Haberler

Başbakan Yardımcısı İşler -

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "Eski Türkiye'yle yeni Türkiye'nin mücadelesi şu an yapılmakta.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "Eski Türkiye'yle yeni Türkiye'nin mücadelesi şu an yapılmakta. Milletimiz yeni Türkiye'den yana tavrını inşallah 30 Mart günü tekrar ortaya koyacak" dedi.

Yenimahalle Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneğinde düzenlenen programa, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, AK Parti Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Adem Ceylan, Yenimahalle Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Soner Cengiz ve vatandaşlar katıldı.

İşler, burada yaptığı konuşmada, yerel seçimlere 21 gün kaldığını hatırlatarak, Türk milleti olarak yeniden sandığa gidileceğini belirtti.

30 Mart seçimlerinin yerel seçim olsa da son aylarda yaşanan olaylar neticesinde genel seçim havasına büründüğünü, seçim sonuçlarının bu bakımdan önemli olduğunu ifade eden İşler, "30 Mart'ta yapılacak seçimlerde milletimiz Türkiye'nin geleceğini oylayacak. Çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini oylayacaklar. Eski Türkiye'yle yeni Türkiye'nin mücadelesi şu an yapılmakta. Milletimiz yeni Türkiye'den yana tavrını inşallah 30 Mart günü tekrar ortaya koyacak. Eski Türkiye'den kastım aciz, beceriksiz, dirayetsiz iktidarlar. Milletimiz aciz, beceriksiz, dirayetsiz iktidarları 3 Kasım 2002'de siyaset sahnesinin bir kenarına ittiler, sandığa gömdüler" diye konuştu.

2002'den 2014'e kadar çok değişiklikler yaşandığını hatırlatan İşler, son bir yıl içinde Taksim Gezi olaylarında 17 Aralık operasyonlarında ülke ekonomisinin tehdit edildiğini, ekonomik kriz çıkarılmak istendiğini ama ekonominin dimdik ayakta durmaya devam ettiğini kaydetti.

-"2012'de terörle sahada güçlü bir mücadele yapıldı"

İşler, terörle mücadelede 30 yıl içerisinde 400 milyar dolar para harcandığını söyledi. 2012'de terörle sahada güçlü bir mücadele yapıldığını, bin 550'ye yakın teröristin etkisiz hale getirildiğini, sonrasında da çözüm sürecinin başlatıldığını anımsatan İşler, o günden beri gözyaşı akmadığını, anaların ağlamadığını dile getirdi.

2011 seçimlerinde yüzde 50 oy alınmasının birilerini rahatsız ettiğini dile getiren İşler, şunları kaydetti:

"Geçmişte şöyle bir Türkiye algısı vardı. Uzayınca budanacak, kısalınca sulanacak bir Türkiye. Yani belli bir oranda tutulacak. Belli uluslararası güçlerin kontrolünde olacak Türkiye onların işine geliyordu. Ama 2002'den sonra biz bu denklemi değiştirdik, bu söylemi tersine çevirdik. Sürekli büyüyen bir Türkiye'yi meydana getirdik. Bundan dolayı da milletimizin bize olan yüzde 50'lik teveccühü neticesinde düğmeye bastılar. 2012 yılı itibariyle karalama kampanyalarını başlattılar. Sayın Başbakanımızın dünyadaki ve Türkiye'deki güzel imajını zedelemek için karalama kampanyalarını başlattılar. Medyayı kullandılar, ithamları şuydu, 'diktatör dediler, padişah, baskı uyguluyor dediler' ve karalama kampanyasıyla bugüne kadar devam ettiler. Bu coğrafyada ne zaman bir güçlü devlet adamı gelmiş bu tür karalama kampanyalarına maruz kalmıştır."

-"Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurumlarında bir yapılanma söz konusu"

İşler, 17 Aralık operasyonunda ve gezi olaylarında hedefin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet olduğunu, görünmeyen hedefin ise Türkiye'nin gelişmesi, kalkınması, ilerlemesi olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurumlarında bir yapılanma söz konusu olduğunu ifade eden İşler, "Yapılanma neticesinde yargı darbesiyle karşı karşıya kaldık. Çok şükür, güçlü bir iktidarımız var, dirayetli bir başbakanımız var. 17 Aralık yargı darbesini de boşa çıkarmayı Allah'ın izniyle başarmış bulunuyoruz. Bu yapıyla mücadelemizi sürdürüyoruz. Devlet içindeki bu çeteleşmeye son verebilmemiz için milletimizden güçlü bir desteğe ihtiyacımız var. 30 Mart seçimleri bu bakımdan çok büyük önem arz ediyor" diye konuştu.

Muhabir: Merve Yıldızalp

Yayınlayan: Cemil Kartal

Kaynak: AA / Politika

Emrullah İşler Yenimahalle Adem Ceylan Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title