek, beraatlerini istediler.

Duruşma, yarın devam edecek.

- İZMİR

Kaynak: AA / Politika

Hüseyin Çalışkan Süleyman Sırrı Aydoğan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title