Haberler

Başbakan Yardımcısı Kaynak (2) Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kabul edildiğinde bundan sonra yetkisini milletten almayan hiç kimse artık milletin iradesini temsil edemeyecektir.

GAZİANTEP - Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kabul edildiğinde bundan sonra yetkisini milletten almayan hiç kimse artık milletin iradesini temsil edemeyecektir." dedi.

Kaynak, Şahinbey Kültür Merkezi'nde AK Parti Gaziantep İl Danışma Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanının mevcut anayasada vatana ihanet dışında hiçbir şeyle sorgulanamayacağını belirtti.

Cumhurbaşkanının, yeni sistemde tamamen sorumlu bir mevkiye geleceğini ifade eden Kaynak, " Türkiye'de 1923'ten beri ilk defa sorumlu Cumhurbaşkanı ortaya çıkacaktır. Kime karşı sorumlu olacak? Birincisi milletine karşı, ikincisi o milletin oluşturduğu Meclise karşı. O Meclis, yeterli oyla Cumhurbaşkanını yüce divana sevk edebilir, yargı önüne çıkarabilir." diye konuştu.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın partisi adına anayasa değişikliğiyle ilgili konuşmasını eleştiren Kaynak, şunları söyledi:

"Meclis kürsüsünde konuşan Baykal, maalesef çok talihsiz bir konuşma yapmıştır. Anayasa görüşmelerinin ilk gününde Baykal, 'bu sistem diktatör doğuracak, tek adam doğuracak' derken kendisinin o Mecliste 44 yıldan bu yana görev yaptığını unutmuştur. 1973'te Parlamento'ya girebilmiş Baykal, iki dönemle kendisini sınırlayan sisteme 'diktatörlük' diyor. Aslında dönüp kendi tarihine baksa, diktatör nasıl olabilirmiş, tek parti dönemine baksa orada görecektir. Bizler Cumhurbaşkanlığı sitemi getiriyoruz. Cumhurbaşkanlığı sistemi, kendi kendini sorumlu hale getiren bir Cumhurbaşkanı profili oluşturuyor. Görev süresini sınırlandıran bir Cumhurbaşkanı oluşturuyor. 16 Nisan, bizim tarihimizin en önemli günlerinden birisi haline gelecektir. Türkiye 1839'dan beri sistem değişikliğiyle uğraşırken, ilk defa 16 Nisan'da getirilmek istenen sistem, millet iradesinin bizzat millet tarafından kullanılması neticesinde oluşacaktır. O yüzden söz de karar da milletindir."

Kaynak, bu değişikliğin, bir kutlu yürüyüşün en önemli halkalarından birisini oluşturduğunu vurgulayarak, "16 Nisan'da bu millet anayasa değişikliğini, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini kabul ettiğinde bundan sonra yetkisini milletten almayan hiç kimse artık milletin iradesini temsil edemeyecektir. Artık her şeye hakim olan her zaman olduğu gibi Allah ama her şeye hakem olan da millet olacaktır. Bu yüzden milletimizin hakemliğine güveniyoruz. Milletimizin karar vericiliğine inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmanın ardından, siyaset akademisinde başarılı olanlara sertifikaları verildi.

Kaynak: AA / Politika

Deniz Baykal Veysi Kaynak Gaziantep Türkiye Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title