Haberler

Atıcı "Nükleer bombalar konusunda Milli Savunma Bakanı'nı acilen bir açıklama yapmaya davet ediyorum''

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Adana İncirlik Hava Üssü'nde bulunduğu iddia edilen nükleer bombaların modernizasyonuyla ilgili, "Milli Savunma Bakanı'nı acilen bir açıklama yapmaya...

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Adana İncirlik Hava Üssü'nde bulunduğu iddia edilen nükleer bombaların modernizasyonuyla ilgili, "Milli Savunma Bakanı'nı acilen bir açıklama yapmaya davet ediyorum. Eğer Bakan 'bu modernizasyondan benim bilgim yok' gibi saçma bir cevap verecek ise derhal istifa etmeli" dedi.

Atıcı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, ABD'nin konuyu Temsilciler Meclisi Stratejik Güçler Alt Komitesi'nin gündemine aldığını belirterek, bunun İncirlik'te B61 tipi taktik nükleer bomba bulunduğunun ilanı olduğunu iddia etti. Atıcı, halkın varlığından haberdar olmadığı 60-70 adet B61 tipi nükleer bombanın başka ülkelerin çıkarı uğruna halkı hedef haline getirdiğini savundu.

ABD'nin ilgili milletvekillerine "Türkiye'de nükleer bomba istenilmediği ve daha fazla silahlanmanın bölgede barışa hizmet etmeyeceğini" içeren bir mektup gönderdiğini kaydeden Atıcı, bu tepkiler sonucunda alt komitenin toplantıyı ertelediğini söyledi.

Bunun bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Atıcı, şöyle konuştu:

"Ülkemizde nükleer silah istemeyen herkesi bu şekildeki tepkilerle 'ABD'nin bu modernizasyondan vazgeçmesini ve bizim ülkemizden bu silahları alıp defolup gitmesini' söylemeye davet ediyorum. Türkiye'de nükleer silah olup olmadığı halkımızdan sürekli olarak gizlendi, hiçbir açıklama yapılmadı. Başka ülkelerin stratejik çıkarlarını, hayatımız, geleceğimiz ve çocuklarımızın hayatı pahasına hiçbir şekilde korumak istemiyoruz. Nükleer bombalar konusunda Milli Savunma Bakanı'nı acilen bir açıklama yapmaya davet ediyorum. Eğer Bakan, 'bu modernizasyondan benim bilgim yok, ülkede nükleer silah, bomba var mı yok mu bilmiyorum' gibi saçma bir cevap verecek ise derhal istifa etmeli. Başbakan'ı ise ülkemizi nükleer silahlardan arındıracağını ilan etmeye davet ediyorum. Başbakan acilen 'benim ülkemde nükleer silah olmayacak' demelidir. Eğer bunu demeye cesareti yoksa o da istifa etmelidir."

Muhabir: Esin Işık

Yayınlayan: Sefa Salantur

Kaynak: AA / Politika

Aytuğ Atıcı İncirlik Mersin Politika Güncel Haberler

Eşini markette bıçaklayıp katletmişti! Olay anına ait kahreden görüntüler ortaya çıktı

Eşini markette bıçaklayıp katletmişti! Olay anına ait kahreden görüntüler ortaya çıktı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki 'Viski' itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki "Viski" itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

Akıllara durgunluk veren olay! 17 yaşında kayboldu, 27 sene sonra komşunun samanlığından çıktı

Akıllara durgunluk veren olay! 17 yaşında kayboldu, 27 sene sonra komşunun samanlığından çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title