Haberler

Egemen Bağış: "Vize Muafiyeti, 80 Darbesinin Attığı Kazığı Çıkarma Çabamızın Eseridir"

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, vize muafiyetinin bir lütuf olmadığını belirterek, "80 darbesinin bu ülkeye attığı en büyük kazıklardan birini çıkarma çabamızın eseridir" dedi.
Bağış, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı"...

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, vize muafiyetinin bir lütuf olmadığını belirterek, "80 darbesinin bu ülkeye attığı en büyük kazıklardan birini çıkarma çabamızın eseridir" dedi.

Bağış, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan ve beraberindeki heyeti Ortaköy Ofisi'nde kabul etti. Ziyaret sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bağış, İspanya Sosyalist Hükümeti Eski Bakanı Javier Solana'nın " Türkiye'nin AB süreci ile ilgili 2014 yılında bir sürpriz olabilir" şeklindeki açıklamaları soruldu. Bakan Egemen Bağış, "AB sürecinde biz sürpriz beklentisi içerisinde hareket etmiyoruz. Doğal hakkımızı almak için muazzam bir çaba içerisindeyiz. Ülkenin özel sektörü, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, merkezi yönetim, iktidar, muhalefet AB sürecinde güç olarak ortaya çok somut reformlarını, somut verilerini koymuş durumdadır" dedi.

AB'nin de içine düştüğü akıl tutulmasından biran evvel kurtulması gerektiğini belirten Bağış, " Türkiye'nin üyelik sürecinin önünü açması gerektiğini her seferinde vurguluyoruz. Bugün Türkiye'nin AB üyeliğine hazır olmadığını iddia edenler gitsinler son dönemde üye olan ülkeleri şöyle bir gezsinler ondan sonra bizim misafirimiz olsunlar. Türkiye birçok üyeden çok daha iyi yerdedir. Ulaşım imkanlarıyla, gıda hijyen standartlarıyla, demokrasisiyle, ifade özgürlüğüyle, ekonomisinin gücüyle her açıdan Türkiye AB standartlarının üzerine çıkmaya başlamış bir ülkedir. Hiçbir kriz sonsuza kadar sürmez. Ama Türkiye'nin gücü kalıcı bir güçtür. Türkiye'nin konumu kalıcı bir konumudur. Türkiye'nin potansiyeli kalıcı bir potansiyeldir. Türkiye tarih boyunca olduğu gibi Doğu'nun en Doğulusu Batı'nın en Batılısı olmaya devam etmektedir. Bu yüzde Avrupa Birliği'nin kıtasal bir proje olmaktan öteye gidebilmesi, küreselleşebilmesi ancak Türkiye'nin üyeliğiyle gerçekleşebilecektir. Avrupalılarda eninde sonunda görebileceklerdir" şeklinde konuştu.

Vize muafiyeti vatandaşlara bir lütuf olmadığını belirten Bağış, "Bu bizim hakkımızdır. 80 darbesinin bu ülkeye attığı en büyük kazıklardan birini çıkarma çabamızın eseridir. Ama bu süreçte herkesin gerçekten katkısı olduğu iş dünyamızın çok önemli katkıları oldu. Odalarımız her toplantıda bu konuyu gündeme getirdiler. Türkiye'nin birçok iş dünyasının temsil eden kuruluşları, sivil toplum kuruluşları bu konuda üzerine düşeni yaptı. Tüm bakanlıklarımız çok çalıştı. Ama bu işin mimarı Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmuştur. İnşallah ayın 16'sında kendisini huzurunda gerekli imzalar atılacaktır. ve vize muafiyet müzakere süreci başlayacaktır. Bu süreci yaşayan ülkelerin 3 ila 3 buçuk yıl içerisinde vatandaşlarının serbest dolaşım hakkına kavuştuklarını gözlemliyoruz. Ümit ediyorum ki bizim vatandaşlarımızla hiçbir ayrım olmadan 7'sinden 70'ine herkesin serbest dolaşım hakkını sonuna kadar kullanabileceği yaşıyor olacağız" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İstanbul Sanayi Odası Avrupa Birliği Egemen Bağış Türkiye Politika Güncel Haberler

AK Parti ile MHP arasında ipler nasıl gerildi? İşte baş döndüren süreçte tüm olup bitenler

AK Parti ile MHP arasında ipler nasıl gerildi? İşte baş döndüren süreçte tüm olup bitenler

Okul yönetimi mezuniyet kıyafetini 'Uygunsuz' buldu, öğrenciler törene alınmadı

Okul yönetimi mezuniyet kıyafetini "Uygunsuz" buldu, öğrenciler törene alınmadı

Görüntü infial yarattı! Cumhurbaşkanlığından Suriyelilere para dağıtıldığı iddiasına yalanlama

Görüntü infial yarattı! Cumhurbaşkanlığından Suriyelilere para dağıtıldığı iddiasına yalanlama

Bakmadan Geçme

İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? #127754 İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Mimoza Koyu nerede, nasıl gidilir? #127965 İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Kocakarı plajı nerede, nasıl gidilir? Ortaokulda sınıfta kalma var mı? Ortaokulda sınıfta kalınıyor mu, kaç gün devamsızlık hakkı var? Bugün voleybol maçı var mı? 13 Haziran kimin voleybol maçı var? Bugün hangi voleybol maçı var? Can Yaman Instagram hesabını neden sildi? Cam Yaman sosyal medya hesaplarını neden kapattı? YKS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TYT-AYT sınav sonuçları açıklandı mı? EURO 2024 ne zaman başlıyor? EURO 2024 maçları nerede oynanacak? #9917 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası açılış maçı ne zaman? Almanya-İskoçya maçı saat kaçta, hangi kanalda? Kurban Bayramı tatili ne zaman bitiyor? Kurban Bayramı tatili kaç gün, mesai ne zaman başlıyor? KURBAN ETİ NASIL SAKLANMALI? Kurban etini buzluğa atarken nelere dikkat edilmeli? DOMİNİK CUMHURİYETİ- TÜRKİYE MAÇI İZLE | Dominik Cumhuriyeti- Türkiye voleybol maçı ne zaman, saat kaçta? #127952 Kurban Bayramı'nda oruç tutulur mu? Bayram günü oruç tutulur mu? Kurban Bayramı orucu caiz mi? 13 Haziran hangi burç? 13 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 13 Haziran tarihi hangi burç olur? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 13 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) bursu yattı mı? İOKBS bursu ne kadar?
Çiçek Dilligil ve Bora Öztoprak'ın oğulları cinsiyet değiştirmişti! İşte son hali

Çiçek Dilligil ve Bora Öztoprak'ın oğulları cinsiyet değiştirmişti! İşte son hali

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title