Haberler

İzmir AK Parti İl Başkanı Abdullah Tekbaş Açıklaması

Geçen hafta sonu gerçekleştirilen AK Parti İzmir İl Kongresi'nde tekrar İl Başkanı seçilen Ömer Cihat Akay'ın başkanlığı 'sabıkası olduğu' ve 'siyasi partilere üye olamayacağı' gerekçesiyle yapılan şikayeti değerlendiren seçim kurulu, siyasi...

Geçen hafta sonu gerçekleştirilen AK Parti İzmir İl Kongresi'nde tekrar İl Başkanı seçilen Ömer Cihat Akay'ın başkanlığı 'sabıkası olduğu' ve 'siyasi partilere üye olamayacağı' gerekçesiyle yapılan şikayeti değerlendiren seçim kurulu, siyasi partiler yasasına dayanarak verdiği kararda Akay'ın il başkanlığını düşürdü. Akay'ın başkanlığının iptal gerekçesi olarak 1996 yılında aldığı 'gümrük kaçakçılığı' davasının olduğu gerekçe gösterildi. Konak İlçe Seçim Kurulu, mazbatayı kongrede Akay'ın tek rakibi olan Abdullah Tekbaş'a verdi.

AK Parti İzmir İl Başkanlığı koltuğuna oturan Tekbaş; partinin hukuka saygısı olduğunu belirterek "Partimizin adı bu yüzden AK Parti'dir. Türkiye'de çeteler örgütler var. Bu karar kesindir. Hukuka saygımız var" dedi.

Tekbaş, CHP Milletvekili Aytun Çıray'ın 'AK Parti İzmir teşkilatı çöktü' ifadelerini kullanmasına karşılık olarak, birlik ve beraberlik mesajını şöyle verdi; "AK Parti bu süreçte güçlenmiştir. Birlik ve beraberliğimizden bir şey kaybetmedik. Kardeşlerimiz birbirini sever, sayar. Bu süreçleri demokratik bir şekilde yaşadık. CHP Milletvekili Aytun Çıray'ın iki gün önceki açıklamasını 'mezar soygunculuğu' olarak algılıyorum. Ödemiş'te partimiz açık ara öndedir. Kendi ilçesinde bile önde olamayan birine kendi iç meselelerine bakmasını öneriyorum."

İzmir teşkilatı olarak önümüzdeki seçimleri en iyi şekilde değerlendireceklerini anlatan Tekbaş; genel merkezden onay aldığını vurguladı. Tekbaş; şu an hiçbir sıkıntı olmadığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Hep beraber büyüyeceğiz. Başbakanın bu konuda kesin kararı vardır. Akay da partimizin önemli bir üyesidir. Partimizin hukuka saygısı vardır. Partimizin adı bu yüzden AK Parti'dir. Hukuka saygımız var. Biz parti içinde savaşırız sonra kucaklaşırız. Başbakan'ın ricası emirdir"

Tekbaş, önümüzdeki günlerde Ömer Cihad Akay ile bir araya gelip devir teslim törenini gerçekleştireceklerini belirtti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ömer Cihat Akay Abdullah Tekbaş Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title