Haberler

Dilekçe Komisyonu Kur Farkı Mağdurlarının Sorunlarını Görüşecek

Komisyon, bu hafta Japon Yeni ve İsviçre Frangı'na endeksli kredi çekip kur değişikliği nedeniyle ödemeleri yaklaşık iki kat artan vatandaşların dilekçelerini karara bağlayacak BDDK, Hazine v...

ESİN IŞIK - TBMM Dilekçe Komisyonu, kur farkı mağdurlarının sorunlarını görüşecek.

Komisyon,  Japon Yeni ve İsviçre Frangı'na endeksli kredi çeken ve kur değişikliği nedeniyle ödemeleri yaklaşık iki kat artan mağdurların komisyona ilettikleri ve aynı kapsamdaki bini aşkın dilekçeyi görüşerek, karara bağlayacak.

Dilekçe Komisyonu'nun 7 Kasım Perşembe günü yapacağı toplantıya,  BDDK, Hazine Müsteşarlığı ve Merkez Bankası'ndan yetkililer ile bir bilirkişi katılacak. Toplantıda ayrıca bazı kur mağdurları dinlenecek.

Konuyla ilgili TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvuran Cem Kaya ve benzer mahiyetteki dilekçelerde mağdurlar, "Japon Yeni ve İsviçre Frangı ile kredi çektiklerini ancak zamanla Japon Yeni ve İsviçre Frangı'nın aşırı değer kazanmasıyla kredi ödemelerinin arttığını ve geri ödeme konusunda çok zor duruma düştüklerini" belirtiyor.

İlk dilekçelerin imza sahiplerinden Cem Kaya, dilekçesinde, 12 Eylül 2008 yılında bankanın yönlendirmesi ve teşvikiyle Japon Yeni ile konut kredisi çektiğini ifade etmişti.

-Komisyon Akçay'ın itirazını değerlendirecek

Komisyon ayrıca aynı tarihte gelir uzmanlarından Gökmen Şahin ve benzer nitelikteki, "2003, 2004 ve 2006 tarihlerinde aynı yarışma sınavı ile mesleğe alındıkları ancak farklı kadrolara atandıkları için zamanla yapılan düzenlemeler sonucu ortaya çıkan statü ve ekonomik farkların yol açtığı mağduriyetlerin giderilmesini" içeren 100'ün üzerinde dilekçeyle ilgili kararına yönelik MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay'ın itirazını değerlendirip, karara bağlayacak.

Komisyon 17 Temmuz 2013 tarihli kararında, konunun bir bütün olarak çözüme kavuşturulması için kanuni düzenleme yapılması gerektiği, bununla birlikte dilekçilerin iddialarını somut verilerle ortaya koymaları durumunda Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun ile TBMM İçtüzüğü'nün ilgili maddesi uyarınca yeniden değerlendirilmesine, aksi halde dilekçeler hakkında başka bir işlem yapılmayacağına karar vermişti. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Hazine Müsteşarlığı Merkez Bankası Cem Kaya İsviçre Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Bakmadan Geçme

3 yıl atama olmayacak mı? 3 yıl memur alımı olmayacak mı? Kamuda tasarruf tedbirleri memur alımı durdu mu? Ayşe Tolga kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Ayşe Tolga kaç yaşında, nereli? Ayşe Tolga biyografisi! Şükrü Yaman kimdir? Şükrü Yaman kaç yaşında, nereli? Şükrü Yaman hayatı ve biyografisi! POLİS TAYİNLERİ TARİHİ 2024! Polis tayinleri ne zaman açıklanacak? Polis atama ve yer değiştirme hangi tarihte olacak? 20 Mayıs okullar tatil mi? 20 Mayıs resmi tatil mi, tam gün tatil mi? 20 Mayıs yarım gün mü, tam gün mü? 16 Mayıs hangi burç? 16 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 16 Mayıs tarihi hangi burç olur? Türkiye- Japonya voleybol maçı ne oldu? Filenin Sultanları kazandı mı? #127952 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 16 MAYIS PERŞEMBE 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ 2024! MSB 1829 personel alımı kura çekim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 16 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Resmi Gazete bugün (16 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 16 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 16 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek?
Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title