Haberler

Günay, 'biz Kötü Laf Sokmaya Değil Çocuklarımızı İşe Sokmaya Çalışıyoruz'

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde mobilyacı ve marangozlarla biraraya geldi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde mobilyacı ve marangozlarla biraraya geldi. Esnafa seçim TIR'ından seslenen Günay, İzmir'de işsizliğin diğer kentlere kıyasla çok daha fazla olduğunu öne sürdü. Günay, gergin geçen seçim sürecini hatırlatarak, "Biz ötekilere kötü laf sokmaya değil, çocuklarımızı işe sokmaya çalışıyoruz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Mobilyacılar Sanayi Sitesi'nde esnaf mitingi yaptı. Seçim TIR'ından konuşan Günay, İzmir'in güzelliğinin esiri olmuş bir kent olduğunu ileri sürerek şunları söyledi:

"İzmir kendi güzelliğinin esiri olmuş. Geçmiş yıllarda bir rehavet yaşamış. Bugün olduğundan daha güzel olması gerekirdi. Her türlü imkan İzmir'de var. Yağ, un, şeker olmakla birlikte, helva yapma konusunda biraz ağır davranmışız. Biz, yapılan her şeye teşekkür ederek, parti ayrımı yapmadan, kimseyle tartışmadan İzmir'i ayağa kaldırmaya çalışacağız. İzmir'in Türkiye'nin önünde gitmesi ülkeye güç katacaktır. "

İzmir'DE İŞSİZLİK ÇOK FAZLA'

İzmir'de seçim çalışmaları sırasında çok sayıda iş talebi aldığını belirten Günay, "Bazıları İzmir'de güzel deniz kıyılarının tepesine yazlık yapmışlar. 'Aman yanımızda otel olmasın, rahatımız kaçmasın' diyor. Senin rahatın kaçsın da istihdam artsın. Benim otel açmam mobilya sektörünün gelişmesi demek. Otelin mobilyasını, camını boyasını benim İzmirli esnaf kardeşim yapacak. Dört yıldan bu yana İzmir'de bir ay içinde bana gelen iş talebi kadar hiçbir kentten talep gelmedi. İşsizlik İzmir'de çok fazla. Bunu başka siyasi partilere kötü laf söyleyerek mi aşacağız? Biz yatırım yaparak işsizliği aşacağız. Biz ötekilere kötü laf sokmaya değil, çocukları işe sokmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

'HEDEFİNE ULAŞARAK ATATÜRKÇÜ OLUNUR'

İzmir'de işbirliğine ihtiyaç olduğunu da kaydeden Bakan Günay, "Bazıları 'işbirliği yapmayacağız' diyor. Biz onlara teslim olmayacağız. Elimizden geleni yapacağız. Buna Türkiye'nin, İzmir'in ihtiyacı var. Birileri Mustafa Kemal'in resmini asarak Atatürkçü olduğunu savunuyor. Biz onun hedefine ulaşarak gerçekten Atatürkçü olunduğunu göstereceğiz" dedi.

'ONLAR SANDIKTA DEBELENİRKEN, BİZ YÖNETİME GELİYORUZ'

Bakan Günay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun miting alanlarında pankart okuyarak Başbakan'ı eleştirmesine de şu sözlerle tepki gösterdi:

"Anamuhalefet partisi genel başkanı, 10 yıldır her seçimde milletin desteğini alan bir siyaset adamına, devlet adamına, yakışmaz bir şekilde pankart okuyor ve sataşmada bulunuyor. Siyaset başkasına sataşmak değildir. Siyaset millete ne yapacağını anlatmaktır. 2002, 2004, 2007, 2009 Allah'a şükürler olsun. Biz başkasına küfretmeye, ağır söz söylemeye, hakaret etmeye değil iyi şeyler yapmak konusunda gayret sarf ediyoruz. Onlar sandıkta debelenirken, milletin iradesi bizi yönetime getiriyor. Pazar günü bize sahip çıkın. Sandık başında oylarımızı ziyan ettirmeyin. Otururken de yazarken de millet iradesine sahip çıkın. İşimiz hizmet, gücümüz millettir. Bizi mahcup etmeyin. "

İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Tevfik Özdemir, mini mitingin ardından Bakan Günay'a üzerinde adının yazılı olduğu çini tabak hediye etti. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title