Haberler

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay'ı deprem gerçeğine uygun bir şekilde inşa edeceklerini söyledi

Güncelleme:

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, bilim ve teknikten faydalanarak Hatay'ı deprem gerçeğine uygun bir şekilde inşa edeceklerini belirtti. Deprem sonrası yeniden yapılacak binaların dere yataklarına ve fay hatları üzerine yapılmaması gerektiğini vurgulayan Savaş, Hatay'ın bütünlüğünü korumanın önemli olduğunu ifade etti.

HATAY (İHA) – Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, bilim ve teknikten faydalanarak Hatay'ı deprem gerçeğine uygun bir şekilde inşa edeceklerini söyledi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Yayladağlı vatandaşlar ve muhtarlar ile bir araya geldi.

"Deprem sadece bizim değil tüm ülkemizin gerçeğidir"

Deprem sonrası yeniden yapılacak binaların dere yataklarına ve fay hatları üzerine yapılmaması gerektiğinin altını çizen Savaş, "Hatay'ın bütünlüğünü korumak en önemli ve öncül görevimizdir. Deprem sadece bizim değil, tüm ülkemizin gerçeğidir. Hatay, zemin ve kat sorunu önemsenmeden eski haliyle birebir aynı şekilde yapılmamalı. Aynı hatayı tekrar yapmak gelecek kuşaklarımızı ölüme terk etmek olur. Bilim ve teknikten faydalanarak Hatay'ı deprem gerçeğine uygun bir şekilde inşa edeceğiz" şeklinde konuştu.

"Gelirlerimiz ve su aboneliğimiz yüzde 40'a düştü"

Numarataj, ilaçlama, su ve yol sorunlarının ilgili birimlerce çözülmesi için yetkililere talimat veren Başkan Savaş, "Deprem sonrasında şehrimizde meydana gelen tahribattan dolayı vatandaşlarınızın mağdur olmaması adına mevcut su aboneliklerini devam ettiriyoruz. Konteyner ve hatta çadırlara bile su aboneliği veriyoruz. Gelirlerimiz ve su aboneliğimiz yüzde 40'a düştü. Deprem sonrası bölgemizde yaşanan su sıkıntısını çözmek için önemli çalışmalar yürütüyoruz. Rutin işleri değil, öncelikle acil işleri yapıyoruz. Yavaş yavaş ayağa kalkıyoruz" ifadelerini kullanarak kaçak su kullanımı konusunda ise vatandaşların hassasiyet göstermesi gerektiğini söyledi. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Lütfü Savaş Deprem Hatay İnşaat Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title